Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 011
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
здравейте!! не знам дали за тук е моят въпрос, но ще се  радвам, ако някой може да ми помогне. Преди 2 седмици си взех направление от личния лекар за избор на специалист за следене на бременност, но като отидох при въпросният лекар, не бях очарована и не се регистрирах за ЖК, и сега ходя при друг доктор, но на частно и съм много доволна, но за да ме регистрира за ЖК и вече да почвам с изследванията ми трябва направление. знам, че има за преизбор на специалист, но кога мога да отидя да си взема, след като няма един месец от предишното ми направление?  Sad Sad

# 466
Момичета нахълтвам и аз в темата ви с един бърз въпрос - опасен ли е херпес на устата в начална бременност newsm78

Не. Не е опасен. Спазвай добра хигиена и всичко ще е наред.
Благодаря за бързия отговор. Не беше за мен питането иначе  Mr. Green

здравейте!! не знам дали за тук е моят въпрос, но ще се  радвам, ако някой може да ми помогне. Преди 2 седмици си взех направление от личния лекар за избор на специалист за следене на бременност, но като отидох при въпросният лекар, не бях очарована и не се регистрирах за ЖК, и сега ходя при друг доктор, но на частно и съм много доволна, но за да ме регистрира за ЖК и вече да почвам с изследванията ми трябва направление. знам, че има за преизбор на специалист, но кога мога да отидя да си взема, след като няма един месец от предишното ми направление?  Sad Sad
От написаното останах с впечатление, че не си се регистрирала за ЖК и не си използвала направлението newsm78 Ако не си го използвала и не е изтекло, направо си се регистрирай при този, който си си харесала.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 12:09 от AnMary

# 467
не, не съм се регистрирала, но направлението ми остана при първият лекар и ако отидя, предполагам, че няма да ми го върне. не знам какво да направя. дайте ми някакъв съвет..  Sad Sad Sad

# 468
не, не съм се регистрирала, но направлението ми остана при първият лекар и ако отидя, предполагам, че няма да ми го върне. не знам какво да направя. дайте ми някакъв съвет..  Sad Sad Sad
Ами изчакай и си вземи направление за преизбор Peace Не е фатално да се регистрираш малко по-късно Peace В коя г.с. си? Ако толкова искаш спешно да си пуснеш изследванията по ЗК, може да отидеш при първия АГ и да кажеш да ти ги пусне, а после да се регистрираш при новия когато ти дадат направление Peace

# 469
в 10г.с., но искам вече да се регистрирам и и изследвания да си направя и болнични да си взема, защото ходя на работа. утре ще отидя да видя дали личния лекар ще ми даде направление, но си мидля че като не са изминали 30 дена може да не ми даде. но другият доктор ми каза, че това не важало за бременните. ти знаеш ли нещо такова?  Sad

# 470
в 10г.с., но искам вече да се регистрирам и и изследвания да си направя и болнични да си взема, защото ходя на работа. утре ще отидя да видя дали личния лекар ще ми даде направление, но си мидля че като не са изминали 30 дена може да не ми даде. но другият доктор ми каза, че това не важало за бременните. ти знаеш ли нещо такова?  Sad
Ами по принцип не знам как стои въпросът с направлението за смяна на АГ, но като се замисля, аз май бях взела в един месец направление за очен и направление за следене на бременността. Може и да не е нужно да са минали 30дни наистина newsm78

# 471
Аз съм в същата ситуация. Използвах направлението, като си мислех, че тази при която отивам ще наблюдава бременността ми, но бях разочарована и личния каза, че може да ми даде второ направление 1 месец след датата на първото за преглед при др АГ. А болничен аз си вземам от личния докато се запиша на ЖК.

# 472
АЗ  си сменях АГ 2 пати и са ми давали две направления,колкото до болни4ни може както АГ така и ли4ния лекар да дава,заради вида на работата ми се налойи да спра о6те след 3 месец и от тогава сам в болни4ен има мн врати4ки за болни4ни Simple Smile все пак състоянието ни е мн важно и не е маитап работа Hug

не го подценяваите и си по4ивайте колкото може пове4е,работа има за цял живот  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 12:10 от AnMary

# 473
Здравейте !!!!!!!! Бременна съм в 15 г. с. Много искам някой да ми каже кога ще усетя първите движения на бебето си ?  Какво точно ще почувствам и дали до сега е трябвало да го почувствам ?  Flutter

# 474
При всеки е индивидуално. И много зависи от разположението на плацентата. Ако си с предна плацента ще усетиш бебчо по-късно,ако си със задна може и по-рано да го усетиш. Иначе към 18-20 г.с. вече може да усещаш разни потупвания , пърхане и т.н. отвътре  Simple Smile Но пак казвам, всеки по различно време си усеща помръдванията.

# 475
Значи да приемам за нормално че досега не сам го усетила ?

# 476
  • Бургас
Значи да приемам за нормално че досега не сам го усетила ?
Eстествено, че е нормално, особено ако ти е първа бременност. А ако си с предна плацента, може и още доста да почакаш.

# 477
Да, нямаш място за притеснение  Peace и на помръдванията ще им дойде времето. Наслаждавай се спокойно на коремчо.

# 478
Благодаря ви много за отговорите !!!!!!!!!Първа бременност ми е и затова не съм наясно с много неща но ще ми се наложи да ми станат ясни  Simple Smile

# 479
Пък ако имаш и някое и друго кило в повече и ще си усетиш  бебето след средата на бременността. Аз моето го "усетих" в края на 21-а седмица и то благодарение на една гинеколожка. Поне още 3 седмици след това не бях съвсем сигурна, че не фантазирам.

Общи условия

Активация на акаунт