Недохранено кърмаче, трябвало дохранване....

• 2 912
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
А, видях, мерси. Съвсем нормално си пишка детето, значи. Това при положение, че е само на кърма.
Границите за теглото са 120-250 гр на седмица, само че няма как всички деца да се стандартизират Simple Smile.

# 16
Ходихме на консултация - качили сме 700 гр и сме пораснали с 5 см. Дохранвах само 2-3 пъти с по 30 мл и то доста неуспешно, понеже бебка не искаше да ги пие и спрях. Вече съм спокойна за храненето, но продължаваме да не акаме. Днес и е 6-ти ден Sad давам Дуфалак но не и действа. Дано причината да е че усвоява кърмата на 100 %. А за памперсите - напишкани са доста повече от по 2 суп. лъжици и ги сменяме по 4-5 пъти на ден.

# 17
Имахме такъв проблем. Оказа се, че е от кравето мляко, което аз консумирам и пълното усвояване на кърмата.
Може да пробвате упражнение - каране на колело и масажче на коремчето. С лек натиск с длан /галене/ отдясно наляво и след това надолу (по дебелото черво). В библиотеката имаше хубава статия по въпроса.

# 18
И с масаж съм пробвала - все същата работа

# 19
  • Нейде из лудите гори...
Михаела, щом детето ти е изцяло на кърма е нормално както да ака след всяко хранене, така и да го прави веднъж на 10 дни. Напълно разбирам притесненията ти, тъй като бяхме в същата ситуация. При нас всичко се оправи с търпение  Peace
Относно наддаването ние бяхме със същите мерки. Никога не е била буйно растящо бебе. Сега на 10 месеца е малко на 7 кила и няма 70 см, всичко е до ген , ако бебето се развива нормално, пиша достатъчно и не показва някакъв дискомфорт не виждам причина за притеснения и дохранване  Wink
Само първия месец наддадохме 800 грама, след това по 400-600 и сега последния 80   Peace
Не се безпокой!  Hug

# 20
Понапъва се и пъшка, но това мисля че е от коликите, понеже при нас 2 седмици бяха с много пъшкане, пръцкане и къркорене на коремчето. Сега остана само пръцкането и пъшкането. Понапъва се от време на време, ама това го правеше и преди, когато си акаше на 2 дена по 1 път.

# 21
Пробвала ли си да дадеш някакъв пробиотик?

# 22
Нашата педи ми препоръча Дуфалак, само при нужда, а отделно сутрин и следобед по 1 ч. л. сокче на гладно. Аз съм и взела круша, но пробиотици не ми е споменавала. Вие какво давате на вашите бебоци?

# 23
  • Mars Hotel
Не давай сок на бебето, особено ако има колики. Сок на толкова малко бебе е безумие.
Може да даваш капки Био Гая, има във всяка аптека.

# 24
Не давай сок на бебето, особено ако има колики. Сок на толкова малко бебе е безумие.
Може да даваш капки Био Гая, има във всяка аптека.

Напълно споделям.

# 25
За сока - напълно подкрепям! Соковете са много вредни за храносмилателната система на бебето, особено на толкова малко бебе, всичко останало, което ти говорят, са пълни глупости!

Пробиотиците са много полезни, аз давам Линекс бебе и съм много доволна, за съжаление късно разбрах за тях.

# 26
 А тези сашета линекс бебе за кърмено бебенце с водичка ли ги даваш?

# 27
А тези сашета линекс бебе за кърмено бебенце с водичка ли ги даваш?

Да, разтворени с малко водичка преди кърменето. Ако храниш и от двее гърди на едно кърмене, може да го дадеш в промеждутъка при смяната на гърдите. 1 саше разтварям в 4мл вода и след това със спринцовка от 5 кубика давам (може и със спринцовката от Нурофен/ Панадол)

# 28
MuxaeJIa ,според мен бебето ти не е недохранено. 400г е качила за 23 дни,но до месец има още дни. Ако качва равномерно си влиза в "минимума норма", но кърмачетата не качват равномерно,може и повече да качи. Освен това,ако си в България, тези дни беше доста топло, това може и да влияе както за неакането,така и на наддаването.Смяна на обстановка също. Като при възрастните. При нас имаше 1 месец подобно наддаване,не съм дохранвала. Така се случи,че трябваше да я оставя за 3 дни през деня няколко часа да я гледа приятелка и се изцеждах.От изцеждането гърдите пак взеха да ми се препълват,но тя за няколко дни (след като се прибрахме в нас) наду бузите. Кърмата ми се увеличи от изцеждането. В твоя случай не мисля,че е добра идея да й даваш АМ или дори кърма от шише. До колкото разбирам детето ти е на 2 месеца. Аз не бих рискувала да му давам биберони,шишета и залъгалки толкова рано. В момента давам биберон и съжалявам,защото в действителност по-малко суче вече, усетих го веднага. Както и да е. За акането ти казаха, при изключително кърмените деца е нормално и по няколко дни да не правят ако.Ако пък толкова държиш,можеш да пробваш нещо,което действа при мен безотказно,а малката също не ака по няколко дни. Установих,че ако й давам да суче по няколко минути от всяка гърда и ги меня така по малко после веднага я продрисква. Т.е. аз й давам главно предното, рядко мляко, с по-голямо водно съдържание и така се изхожда. Ние се кърмим само от една гърда на ядене,принципно. НО имай предвид,че ако постоянно го правиш това,може действително детенцето да остане недохранено,защото предното мляко е по-бедно на мазнини. А може и да не подейства. Зависи от организма на бебче. Все пак прецени си ти, но няма смисъл да го мъчиш да ака всеки ден,ако е само на кърма и после да свикне така с "помощ" да се изхожда. Надявам се да съм ти била полезна. За момента това се сещам.
П.П. Като пие повече предно мляко акито може да е зеленикакво и да си смени цвета за момента. 

# 29
За предния месец бяхме качили 700 гр без да съм дохранвала. За акането вече и свикнах. При кърмене и давам и от двете гърди, но не ни помага за акането, но аз спрях да се притеснявам вече за това. Аз самата ходя по голяма нужда на няколко дена 1 път, явно го е наследила от мен.
Исках да ви питам за нощното кърмене, преди ми се будеше към 3 и после към 5 през нощта, но сега 2-3 дена ми се буди и в 12, и 2, 4... На мен не ми тежи да я храня, ако се наложи и по-често, но това след време няма ли да е проблем, когато вече трябва да спре с нощните хранения и на каква възраст трябва да се спират. От мои познати майки съм чувала че от 2-я месец почвали да отбиват бебенцата да не ядат нощем, но  ми се струва че е прекалено рано.

Общи условия

Активация на акаунт