Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 996
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Да може да се прави ФМ и през трите триместъра, на мен лично ми правиха към 20 седмица и ходих при доц. Томова. Изключителен специалист, препоръчаха ми я мн хора включително и мойта генеколожка.

# 151
Благодаря за отговорите, аз също съм чувала за д-р Марков, че бил изключителен специалист в тази област, а тази д-р Томова в кое лечебно заведение практикува ? Аз в 13 г.с. правих Биохимичен скрийнинг, тогва моята гинеколожка доста дълго ме гледа на ехографа, записва някакви цифри, но тя е от тези лекари, които не казват какво правят, само ако има проблем, тогава. Може и аз да съм прафила ФМ, но да не знам Simple Smile Тогава само ми каза, че плода е малко-по мъничък, но щял да си се развие после Simple Smile

# 152
Доц. Томова работи в АГ център ,, Надежда '' , намира се в Красно село, ул. ,,Съвет на Европа''  номер 1. Ако искаш мога и GSM да дам

# 153
Въпрос към тези, които са си правили БХС....
дават ли ви снимки или диск от скрининга и ако да - доплаща ли се?

П.С. Ще си правя БХС в 1 АГ "Св.София" и цената е 80лв. - скрининг+вземане на кръв, но не знам дали включва и снимки/диск.

# 154
Скрийнингът е вземането и изследването на кръв.
Другото е фетална морфология = специален ехографски преглед, от него евентуално има снимки Simple Smile

# 155
Скрийнингът е вземането и изследването на кръв.
Другото е фетална морфология = специален ехографски преглед, от него евентуално има снимки Simple Smile
Правя разлика между БХС и ФМ.  Hug
При БХС:
- преди вземането на кръв.. трябва да се направи обстоен ултразвуков преглед!

"За изследването е необходим предварителен ултразвуков преглед, който задължително трябва да съдържа следната информация:
- дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата);
- дължина на ембриона – т.нар. CRL. Тя трябва да е от 41мм до 79 мм, тъй като използваният от нас софтуер оценява риска за синдром на Даун само при такива стойности (в тези граници);
- NT (т.нар. нухална транслуценция), измерена в мм;
- допълнително, може да се отбележи наличието на носна кост при плода, при което оценката на риска за синдром на Даун е малко по-прецизна."

На мен в един ден ще ми направят ултразвук и вземане на кръв.  Peace
Всичко това е 80лв, но се чудих дали ще ми дадат снимки от ултразвука?!  Rolling Eyes

# 156
Здравейте,според вас от кога започва да личи бременността ? Аз съм в 17 г.с. и корема ми е плосък като дъска, не би ли трябвало вече да се забелязва поне малко коремче ?  При вас как е било ? newsm78

# 157
Аз съм в 17 г.с. и корема ми е плосък като дъска, не би ли трябвало вече да се забелязва поне малко коремче ?

Аз ще съм в 17г.с. след повече от месец, но така като се гледам - тогава ще ми проличи доста. Слабичка съм и сега дори с пуловер отгоре - коремчето малко личи.
Зависи си от структурата на жената, при всяка е различно.
Имам позната, която е в 9-тия месец и коремчето й никак не е голямо.  Wink

# 158
То е така, но аз искам вече да ми проличи поне малко, да има признак че има още някой в мен Simple Smile))))))). Иначе и аз имам една позната, която е в 3-ти месец и коремчето и е по-голямо от моето. Simple Smile)

# 159
Krissu, имаш още доста месеци пред себе си - ще ти проличи.  Hug
Важното е, че ти си знаеш, че сладкото бебче си расте вътре.  Heart Eyes

# 160
И аз напълно подкрепям maminka23 важното е че го има и че всичко е ОК...а повярвай ми ще проличи...в един момент коремчето започва да расте със секунди  smile3525

# 161
  • София
Здравейте отново. Имам някакви усещания, но в крайна сметка може и да са внушения. Фактите за момента са, че не ми идва 4-ти ден, а теста сутринта показа отрицателен резултат. Постоянно ми се яде, но не нещо конкретно и като изям нещо, след това решавам, че не ми се е яло това и ям друго. Не ми се е случвало преди. Също така имам промяна във вкуса и обонянието. Как да постъпя? Да изчакам 1-2 дни и ако МЦ се бави още, да си направя друг тест?

# 162
  • Варна
Здравейте отново. Имам някакви усещания, но в крайна сметка може и да са внушения. Фактите за момента са, че не ми идва 4-ти ден, а теста сутринта показа отрицателен резултат. Постоянно ми се яде, но не нещо конкретно и като изям нещо, след това решавам, че не ми се е яло това и ям друго. Не ми се е случвало преди. Също така имам промяна във вкуса и обонянието. Как да постъпя? Да изчакам 1-2 дни и ако МЦ се бави още, да си направя друг тест?

Направи си кръвен тест ако не ти се чака. Peace
 Промените във вкуса , обонянието и апетита може и да са внушение, от опит го казвам. Laughing

# 163
  • София
Не мисля да стигам го крайности, мнооого не обичам да ме бодат  Laughing
Само се чудя защо се бави тоя МЦ, по принцип си е редовен, да не би и той да си внушава?

# 164
Здравейте!

Утре ще отида да си запазя час за ФМ при д-р Марков в МЦ Марковс,
НО се оказа, че там работят двама специалисти с фамилията Марков: Петър и Димитър.

Всички ми хвалят д-р Марков, НО как да разбера за кой от двамата става дума???
Гинеколожката ми го определи като най-добрия при ФМ.

Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт