Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 003
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
По мое мнение, всяка твоя дума звучи обезпокоително:
-тежка
-нощна
-5 дена в седмицата
-по цяла нощ
-навеждам ,изправям,вдигам нелеки предмети
-използваме препарати
Няма ли начин поне някое от горните условия да се облекчи?

# 511
Ако няма с каква да я замениш излез в болничен.

# 512
С бележка от гинеколожката отиваш при работодателя и той е длъжен да ти намери място във фирмата с по-лека работа, подходяща за бременни, но не с по-ниска заплата.
Ако не - вкъщи, болничен.

# 513
С бележка от гинеколожката отиваш при работодателя и той е длъжен да ти намери място във фирмата с по-лека работа, подходяща за бременни, но не с по-ниска заплата.
Ако не - вкъщи, болничен.

Точно така е!
Но ако няма трудов договор?

# 514
Едва ли няма! То вече почти няма такива без.

# 515
Само да допълня, че си задължена да занесеш бележка от АГ за бременност в деня, в който съобщиш, че си бременна, по този начин се защитаваш от уволнение. Ако не я представиш тази бележка, работодателя лесно може "да си измие ръцете" като те уволни и каже, че не е знаел, че си бременна Peace .

# 516
Едва ли няма! То вече почти няма такива без.

Ми само нощни смени кара,на такова ми прилича.Дано се включи момичето,за да уточни.

# 517
Това не е добре и аз бях на не лека работа до 4 месец без по4ивка даже и за 4ас Sad и сега немога да стана от леглото заради скасена шийка,моя съвет е да си почиваш,работа ще има и после

# 518
В младостта си съм работила барманка в дискотека. Работата не беше лека, вдигах и тежко и бях само нощна смяна. Имах договор... в далечната '94 г. Може такава да й е работата. Лошото е, че в голяма степен хората са осигурени на минимална заплата. Т.е. ако тя излезе в болничен дохода й значително ще намалее в този случай. Може просто това да е причината. Не, че има защо да гадаем.

# 519
здрайте,бременна съм в 10 седмица,работя тежка ,нощна работа 5 дена в седмицата по цяла нощ.налага се да навеждам ,изправям,вдигам нелеки предмети,използваме също  някои препарати.много се притеснявам да не навредя на бебето  Cry ?

въобще работодателят ти знае ли? ако не - е редно да го запознаеш.
с право се притесняваш особено в първия триместър.
и другите момичета са писали. дано всичко е наред при теб и да се включиш тук или да си намерила решение в работата си.  Peace

# 520
Лично аз занесох такава бележка на работодателя и той се направи на луд.Работих 2 седмици по цял ден без да ми промени работата и след това занесох болничен.При мен тази бележка не ми свърши никаква работа,но то зависи изцяло от работодателя.

# 521
Зависи си, разбира се! Като не се сезира Инспекцията по труда. Като не ти е уважил искането точно към Инспекцията е било редно да се обърнеш. Ама нали на нас цялата ни работа е "ааа, толко нерви и занимаване и парии... не, мерси".

# 522
така е, на зълва ми го глобиха при сигнала до Инспекцията. тя излезе болнични, факт е, че след майчинството я съкратиха, детето нямаше 3г. и то съкращаване обема на работа и тн...
е, намери си друга работа, но си мисля, че повечето и това ги спира, за съжаление в България. по някое време от борбата се отказваме...

# 523
мами, кажете до кой месец можеше да се кара колело?

сега в зимата такова във фитнес?

# 524
Ми май не можеше. Имаше някаква причина, но не се заклевам. Ще потърся и ще постна. Или тук в бързите беше обсъждано или имаше отделна тема за колелото.

Тук, а ще видя и другаде дали има.

Общи условия

Активация на акаунт