Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 014
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Natale не се притесняваи аз си слагам сащите свещи4ки 7 дни и ни6то ми няма а сам средата на 8 месец даже е добре защото дори и да имаш някакви бактерии ще ги премахнеш навреме,особено ако ще раждаш нормално е мн важно да си изрядна Simple Smile))) успех

# 451
Този "Полижинакс" го изписват дори профилактично в края на бременността. Или поне преди няколко години беше така. Има, няма защо седмица ли две преди раждането го даваха масово на бременните.
Пробиотика няма как да навреди, няма с какво. Освен това го има в състава на киселото мляко,а  киселото мляко не е противопоказно през бременността. "Полижинакс" е АБ, но не е перорален та си мисля, че няма да т разбърка чревната флора ако това са ти притесненията. По-скоро попиай след курса с АБ дали да ползваш млечно-кисели бактерии за влагалщето.

# 452
има пробиотици свещички лактажен мисля, се казваха, ако трябва питай АГ дали трябва да ги слагаш след полижинакса и да ти изпише. или пък да пием пробиотик.

# 453
М/у другото и аз си мисля, че всъщност по-добре отдолу да слагам някакъв пробиотик след антибиотика, отколкото да го пия. Все пак PH-то на влагалището ще се наруши, не на чревната флора. Ще попитам АГ-то задължително след лечението дали да слагам нещо  Peace

# 454
  • ул. "Мечтание"
Локалния имунитет и pH на влагалището не са за пренебрегване. При нарушаването им може да си отгледаш едни "хубави" сърбящи-болящи гъбаци. Хапване на хубаво кисело мляко върши същата работа като пробиотичните препарати, може би дори по-добра. Също може да си пийваш кефир, ако си фен. Чесъна също върши работа.  Peace

# 455
М/у другото и аз си мисля, че всъщност по-добре отдолу да слагам някакъв пробиотик след антибиотика, отколкото да го пия. Все пак PH-то на влагалището ще се наруши, не на чревната флора. Ще попитам АГ-то задължително след лечението дали да слагам нещо  Peace

за локални пробиотици не съм чувала Simple Smile

# 456
за локални пробиотици не съм чувала Simple Smile

Има.  Peace

# 457
http://apteka.framar.bg/30014963/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0% … B0%D0%BF%D1%81-10
ето това съм ползвала аз веднъж, по предписание на АГ, глобули са.

# 458
А интересно.
Мерси за информацията Simple Smile

# 459
  • София
По предписание на АГ след лечение с АБ (по време на бременност) съм слагала тези: http://apteka.framar.bg/30012752/%D1%84%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD% … 50-%D0%BC%D0%B3-6

# 460
Момичетаа, здравейтее...
Нещо се притесних днес и реших да споделя с вас и да ви попитам дали е тревожно според вас.. В 6-ти месец съм, днес повървях малко повече от обикновено и усетих много силна болка от дясно в корема :Х толкова силна и остра беше, че едвам вървях, много се притесних, седнах и след 5-10 мин. ми мина след което забелязах , че от същата страна ми се е издул корема (все едно бебчо беше застанал там) , сега нищо ми няма не ме боли нищо..но страшно много се притесних, не знам натоварих ли се, от тежестта ли е .. не знам.  Confused 

# 461
Може би си имала контракции.
Втвърди ли ти се коремът?
Почивай си повече сега.

# 462
Ами да втвърди се .. Може и на идея си нямам за първи път ми се случва откакто съм бременна.. Лежа си сега и си почивам, Мерсии за бързия отг.  Hug

# 463
Момичета нахълтвам и аз в темата ви с един бърз въпрос - опасен ли е херпес на устата в начална бременност newsm78

# 464
  • София
Момичета нахълтвам и аз в темата ви с един бърз въпрос - опасен ли е херпес на устата в начална бременност newsm78

Не. Не е опасен. Спазвай добра хигиена и всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт