Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 84 004
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
защото ММ се разсърди, че съм развалила хубавата мебел и съм действала без да го питам дали му харесва  Mr. Green
Сори за дългия разказ.

Еееее, не му ли мина, като видя тюркоазеното шкафче? Hug Много е хубаво.
Много ми стана смешно за фолиото. Laughing Вчера и аз пазарувах бои малко инфарктно, понеже влязох в един магазин 5 мин преди да го затворят, награбих 2-3 неща и после бегом до друг, по-далечен магазин, който обаче затваря половин час по-късно, та и там имах към 10 минути за една обиколка в тръс около рафтовете, но накрая успях да взема всичко, което исках.

# 361
  Анди, понеже децата като бяха малки, три пъти чупиха стъклото, накрая сложихме вместо стъкло,тънка плоскост,дебела колкото стъкло,изрязана по размер и боядисана с цвета на вратата.Ох, не мога да се сетя сега как се казваше плоскостта, пуста склероза.

Тайна, може би е шперплат. Виждала съм така направени врати

# 362
  • София
  Анди, понеже децата като бяха малки, три пъти чупиха стъклото, накрая сложихме вместо стъкло,тънка плоскост,дебела колкото стъкло,изрязана по размер и боядисана с цвета на вратата.Ох, не мога да се сетя сега как се казваше плоскостта, пуста склероза.

Тайна, може би е шперплат. Виждала съм така направени врати
Не е шперплат, защото е тънко, огъва се и е с гланцова повърхност от едната страна.Не е дървено, нещо изкуствено, продаваше се на голееми листове.Снощи си ремонтирах дивана, че се беше продънил и отдолу беше същия материал.Като дебел, плътен картон е.Нещо пресовано.Сигурно ще се сетя, но в момента съм изключила.Има го и на някои секции и гардероби, ползват го за гръб, вместо да е от цели дебели плоскости.

# 363
Плексиглас?Фазер? newsm78

# 364
  • София
Фазер, точно!

# 365
  Ооо, ММ дори срамежливо ме попита дали да ползва две чекмедженца от скрина за инструменти, на която категорично, свъсила вежди отсякох "НЕ!"
Тайна, докато ти четях въпроса и се сетих за фазера, ама видях, че са ти отговорили. А фолиото не ми стигна и сега пак в тръс до магазина  Mr. Green

# 366
извинете, че отново си позволявам да питам, но след доста изчетени страници не разбрах - нужно ли е да се шкури върху този дебел слой лак, кайто искам ва оцветя, или просто се обработва с боро контакт? видях, че има мнения, че гладките повърхности могат да се минат с контактен грунд, за да се избегне хамалогията по шкуренето? имам машина,но ако не е задължително, искам да си спестя прахоляците. а повърхностите са гладки,равни и ненаранени, но много, много лачени Rolling Eyes

Karmacoma, няма универсална рецепта, по която да се действа, общо взето всеки сам си поема риска как да процедира. Simple Smile По принцип тук в темата Боро Контакт има славата на Супермен и май няма случаи на издънки, така че можеш да грундираш направо с Боро Контакт, без да обработваш лака. Например потребителки са споделяли, че са си боядисали стабилно фаянсовите плочки, след като са минати с Боро Контакт!
Сега, аз лично бих взела едно руло едра шкурка (номер 80) и бих минала на ръка повърхностите - съвсем на едро, на едро, колкото да се понадраскат, за да се създаде по-добро сцепление. С такова минаване на ръка няма да имаш много прах. Peace После обработка с грунда и после боядисване - колкото ръце са нужни (минимум две).
Ако си перфекционист и имаш търпението да изпипваш нещата, между всяка ръка от боядисването може да позашкурваш лекичко боята с фина шкурка (номер 150-180). Това за по-равна повърхност и оптимално сцепление. Последната ръка на финала не се шкури. Simple Smile
За боядисването: Най-екологично и без силни миризми е боядисването с акрилна боя, тя е на водна основа (разрежда се с вода). Някои предпочитат латекс, понеже е по-евтин от боята или просто им се намират останали количества вкъщи. Но пък латексът трябва да е хубав, не кой да е. Латексът после задължително се запечатва с безцветен лак на водна основа, една или две ръце. Акрилната боя няма нужда да се запечатва, но с една ръка безцветен лак отгоре се създава по-издържлива на износване повърхност, така че аз бих го направила.
Това е общо взето. Wink

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 13:08 от Barbabeau

# 367
  • София
Благодаря за бързите отговори. Фазера е идея, но не ми се иска да махам стъклото. Дали да не залепя фазер със силикон върху стъклото? Мислех си и някакъв ефектен тапет да залепя, подходящ на интериора, обаче ще се цапа.....

# 368
  • при Arctic Monkeys
Barbabеаu, много ти багодаря, но аз вече приключих Simple Smile
благодарение на Седефка, без чиито ценни съведи нямаше да се справя! Седефка,  Heart Eyes
опитах първо само с Боро, еми, или не става, или аз не изчаках да изсъхне като хората. за това и по съвет на Седефка, шкурих като луда - голямо чудовише 230х200 см., четири крила. ужасяващия прахоляк беше по-гаден от самото шкурене. чисих три часа после...
първо с груба, после  с фина шкурка. след това - борото и след това - първа и втора ръка, днес трета и четвърта.
сега умувам как да го декорирам. тапетите са на цветя, та ще изплескам нещо такова.
латекса ми е на Аквис - много е хубав. доволна съм от резултата Simple Smile

# 369
  • при Arctic Monkeys
да поясня, че гардеробът е от старите соц сандъци, с дебел слой лак отгоре... само да кажа, ако някой се залови с такова нещо, че не е твърде лесно, но щом аз успях... Wink

# 370
Здравейте и от мен.От доста време ви чета с ООООгромен интерес и реших и аз да попитам нещо,имам един стар чамов скрин които е боядисан в черно и стои и събира прах без да се използва.Мога ли да махна с нещо черната боя или направо отгоре да боядисвам Rolling EyesИ деята ми е да го направя бял.Дайте идея.

# 371
Опитай да смъкнеш с Терминатор или Removal. Ама даже да не смъкнеш черната боя - пак ще е хубаво да я зашкуриш. Бяло на черно..ще минеш май 3 пъти  с боя Simple Smile

# 372
  • при Arctic Monkeys
Здравейте и от мен.От доста време ви чета с ООООгромен интерес и реших и аз да попитам нещо,имам един стар чамов скрин които е боядисан в черно и стои и събира прах без да се използва.Мога ли да махна с нещо черната боя или направо отгоре да боядисвам Rolling EyesИ деята ми е да го направя бял.Дайте идея.
еее, прочети старите теми, има и таблица с основните действия! Simple Smile
шегувам се, много е гадно да попиташ нещо и да ти кажат да четеш, вместо да им губиш времето на хората....
махни черното първо, шкурка до основния цвят на дървото. колкото по-хубаво почистиш, толкова по-лесно ще стане бялото после.
много ми хареса ефекта на латекса, става чудно бяло Peace

# 373
mumita , да бе ще го пита!
Мъжете какво ли разбират Laughing
Те само да заковат пиронче, да навият винт нещо...
Хайде сега ще се бъркат в декорацията!
 Елинор 777 , нали не му харсавше шкафа? Сега инструменти? Никакви такива гадни, тежки и отвратителни неща в този класавец! Laughing

Ама супер е станал така!
(Точно така си представях дръжките)   bouquet  bouquet  bouquet
topgerri, няма нужда да сваляш цялата боя. Само трябва да се мине със шкурка, достатъчно за да се надраска повърхността. След това действаш с боята.
karmacoma , ако обичаш не я обърквай жената. Няма нужда да се сваля боята до дърво, ако ще се прави след това плътен цвят без да прозират шарките на дървото.
Да не говорим, че ако остане до дърво, ще трябва първо да се запечата с грунд, за да не избива жълтото на чамът после.
Правилно са ти казали да четеш назад!

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 17:04 от Melany99

# 374
Karmacoma, на мен пък ми се струва *гадно* следното: да твърдиш, че нямаш време да четеш, после все пак да намериш време да мрънкаш, че никой не ти отговаря, някой все пак да отдели време и мисъл да ти обясни подробно (в случая Барба) и накрая да получи отговор "Благодаря, но вече приключих".

Топгери, няма нужда да махаш до дърво. Ако погледнеш няколко поста преди твоя, Барба е обяснила подробно технологията.

Общи условия

Активация на акаунт