Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 022
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Привет и от мен , макар и по-рядко да пиша ви чета редовно  Grinning Мамчета, 15 или 16 вече г.с.съм и този месец на 18 ми е следващия преглед, както се казва да чукна на дърво (на главата  Grinning) за сега всичко е ОК, та скоро ще разберем и пола на дребосъчко, но въпроса ми е не би ли трябвало нещо да усещам вече???! Да кажем , че аз не се спирам дори за 5 мин. през деня, почивам си само като легна вечер към 10 , но аз съм си такава, такъв е ритъма ми на живот Simple Smile поне се движа а това е важно Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Stuck Out Tongue  Днес е деня на усмивката „Направи нещо мило - накарай някого да се усмихне" -УСМИХНАТ И СПОКОЕ ДЕН НА ВСИЧКИ Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 181
  • София
milena.petrova - в тези седмици аз ако се движех беше абсурдно да почувствам бебето. То дори и да се движи няма как да го почувстваш. Вечер може да се съсредоточиш, да си легнеш в тишина примерно без да гледаш телевизия и да видиш дали ще почувстваш някакво бълбукане в корема ти. Ритничета може и да не почувстваш.

А ако нищо не почувстваш, то не се притеснявай, доста жени почват след 21-23 седмица да чувстват бебетата си Simple Smile

Аз започнах още от 12-та седмица да чувствам бълбукане и раздвижване, но може би моята чувствителност да е по-голяма. Имало е и много периоди от по 5-10 дена, в които нищо не съм чувствала.

А и за твоя утеха - като станеш в 8-ми месец не само ще го чувстваш, но и ще го виждаш като пришълеца в корема ти  Mr. Green  Mr. Green

# 182
Mилена, ако това е първа бременност, напълно нормално е да не усещаш бебето. Аз започнах да усещам бебо едва към 18г.с., но съвсем слабо, вече към 20г.с. се усещаше както си му е реда.

За първо бебе нормално е до към 20-22г.с. да не усещаш бебето.

Лека и спокойна бременност и не се претоварвай много.

# 183
  • Бургас
Хемоглобин 117 в края на 9 г.с. много ли е нисък?

# 184
  • София
Моя хемоглобин от 11-та седмица до сега е 117 или 116 и лекарката ми казва, че е перфектен!

Все пак за твоя сигурност се обади и питай Simple Smile

# 185
  • Бургас
Моя хемоглобин от 11-та седмица до сега е 117 или 116 и лекарката ми казва, че е перфектен!

Все пак за твоя сигурност се обади и питай Simple Smile
Благодаря за бързото включване  Hug

Обадих се, според лекарката ми е добре като за бременна.
Аз се притесних малко, защото си спомням, че по време на първата ми бременност започна да пада доста по-късно. Не пия витамини за бременни. Имам спомен, че първия път за хемоглобина ми изписваха Малтофер Фол. Чудя се дали да не си го взема и сега.
Ти пиеш ли някакви витамини?

# 186
  • София
Не, освен фолиевата киселина до 4-ти месец я пих, от тогава нищо не пия Simple Smile

На мен лекарката ми е казала - ако падне под 90-100, тогава ще пия, почти всеки месец ми пуска изследвания и до сега не ми е паднало и тя даже почва да ми се кефи, че в 8-ми месец все още е 117. Ако ти падне тогава твоята лекарка ще ти предпише, няма какво да го мислиш Simple Smile

# 187
 Simple Smile Да започнем и отговора с усмивка Simple Smile Благодаря за бързите отговори и хубавите пожелания.  Аз не съм се притеснила, но ми е интересно, ДА , първа бременност ми е Simple Smile и като всички навярно съм малко по нетърпелива. Ще се опитам да послушам съвета за полежа вечер на тишина, дано да успея, аз съм свикнала около мен непрекъснато да е шумно - ТВ, музика, говор.... Simple Smile луда работа  Simple Smile Но работата ми е готина, харесвам си я и е свързана с мн. контакти, говорене, музика, радио и т. н. а и от малка си обичам шумотевицата, затова не съм свикнала на тишина - единствено обичам да  заспивам на тишина, но само 3 мин са ми нужни ако ми се спи да е тихо и после кой каквото ще да прави не ми пука -аз спя.  newsm62 newsm62 стига съм ви занимавала - Хубав след обяд! Simple Smile

# 188
  • Sofia
За ритничетата - аз започнах да усещам бебочка със сигурност някъде около 21 г.с. След като вече установих, че това със сигурност е тя, осъзнах, че всъщност още преди 2-3 седмици съм я усетила. Само че едно такова лекичко, и не бях сигурна тя ли е, не е ли тя, газове ли са, внушавам ли си... Но мнооого бързо след първите ритничета започнаха да стават все по-силни. Корема започнах да го виждам как се движи доста преди осми месец. Бой нонстоп!  Blush Joy Даже снощи точно казах на мъжа ми "Е сега някоя мама да ме попита как се усеща бебето, както аз питах в началото на бременността..."  Laughing Laughing Laughing

За хемоглобина - при бременни за норма се приема до 110g/l  (иначе при жени е до 120), но и до 100 не е фатално. Настъпва "разреждане" на кръвта и затова се получават относително по-ниски стойности.

# 189
Благодаря на момичетата, които ми казаха за двете лаборатории Рамус и Цибалаб.  Hug
Хемоглобин 117 в края на 9 г.с. много ли е нисък?
На мен хемоглобинът ми в 11г.с. беше 111!
Притесних се, но гинеколожката ми каза, че не е притеснително, но по-нататък ще ми предпише да пия някакви хапчета.
Сега си направих смес от мед+орехи+лимон+коприва и мога да кажа, че се чувствам по-добре, след месец ще разбера дали наистина е дало резултат, ще си правя изследване.

# 190
  • Бургас
Mного ви благодаря  Hug
Успокоих се.

# 191
  • София
Копривата и спанака не повишават желязото в организма. Той не ги усвоява и ако не ги обичате не се мъчете. Далеч обаче не е така за цвеклото. Цвеклото много помага, за това - сок от цвекло с ябълка и портокал би свършило мн полезна работа.

Витамин Ц помага на тялото да усвои по-добре желязото прието с храната, за това яжте портокали или пийте фреш от портокали, лимони, грейпфрути... яжте броколи и т.н.т.

Ниския хемоглобин може да се получи заради 2 неща - ниско желязо и ниско ниво на витамин B12, така че ако имаме нисък хемоглобин и пием желязо, не винаги нещата ще се подобрят. Трябва да се изследва и желязото, защото ако то е добре, то ние имаме нужда от витамин B12  Sunglasses  Sunglasses

Toва е в общи линии Simple Smile Дано съм помогнала на някой! Важно е, докато сме бременни хемоглобина ни да е добре!!

А относно ритниците - и моя корем се движише мн преди 8-мия месец, но сега просто е видимо и е в пъти повече! Тъй като съм си мааалко дебеличка (с коремче преди да забременея), смятам че за това сега като е пораснало повече бебето, се вижда по-добре Simple Smile

# 192
Brayda, много много полезна информация!!!  Hug

# 193
Мами, нещо по занемарихме темичката Simple Smile Внимавайте ,че времето е променливо и има някакъв вирус пак, аз почнах малко да настивам , но хапвам  плодове, мед и чай и съм ОК. Слънчев ден Simple Smile

# 194
  • София
milena.petrova - има темички, в които мами с месеца на твоя термин си пишат всеки ден и постоянно. Ако не си се записала или включила в нея, кажи ми термина ти кога се пада и аз ще ти дам линк.
Лично аз членувам във темичката за Декември 2012 и постоянно си пишем за всичко, много си помагаме и си споделяме всякакви притеснения, прегледи, кой къде ходи, кой от къде е доволен и т.н.т.

Който не може да намери своята темичка с термин да пише тук и аз ще му дам линк да се включи там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт