Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 008
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Ми то 50 гр. седмично като количество,е все едно,че ги няма.По 3 ядки на ден,само зъбите не могат да ги усетят Mr. GreenБаш са си забранени   Joy Голямо опровержение направили,няма що!

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 12:11 от Анонимен

# 496
  • в огледалото на живота
Ако майката е с доказана алергия е редно да се избягва консумацията на такива неща по време на бременността.По-скоро съм чувала да не се ядат при кърмещия период,макар да съм срещала статии,че увеличават притока на лактация.
Колко е вярно не се наемам да споря.

# 497
Проблема на ядките е и фитичната киселина освен това. И с тях, както и с всичко останало не трябва да се злоупотребява.

# 498
  • ул. "Мечтание"
Проблема на ядките е и фитичната киселина освен това.

Накисването на ядките преди консумация неутрализира фитиновата киселина. За различните ядки времето е различно.

# 499
  • Правец
Здравейте мами!
Вече съм  бременна в 15 г.с и снощи за първи път получих един невероятен световъртеж.
Все едно бях много пияна...веднага си помислих, че ми е паднало кръвното и изядох един шоколад, след което веднага си легнах. На сутринта обаче едвам отидох до тоалетната с подпиране по стените...на истина чувството беше ужасно. Отидох при АГ-то ми, той ми премери кръвното,а то ми беше напълно нормално 115/70. А на мен все още ми се виеше свят. Доки ми каза само да пия много течности и да си почивам на топло.
На някой да му се е случвало?

П.С Днес си взех и контролните изследвания на кръв, урина и вагинален секрет. Доки ми каза, че всичко ми е перфектно.

# 500
  • ул. "Мечтание"
Възможно е да си се обезводнила.
Аз имах подобни проблеми при първата си бременност.
Вероятно добре ще ти се отрази да пийваш повечко вода (не други течности) и да хапваш повече пресни плодове и зеленчуци. Peace
Надявам се неразположенията ти бързо да преминат!  Hug
Лека бременност!

# 501
  • Правец
Благодаря за отговора  Hug Ще хапвам повечко плодове и зеленчуци. А колкото до водата, аз много рядко пия вода ссамо когато нямам нищо друго под ръка. Незнам защо, но някак си не мога да пия вода. А сега от както съм бременна постоянно ми се  пие айрян с малко сол. Simple Smile

# 502
  • ул. "Мечтание"
Благодаря за отговора  Hug Ще хапвам повечко плодове и зеленчуци. А колкото до водата, аз много рядко пия вода ссамо когато нямам нищо друго под ръка. Незнам защо, но някак си не мога да пия вода. А сега от както съм бременна постоянно ми се  пие айрян с малко сол. Simple Smile

Пресните плодове и зеленчуци имат добро съдържание на вода и могат да компенсират, евентуално фрешове в краен случай. Други напитки не се знае доколко ще са ти от полза.
Може би ще е добре да се понасилиш повече вода да пиеш, поне докато се закрепиш.

# 503
Няма нещо, което да компенсира липсата на вода. Течностите са си течности - сокове, айран, чай, но вода трябва да се пие! Поне по 1л на ден (критичен минимум) Peace

# 504
  • ул. "Мечтание"
Има доста инфо на тема водата и нейните проявления, може да ти е интересно да се поровиш и да прочетеш за разликите и приликите. И защо е по-добре да се ядат плодове и зеленчуци за набавяне на вода, отколкото да се пият течности, които не са чиста вода вместо вода.

# 505
Да не говорим, че 40 мл на килограм тегло  е оптималната доза вода. И аз мисля, че световъртежа е от обезводняване. Наливай си шишенце от половин литър вода и пий честичко по малко. Просто водата да ти е пред очите за да си спомняш.
оченца, колко от девойките тук хапват сурови ядки, че и киснати? Чувала съм, че има нещо такова, но силно се съмнявам, че много хора го правят.  bouquet

# 506
Има доста инфо на тема водата и нейните проявления, може да ти е интересно да се поровиш и да прочетеш за разликите и приликите. И защо е по-добре да се ядат плодове и зеленчуци за набавяне на вода, отколкото да се пият течности, които не са чиста вода вместо вода.

Доста съм чела специално за водата и защо не бива да бъде заменяна от друго.
Ако вкараш и малко логика, картинката се избистря.

# 507
  • ул. "Мечтание"
И все пак... аз никъде не съм казала да я заменя с нещо!  Peace Simple Smile Даже съм и написала да се понасили да пие повечко вода...  Wink
Както и да е, не ми се навлиза в безсмислени диалози...

# 508
здрайте,бременна съм в 10 седмица,работя тежка ,нощна работа 5 дена в седмицата по цяла нощ.налага се да навеждам ,изправям,вдигам нелеки предмети,използваме също  някои препарати.много се притеснявам да не навредя на бебето  Cry ?

# 509
emma-y, искаш съвет, мнение или ...?

Общи условия

Активация на акаунт