Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 418
  • 764
  •   1
Отговори
# 135

Мисълта ми е че такива неща се случват навсякъде.

Да, така е... никъде нямаш гаранция, но в Шейново ПОВЕЧЕ ОТ 2 МЕСЕЦА НЕ ВИДЯХА, ЧЕ ИМА ОСТАТЪЦИ ОТ ПЛАЦЕНТАТА!!! Кой ли не я гледа там, не знам каква им е апаратурата... нищо не виждаха...  Shocked
Единствено лекарка в Токуда се нави да я прегледа, установи остатъците и я препрати в Шейново на кюртаж.
 2 месеца след раждането чак я изчистиха.  #Crazy

# 136
Опазил ни Господ от такива "специалисти"  ooooh! Praynig

# 137
Първото ми раждане беше в "Тина Киркова" (1 АГ "Св. София"), а сегашното мисля да е в "Токуда". Въпреки че платихме към 1200 лева за раждане преди 4 години, не получих нито раждането, нито грижите, които очаквах, и оттогава съм предубедена към държавните болници. В Токуда съм лежала със сина ми (макар и в друго отделение) и ме спечелиха, при всякаква нужда ходим там. Страшно много уважавам компетентността на лекарите там, а отношението към пациента винаги е на ниво  Peace

# 138
И аз да се запиша Laughing

# 139
Добро утро, коремчета!
Тези дни бях малко заета, но ви хвърлях по един поглед от тел-а.

За болниците в България нямам мнение, само силно се надявам Господ да ни пази и да имаме леко раждане Praynig

От доста време забелязвам, че гърдите ми прокапват. А онази сутрин направо се събудих с мокра пижама от дясната страна Rolling Eyes С Маринела кърмата ми дойде след раждането, не съм имала по време на бременността.
Не мисля, че се нуждаем отсега от подплънки, но след като почнем активно да кърмим най-вероятно да. Аз първият път ползвах тези на Чико, много са удобни и не са скъпи Peace

Може би някои от вас са чели тази информация, но ще си позволя да постна нещо и тук, защото съм сигурна, че има и такива, които още не са стигнали до нея Peace

Цитат
Златна мина!
Силата на коластрата.

От Анн Каландро

Дълго преди беебто да се роди, природата започва подоготвянето на храната му. Около 16тата г.с. промените започват да се появяват в майчините гърди. Започва постепенно уголемяване на алвеолите (гроздоподобното място в гърдите, където се произвжда млякото), обикновено незабелязано от майката. Когато бебето се роди, природата е приготвила за него една изключителна храна – коластрата.

Най-важната храна
Коластрата е много специална храна – една от най-важните, които някога ще яде. Коластрата е ранното мляко произведено в майчините гърди, специално приготвено за първите два до 5 дни, преди да се появи кърмата.
Докато бебето свиква с живота извън утробата, коластрата е идеалната храна. Всъщност тя е повече от храна – колстрата е първата имунизация на бебето. Тя посреща много точно нуждите на новороденото. Всеки път, когато бебето суче, то ще получава коластра колкото чаена лъжичка – точното количество за неговото малкостомахче и недоразвити бъбреци.
Коластрата изглежда различно от по-късното мляко. Тя е по-гъста и по-лепкава. Понякога е златиста и оттам идва прякора «течно злато». Може да бъде безцветна или друг цвят, но винаги е перфектна.
Нейният състав е различен от този на по-зрялото мляко (кърмата), точно както природата го е предвидила. Има високо съдъражние на протеини, минерали, натрий, калий, витамини А и Е и каротеноиди. Коластрата съдържа всичките съществени 10 аминокиселини важни за изграждането на защита за бебешкото тяло. Коластрата е бедна на въглехидрати, мазнини и лактоза. Коластрата има много високо съдържание на секреторен IgA, най-главният имуноглобулин и анти-заразителен агент. Освен това е пълна с защитни бели кръвни телца, наричани левкоцити, които имат способността да разрушават бактерии и вируси.
Понякога, когато майката все още не е почуствала гърдите си пълни с мляко или не е имало изтичане до раждането на бебто, тя може да се тревожи, че все още «няма нищо за бебето». Това е далеч от истината. В тялото на нейното бебе се случват мистреиозни и чудни промени с всяко кърмене. Коластрата – дори в малки дози – е разслабително средство, стимулиращо изхвърлянето на мекониума (първите гъсти, черни изпражнения) и намаляващо повявата на физиологичната жълтеница.
Коластрата се храносмила бързо и стабилизира кръвната захар на бебето. Предпазва мембраната на храносмилателния тракт, като изгражда бариера за бактериите. Осигурява бифидус флора (полезна бактерия) в храносмилателния тракт. Коластрата изгражда имунната система и подпомага факторите на растежа. Бидейки жива течност подобна на кръвта, коластрата е способна да изгражда и мени червото на бебето, подготвяйки и предпазвайки го от всякакви видове микроби.

В самото начало.
Интересно е, че ако бебето е родено по-рано, коластрата има дори повече потенциал за превенция на инфекциите. Затова е особено важно за преждевременно родените бебета да приемат коластрата, която майката е произвела.
Човешките бебета се раждат незавършени, готови за дара на колстрата. Техните тела очакват коластрата и майчиното мляко да завършат засилването на тяхната имунна система. В много редки случаи и по медицински причини, трябва да се дава друга храна през първите дни от живота. Много е важно да се остави коластрата да свърши своята работа. Обикновено на втория ден от живота си бебето ще е готово да яде по-често, така че е важно да го окуражавате да суче редовно – толкова често колкото показва, че е гладно.
Майката и бебето са завършен тандем и колкото повече нарстват храненията майчиното тяло отговаря на нуждите на бебето, като произвежда точното количество мляко.  Използвайки биберон  или отлагайки храненията това може да забави производството на мляко и може да предизвика проблеми и за майката и за бебето. Скоро след като коластрата започне прехода към кърма се увеличава и количеството й. Бебчето ще започне да пие унции (ние използваме друга мерна единица – милилитри), а не чаени лъжички. Но коластрата не изчезва, когато дойде млякото – остават малки количества от коластрата в преходното мляко през първите две седмици.

Бебетата, които откриват «златото» през първата седмица от живота си са наградени с доживотно съкровище. Природата осигурява тази златна мина. Няма нищо по-чисто от коластрата: Майчината златна мина за здравословно начало.

Ако имате въпроси относно кърменето, поразровете се тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

# 140
Добро утро и от мен.
Моето събуждане днес беше с  box от беборана  Laughing.Уж почивам ,а всяка сутрин около 7-8 ме събужда или бебка или домашните,които отиват на работа,няма събота,неделя,кога ли ще се наспя  Thinking

Днес съм се отдала на домакинстване,ще съм Пепеляшка,че Изаура(свекървата  Wink)замина на село и ме остави с 3 мъже,които си поръчаха мусака за вечеря и за закуска в момента правя баница със сирене,а после яхвам  newsm79 wash hang.Поне бързо ще мине деня  bowuu

В Пловдив нещата с държавните болници е подобно на софийските,например родилното отделение в Окръжна е ремонтирано,двама от некадърните АГ са в други държавни болници и е една от предпочитаната за майките от региона .
Но в часната,която съм избрала също правят подобрения.Две от неонатологичните докторки от Окръжна вече работят там,ще закупуват и кувиози и може и да вземат на работа клалифициран персонал,защото преди 3 г.заплатата на тези сестри беше около 400лв,а сега взимат малко над 500,а имат доста отговотна работа с малките пациенти.Кака ми работеше там и знам колко си обичаше тази работа,но заради заплатата се премести в Онкология и в момента майчинството й е достатъчно за да се оправя с бебе и кака  Peace
Няма значение къде ще изберем да раждаме,важното е всичко да мине добре с нас  и бебоците  Praynig

# 141
При мен прокапване от гърдите има само когато леко притисна зърната.Все още не са започнали да ми мокрят бельото,но с каката и аз ползвах подплънки след като родих.Беше ужасно в началато докато се усетя,ходя си по пазара и не усещам,че дрехата ми е мокра.Голям срам  Rolling Eyes

# 142
bubi милото детенце Cry Как е днес? Надявам се да не го боли много Praynig Какъв шок! Желая ви скорошно възстановяване Hug Hug Hug

# 143
много добре това с отворените врати в АГ , но да попитам за русе защо няма никаква информация? русенските мами как ще се ориентирате с раждането ? понеже ми е 1 ва бременност и ако някой има някаква информация да сподели , че времето лети и ще наближи този момент

# 144
За коластрата- първия път нямах, сега имам по една-две капчици от 1 месец насам. Подплънки не съм слагала. С Никола ползвах докато кърмех- много са удобни, но сега не виждам нужда.[/color]

Въпреки това имаше ли трудности с кърменето първия път? Чувам противоречиви мнения, вкл. и крайности като това, че ако от сега нищо не изтича, значи нямало да имам кърма изобщо  newsm78 , което лекичко ме шашка.
имах трудности, да, но със самото кърмене, не с млякото. Бързо ми слезе кърмата, но Никола се оказа с къса юздичка, в последствие категорично отказа да суче и до 3-4 месец изцеждах и така му давах. В началото с лактацията нямах проблем.

очакваща, може и да съм забравила за кой етаж говоря точно, но там където гледаха недоносени нямаше хлебарки, както и на 12-тия етаж. В крайна сметка ако толкова много се държи на това да няма стажанти, да се направи избор на екип.
Другото, което е-родилна зала е изцяло обновена, следят се родилките от контролна зала с монитори. Това е от миналата година края на лятото. Помня, защото, когато аз раждах май месец все още не беше готова. Всяка болница си има предимство и недостатъци и не говоря хвалебствено затова, защото моя роднина работи в тази болница, а защото наистина смятам, че там са най-добрите специалисти.. и в този ред на мисли мога да преглътна стажантите...
Аз съм против крайното изказване за която и да е болница, лично мнение!  Peace Нека не се плашим още от сега, на всяка раждането ще мине и ще се забрави. Трябва да сме положително настроени.

буби, ще мине....  Hug

# 145
Ето и едно училище вав Варна  http://www.facebook.com/events/275467659229958/?ref=ts

# 146
bubi милото детенце Cry Как е днес? Надявам се да не го боли много Praynig Какъв шок! Желая ви скорошно възстановяване Hug Hug Hug

Присъединявам се към пожеланията.  Hug

очакваща, може и да съм забравила за кой етаж говоря точно, но там където гледаха недоносени нямаше хлебарки, както и на 12-тия етаж. В крайна сметка ако толкова много се държи на това да няма стажанти, да се направи избор на екип.
Другото, което е-родилна зала е изцяло обновена, следят се родилките от контролна зала с монитори. Това е от миналата година края на лятото. Помня, защото, когато аз раждах май месец все още не беше готова. Всяка болница си има предимство и недостатъци и не говоря хвалебствено затова, защото моя роднина работи в тази болница, а защото наистина смятам, че там са най-добрите специалисти.. и в този ред на мисли мога да преглътна стажантите...
Аз съм против крайното изказване за която и да е болница, лично мнение!  Peace Нека не се плашим още от сега, на всяка раждането ще мине и ще се забрави. Трябва да сме положително настроени.

Ако целият абзац е насочен към мен - и аз раждах там и съм доволна като цяло. Бях на 12, 7, ходех до 8 и съм лежала на 5 етаж. Хлебарки съм виждала единствено на 7-мия етаж. Като че ли на него е най-зле.

Иначе, ако и ти беше преживяла подобен ужас като сестра ми и ние покрай нея, и ти щеше да споделиш негативното си мнение, нали? След като сестра ми започна да се подобрява, решихме, че това е най-важното - да е жива и здрава, въпреки че още носи последствия от случката и оставихме така нещата. Иначе имаше проверка по нашия случай, свързахме се с медиите и т.н. Но минало, не искам да си спомням.

Подхванахте темата и затова споделих. Не искам никой да плаша. Човек никъде няма гаранция, лошото беше, че там не реагираха навреме и адекватно, а се лутаха и чудеха какво става 2 месеца. ooooh! #Crazy. Явно толкова си могат - аз друг извод не виждам. Трябваше лекар от друга болница да им покаже какво да направят.
Разбира се, това е мое мнение. Описах случката - всеки сам ще си направи извода.

# 147
Аз също си изказвам мнението и личния опит.Не искам да плаша никой,а и не давам крайни съвети къде да изберат да раждат-в държавна или частна болница  Peace Този път съм настроена също положително,но поне знам какво да очаквам.

Очакваща,няма нищо лошо в това да споделяме ,макар и не само положителни истории  Hug Радвам се,че сестра ти е добре. Вече година и половина чакам правосъдието да си свърши работата,но знам,че тук в БГ няма справедливост ooooh!

Слънчев и усмихнат уикенд на всички  bye

Бубе,как е малката пантичка,свиква ли с гипса?

# 148
  • София
o4akva6ta -дано да получите справедливост и важното е,че сестра ти е добре  Hug Писах в по-преден пост,че точните отзиви са най-важни,все пак процента на положителни или отрицателни мнения е важен Naughty
пречупена - и моят герой ме разбуди малко преди 5 сутринта с  box  Laughing и така 30тина минути въртене,но си отспах до малко след 11ч,още 4 месеца и няма да го има този късмет  Tired
Честита Малка Богородица,момичета Praynig Нека най-великата Майка да ни пази нас и децата ни  pregnant baby  bouquet

# 149
Благодаря ви, че ни мислите, момичета!  Hug

Зори е добре, свиква с гипса, не дава вид да й пречи, нито пък да я боли. Малко мрънка през нощта, защото трудно си намира удобна поза и тогава очевидно най-много й пречи, но ще търпим, няма начин... В четвъртък сме на контролен преглед, надявам се всичко да е наред.
Днес е при свекитата на гости и ще спи при тях, а ние с ММ ще се понаспим.  Wink

Приятна почивка на всички, пазете коремчетата и се наслаждавайте на прекрасното септемврийско слънце!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт