Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 84 009
  • 741
  •   2
Отговори
# 225
Поздравления за усърдието и ентусиазма на всички, страхотни сте!

Всички няма да мога да изброя, но ще отбележа онези които най-силно ме впечатлиха:

Lisi_Disi_M, гардероба е точно такъв какъвто си го представях. Радвам се, че си се вслушала в съветите, в частност в моя Laughing, да не боядисваш това хубаво дърво. Резултата е невероятен, аранжировката около него също. Браво, поздравления!

NinoTino, много сладка и свежа табуретка  Simple Smile

Барбабо, идеята за чашите ще я приложа и аз най-вероятно, страхотно.

Елинор, и аз се интересувам от този цвят и чакам с нетърпение крайния резултат. 

Шунка, по скрина няма много щети, запази го на всяка цена, а от вратите аз бих направила градински маси.

Lois, много ми харесва кухнята ти, би ли споделила къде е правена и цена, горе-долу Rolling Eyes Иначе може да използваш ето това масло, което baibibi препоръчва за интериорни решения и носи на сериозна експолатация.

Иначе аз яко творих почивните дни, някои неща са недовършени, други финализирах. Ето този шкаф вече е изцяло готов, дори аранжиран, само дето не си е на мястото, засега.
преди
сега 1
сега 2
сега 3

И рамката поставена на шкафа също преправих, но забравих да снимам "преди",  беше чисто, необработвано с нищо дърво. Даже рамките са две, другата стана огледало и отиде в банята цък

Едно малко куфарче (А4), чакаше си милото реда на тавана:
преди 1
преди 2
сега 1
сега 2 Laughing

И още неща има, но се уморих  Crossing Arms

# 226
  • bad@ss
Мелани, оригинално, но аз нямам нерви да режа, да въртя и да си играя толкова  Laughing
Пък и кому е нужно, като съм сигурна, че след 2 месеца макс. ще ги сменя с други  Joy

# 227
  Ема, не съм сигурна дали съм коментирала дома ти, но той е толкова..галещ! Всяка вещ говори, има история, има релеф и топлина. Новите/стари неща са приказки, но особено двете рамки ме впечатлиха.
  Благодаря за подкрепата за скрина ,доста го мислех. Дръжки ще търся утре и се надявам като го видя да ги позная. Колебая се м/у кръгли и кристални или метални и патинирани. Чувствам, че ще разбера като ги видя кои ще са. Утре почвам и по-тежката част с чекмеджетата. Иначе почвам да гледам цялата стая с едни особени очи (каня й се цялата да я променя)  Mr. Green

# 228
Елинор  Hug

Аз съм за метални, патинирани дръжки Peace

# 229
dt и Ема, благодаря за отговорите.
И аз се надявам да стане с това масло, че лакирани повърхности са ми доста нелюбими.
Ема, всичко е дело на мъжа ми (с помощ от приятел със спец инструменти в мебелното дело), плоскостите са супер евтини - плотът е от бреза, слепени парчета, а гърбът и вратичките са от пауловния - това модерното лекото дърво, дето уж расте много бързо (нашето в двора обаче не мърда  Rolling Eyes). Всичко е правено на място, защото къщата е стогодишна, от плет и кал, адски крива, и няма един прав ъгъл Simple Smile

А за куфарите - и аз съм събрала трички, които си чакат реда и вдъхновението, и мисля отвътре да ги облека с плат, а отвън да ги боядисам. Само се чудя обковът, който е ръждясал, дали да направя в цвят, или да се опитам да го изчистя от ръждата (идеи в тази посока?)

# 230
Ах, как ми галите очите! Страхотни неща, невероятни!
Боядисвах с оцветител и също се изтриваше лесно, но отгоре сложих прозрачен лак и запечата.
Гардероб, Червена Шапчица, тюркоазено шкафче, табуретка, кухня, куфари, шкаф с рамки, закачалките за чаши, веселяшките детски шкафунчета... Не мога да ги изброя всичките, ама все пак тия дни съм извинена, защото хем пътувах, хем ми се случиха едни изключително неприятни неща. Ще прощавате, че не можах да реагирам светкавично и възклицателно след всяко ново творение.
Златен Дъб, прекрасна е витрината. Само дето тя си е надстройка за висок шкаф, та затова горният плот е толкова деформиран. Ако я качиш на крачета или върху друг шкаф, ще има съвсем друго звучене. Много се радвам, че ти я взе.
В момента имам три голееееми проекта - две големи писалища и един скрин /като на Миоки, защото сън не ме хвана, докато не намерих нещо подобно/. Ама нещо не ми върви напоследък - все на скъпотии попадам, а и като ми ги доставят я ще са потрошени, я ще са от материал, който не ми допада. Мъъъка. Да не говорим, че по-русото ми дете иска да съсипя един съвършен секретер и да го омажа в бяло. Сърцето ми се къса, дано поне диването се навие да е с прозрачен бял лак, а не с плътна бяла боя. Ще показвам, ама май чак по Коледа. И поради новите придобивки и бавната работа, холът ми ще заприлича на хол, а не на кочина, след Великден. Дано Пина да пусне второ издание на "Българските домове" следващото лято, та да мога и аз да се включа.
Ема, с удоволствие бих се нанесла у вас. Ей така, без да променям нищо и без да преправям.
Лоис, ако плотът ти е от дърво, не се колебай да му мацнеш Осмото. Това, което съм показала по-напред специално се препоръчва именно за кухненски плотове. Перфектно е и за всякакви други мебели, а също така и за подове.
Шунка, ако някое от чекмеджетата е тотално повредено, просто го махни и в празнината сложи кутии /тип "кошница", платнени, с дрешки на една кука, с весел тапет.../
Липсват ми напоследък Миоки и СедеФка.

# 231
  • Пловдив
Във ФБ Седефка показва как боядисва в училище Simple Smile

# 232
 O, да, Баибиби, след лазурния лак се запечата.Исках точния цвят на оцветителя, затова не сложих боя - щеше да стане по-бледо.
 Какво ще кажете за тези дръжки? Намерих у дома, почти същите са, само че сребристи. Колебая се, затова ще ви помоля за мнение?

# 233
Във ФБ Седефка показва как боядисва в училище Simple Smile
може ли линк към тази ваша ФБ група?  Simple Smile

# 234
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Елинор 777, ако сребристите ти дръжки също изглеждат стари и не се бият с други метални елементи в стаята, мисля че може да ги използваш. Peace Ако обаче мислиш да протриваш ръбове на шкафчето за състаряване е по-добре дръжките да са по-бронзови. Поне аз така мисля.

# 235
само 2 дни не бях ви чела и сте показали куп красоти, страхотни са всичките неща който са показани.
аз имам нужда от съвет имаме едни стари кухненски шкафове от онези белите , гланцирани по апартаментите от преди 20 год. за жалост няма как да покажа снимки сега, но след няколко дни ще мога. Та питането ми е какво мога да ги направя, дали ако ги зашкура, после грунд или боро контакт и, след това латекс и накрая безцветен лак ще се получи? дали ще е достатъчно здраво като е за шкаф за кухня? приемам всякакви идеи

# 236
  • bad@ss
Здравейте Майсторки,
някой може ли да покаже как се "държи" боядисаното ПДЧ след 1-2 години? Боядисвали ли сте нещо, което е подложено на системен тормоз, например бюро? Ще ми се да префасонирам едно, но се опасявам да не се надраска и обели след време и да стане по-грозно.

Тази секция съм боядисвала преди три години. ПДЧ, без шкурене и контактен грунд(тогава не знаех как се прави  Blush). Взех от най-евтината алкидна боя и велурено валяче. Толкова слоя нанесох, че съхна 100 години  Joy Но мисълта ми е, че оттогава не е мръднала. Въпреки тормоза, няма и драскотина. Постоянно я чуквам с прахосмукачката, деца играят край нея, нищо й няма  Grinning

Не знам обаче как би се държала една хоризонтална повърхност, където износването е главно под мишка и клавиатура. Всичките ни бюра са ожулени там.

# 237
  • Пловдив
Lois, може и ли още някоя снимка на кухнята? Blush
От къде се сдобихте с пауловнията? На какви цени.... Преди няколко години ми показаха мостри и посадъчен материал, но още нямаше пазар тук. Много се зарибих, но като не открих нищо по въпроса...
А сега ми светнаха очите  Laughing Казвай, че да започвам да тормозя мъж ми  Mr. Green

Някой търсеше идеи за кошарка

# 238
Момичета благодаря ви за идеите относно преобразуването на кошарката, много симпатични бюра и диванчета сте показали, но на мен ми е влязла идеята кошарката да стане на сандък за играчки и продължавам с плановете как точно да се осъществи. Таткото нещо не е ентусиазиран, но ще му се наложи да помага   Joy, ако още два три дни продължи да се препъва в разхвърляни коли и камиони.
Лек ден на всички и успех в преправянето   bouquet

# 239
https://www.facebook.com/groups/245497108902829/   Линк към групата на ПРЕПРАВАЛНИК
Емa    Харесва ми и куфара и шкафът как са станали newsm10.Да те попитам пъдплатата на куфара залепена ли е и с С200 ли лепи или друго лепило.
baibibi   Благодаря за хубавите думи и дано всички неприятности да са свършили и само хубави моменти да имаш Hug

Общи условия

Активация на акаунт