Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 077
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Лошо, на нас това ни беше единствената надежда...
А трябва ли да подавам наново молбата в сайта

# 586
  • Пловдив
Аз още от преди знам,че когато голямото дете е последна група тази точка не важи.Защото идеята е и двете деца едновременно да посещават детското заведение.А в тази ситуация няма как да се случи.
Разбира се преди всичко беше на субективен фактор.Директор на ДГ зачете на приятелка тази точка,защото имаха и други отношения.А друга в 8 ми март я отрязаха по същия параграф

# 587
  • Пловдив
малката е 2010 г набор ,навършва 3 г на 30 октомври,и предполагам,че ако я приемат няма да я вземат преди тази дата,нали?или е различно в различните градини

искам обаче сега да подам документи за ясла,има обявени свободни места в яслата до нас,но ако я приемат и тръгне,нали после края на април пак трябва да си подам документи за класиране за есен за ДГ?

някоя мама може ли да каже нещо за ДГ Вяра в кичука?

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 10:08 от budiko

# 588
  • Пловдив
Ние също сме набор 2010 и правим 3 на 1 ноември. Мисля, че от септември ако се класираме би трябвало да тръгнем? Или се чака рождения ден? Направо се обърках вече..

също, ако сте наясно с това условие:     Деца с тежки хронични заболявания, посочени в списък, съобразно наредбата за медицинската експертиза

Прочетох наредбата за медицинската експертиза - в нея най-долу са изброени доста болести и състояния, но как да разбра конкретно кои са тежки хронични заболявания?

Ние имаме една болест, посочена в списъка, ето в този раздел, по точно точка 2 (2.1 и 2.2 могат да се отнесат за нас):
Скрит текст:
Раздел ХVІІІ
Други болести на кръвта и кръвотворните органи
1. Желязо- и други недоимъчни анемии:
1.1. след чести кръвоизливи или рецидиви без възможност за постигане на ремисия при лечението: 20 %
1.2. при трайно задържане на хемоглобина под 100 г/л, потребност от периодично кръвопреливане: 50 - 80 %
2. Наследствени и придобити хемолитични анемии:
2.1. при стабилизирано състояние без изразени общи нарушения: 20 %
2.2. при хемоглобин под 100 г/л, потребност от кръвопреливания, имуносупресия, умерено увредено общо състояние: 80 %
2.3. при значително увредено общо състояние, необходимост от периодични кръвопреливания, вторична хемосидероза, трайно имуносупресивно лечение: 90 - 100 %
3. Апластична анемия - при панмиелопатия или еритробластофтиза: 70 - 100 %

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 16:18 от Josefin

# 589
Момичета, някой запознат ли е с това какво означават "всички по соц. критерии" за ясла "мечо пух" са обявени 5 свободни места, но и 5-те са по социални критерии. Има ли смисъл да пускам заявление този месец, при условие, че ние можем да кандидатстваме само по общия ред

# 590
  • Пловдив
Josefin  къде я чете тази наредба,че не мога да я намеря?

# 591
  • Пловдив
Josefin, при записване ще искат ТЕЛК. Ако имате не виждам причина да не може да ползвате тези точки.

# 592
  • Пловдив
Ами не знаех,че за анемиите се иска ТЕЛК, споменати са в наредбата, но понеже и аз имам анемия таласемия - не знам да може да се вади ТЕЛК с нея..просто е наследствено заболяване, с нисък хемоглобин, кръвно и т.н "екстри", от които спасения няма - само поддържане с хапчета.

Наредбата като я напишеш в гугъл и ми излезе.

# 593
  • Пловдив
Да ти кажа, аз това го прочетох в една таблица, в която срещу всяка точка са дадени документите, с които даденото твърдение се доказва. Ето тук, Приложение 12 http://plovdiv.bg/wp-content/uploads/dz/UserGuide.pdf

# 594
Josefin, списъкът с хроничните заболявания е друг, около десетина заболявания са Peace. Този който си посочила е за експертиза на ТЕЛК. Другият списък мисля, че се водеше като приложение 5, накрая, след като са изброени всички заболявания, които дават някакъв %. В момента ме мога да се сетя от къде да ти дам линк, но там, където си намерила този списък, накрая го има и другия.
В градината искат решение от ТЕЛК.

# 595
мами да ви попитам задължително ли е да си сменям личната карта като си сменя адреса

# 596
Задължително е само ако си си сменила постоянния адрес. За настоящ адрес няма смяна на лична карта.

# 597
ОХ МИ НЗ АЗ малко се обърках
ще си сменяме адреса защото иначе няма да ни приемат на градина защото детето ми се води на село жител а не тук ако направим настоящ адрес а не постоянен ще се зачита ли при кандидатстване за граина че доколкото знам искам адреса на детето по ГРАО

# 598
Може ли малко помощ Praynig
Заявленията, които подаваме в с-мата за електронно класиране, имат ли някъде някакъв номер? newsm78

# 599
Мисля, че нямат. Входящ номер може да получиш, ако го подадеш на хартиен носител в Детската градина

Общи условия

Активация на акаунт