Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 010
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Аз за първи път усетих бебето към 17 г.с., със задна плацента съм, беше нещо като побутване от вътре, сега вече целия корем ми се мести. Голям купон е, особено нощем  Laughing

# 481
Аз съм в 27 г.с. и мойто не е толкова активно ,приритва от време на време ,най-вече вечер и понякога се издува едната страна на корема ,като се настани там  Mr. Green Heart Eyes Но то си е до темперамента на бебока. Blush Flutter

# 482
Здравейте на всички .. имам два въпроса:
1. Значи закъсня ми с долу горе 1-2 дни и просто от нетърпение си направих тест оказа се положителен  newsm51 и направо съм на седмото небе - та по същество отидох на гинеколог и се оказа , че съм в 5г.с. и малко от горе лекарката ми каза да отида на изследвания чак когато стана в 12 г.с. - честно казано ми се струва доста време като цяло. А въпросът ми е необходимо ли е да се чака толкова време, за да се направят изследвания . Разбирам , че бебчо ще се развие към 3-тия месец и тогава ще се види всичко , но не трябва ли да се видят и моите показатели от по рано за по сигурно ?? Моля за някакъв съвет ?

2. Имам проблем със храненето постоянно съм гладна дори и нощем се будя от глад , но там е работата , че не знам какво ми се яде просто не мога да смогна да измислям за толкова кратък интервал в които огладнявам какво да ям . Примерно хапвам принцеси със сирене и яйце със айрян за закуска  към 8 и след около няма и час и отново съм гладна дори и да съм се наяла интервала в който огладнявам е максимум час -час и половина най много , наблягам на плодове зеленчуци но не действа само още повече огладнявам моля ви помогнете ми със някакъв съвет .. за съставяне на някакво меню или нещо подобно.

Благодаря ви предварително.

Не си само ти приятелко ние с тати в момента сме на меден месец и вече ме кръсти ламята Спаска.В началото на 2 месец сме а от 2 седммици насам ме гони невъобразим глад. Постоянно съм гладна, но тати ни глези със много плодове та укротява звяра. Надявам се скоро този момент да премине защото иначе ще започна да се търкалям а не да ходя. Както се казва ям по малко и начесто ... като малките деца Simple Smile

# 483
  • Пловдив
За залъгване на глада пробвай прясно или кисело мляко с овесени ядки или мюсли.Също и ядки-орехи,бадеми,лешници,може и семки-слънчогледови или тиквени/хем ядеш нещо,хем не се пълнее и съдържат витамин Е,който е полезен/

# 484
  • София
Е как пък да не се пълнее от семки и ядки ooooh! Пълнее се, разбира се. По-добре между храненията да се хапват зеленчуци  Peace

# 485
  • в огледалото на живота
Ядките също са полезни,но в умерени количества и по-добре сурови отколкото печени и осолени.

# 486
  • Пловдив
Може напълняването и да е въпрос на метаболизъм.При мен този режим подейства. Някои и гладни да стоят напълняват.Но след зеленчуци определено си се огладнява повече.

# 487
Важното е да ни се родят йиви и здрави,едри бебчета Simple Smile килограмите с желание и воля се свалят :П аз във началото нищо неможех да ям толкова ми се гадеше,бях станала 45 кг. сега оба4е си хапвам вси4ко и не ме интересува каде ми се лепи-щом беба е добре и варви едричка другото не е важно

# 488
Обаче да ти кажа прекомерното наддаване може да доведе до кофти последствия за теб и бебето. Така, че яж, в никакъв случай не стой гладна, но чак пък "ядене за двама" избягвай...

# 489
е не определено не става вапрос за ядене за двано,но не и ограничаване заради повечко калории Simple Smile

# 490
Истината е, че бременната няма нужда от драстично увеличване на калориите.Важно е качеството на храната, тук да е промяната.Не количеството.И аз първите месеци разсъждавах, че няма да се органичавам в това какво ям, но бързо-бързо си промених мнението при вида на кантара Laughing

# 491
А кантаечето не ме плаши Laughing във средата на 8 месец съм,а съм качила 10 кг само,не говорим за 30 кг или нещо от сорта,просто ми стана интересно от коментарите за ядките ,4е се ка4жало от тях и т.н. за това дадох коментар да си хапвате каквото ви се яде (не да се тап4ите  Laughing )

# 492
Всъщност ядките са много, много калорични, а и на тях не им е само това проблема. С 200 гр общо взето си си достигнал дневните нужди.  Grinning Така, че просто и с тях не бива да се прекалява. Шепа ядки е препоръчителното количество. М/у храненията и особено по време на обострено чувство на глад действително по-добрия вариант са зеленчуците.

# 493
Аз пък знам ,че ядките трябва да се избягват по време на бременността,с изключение на орехите.Те са силно алергизиращи и може да доведат до бъдещи алергии при бебето,когато се роди.

Намерих две статии с напълно противоположни мнения по въпроса
http://www.moetodete.bg/hranene/za-polzata-ot-yadkite.html
http://medical.bg/womenhealth/read161.html

А сега де,на кого да вярваш? newsm78Истината явно е по средата.Първата статия казва,че са полезни ,но не повече от 50 гр. седмично.Това си е една шепичка.Т.е. по много мъничко на ден.

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 10:33 от Анонимен

# 494
  • София
Истината е някъде по средата  Wink

Аз не съм консумирала никакви ядки по време на втората бременност (а и след това) точно защото първото ми дете беше алергично и бях на специална диета, за да минимизирам вероятността и второто да е.

Общи условия

Активация на акаунт