Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 484
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен.Много сте изписали,но смогнах да ви изчета.
Луз искрени съчувствия,била съм в твойто положение,но стиснах зъби и продължих.

Относно мазането с мас аз съм за.А и по принцип си използвам бабините методики и за лечение ,вместо антибиотици и други лекарства.

Вчера бях в света Петка и искам да ви кажа че отношението беше много нормално и човешко.Бях при Янкова,млада и готина лекарка.Ще си имаме мома" англичанка".Преди десет години ходих на една единствена консултация в Тина Киркова и попаднах при Янкова тогава само тя ми каза че ще имам момиче и вчера като я видях вътрешно някак си бях много спокойна.

# 196
  • Русе
Здравейте и от мен
Тъкмо се прибирам от ФМ, бебчета са добре. Едното е 410г, а другото - 450г. По видеозон термина ми се е преместил на 19-ти, ама както каза докторката "Това е много относително" Simple Smile
Не можахме да видим пола, докторката имаше съмнение за едното, че е момче ама никак не беше сигурна. На 18-ти съм на ЖК дано тогава да ги видим Simple Smile

За маста и аз съм за, макар че вече има толкова богат избор, че още не съм решила как точно ще процедирам

# 197
Здравейте ,мамета , радвам се за хубавите новини на миналите през доки.
Относно маста и всички тези бабини измишльотини аз съм против.На времето е било добре , но само защото е нямало нищо  пък и тогава продуктите са били екологично чисти, а не както сега отровени от изгорели газове от колите , нитрати ,токсини и всякакъв вид боклуци. Сега има толкова хубави изчистени и тествани продукти , които на всичкото отгоре миришат страхотно.Доста от остарелите методите за гледане на бебе сега са абсолютно отречени.Както пристегнатото повиване , осоляването , разни ракии , хардали , вина и т.н.  baby_neutral
На времето нито са били толкова проучвани голяма част от въпросите , нито младите майки е имало от къде да се осведомят.Сега имаме толкова много информация и продукти на пазара , че ми се струва грешно да се връщаме в миналия век с подобни табиети .Просто лично мнение  Peace

# 198
За осоляването и аз съм против, но мисля, че в повиването с пелени има логика. Все пак се е правело, за да може костите на бебето да се калцират правилно, а големите памперси малко или много деформират нежните крачета. Не казвам, че няма да използвам памперси, а само пелени и лигнин, но вероятно ще потърся някакъв баланс между бабините деветини и иновациите Simple Smile)

# 199
Здравейте, момичета. Изумена съм колко хора се изказват "за" мазането със свинска мас, което не означава, че ги упреквам, но доооста се изненадах.... Confused
Не мога да си представя, че в 21 -ви век при наличието на толкова рафинирани масла и млека, преминали хиляди тестове за алергии и поносимост при бебета, на някого дори му минава през главата да маже малко бебе с мас. Едно време са се мажели, но тогава не е имало бебешка козметика в БГ. Това, разбира се, си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него, но за сведение един от страничните ефекти на маста е, че би могла да алергизира с протеините си, тъй като е животински продукт. А и за какво му е на човек да загрява бебето си? Моят дядо беше акушер-гинеколог и винаги е бил против децата да се навличат, а в България това е масова практика. Не може майката да ходи примерно с лека блузка, а детето с пуловер, че видиш ли да не настине случайно. В крайна сметка всяка майка е свободна да вземе решение сама. Аз лично не допускам вмешателство от страна на майки, свекърви и т.н. Държа ги настрана да ми е мирна главата Laughing, а и те са свикнали да не се обаждат и всички сме на мнение, че "който има деца, да трябва да си ги гледа". В този смисъл ще се оправяме сами... Laughing

# 200
Абсолютно подкрепям , alllure ,за всичко което казва.
Retribution , не искам да споря , всеки е свободен да вярва в каквото реши и да гледа децата си както иска , но си спомням точно обратното - че повиването в пристегнати пелени изкривява крачетата на бебето и нарушава правилния им растеж , докато използването на памперси още от самото начало оставя крачетата свободни напълно в правилното положение както трябва присвити и настрани.

В защита на твърдението си прилагам няколко статии които намерих в нета:
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%B4%D1%80%D0%BE
http://---reklamen-spam---/2011/06/27/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D … %B0/#.UE8DxbJlQpA

И ако не ви се четат дълги статии ще си позволя да изкарам само цитат от едната:
Цитат
...За да се оформи правилно тазобедрената става крачетата на бебето трябва да бъдат разтворени настрани и свити в коленцата, така че коленцата на бебето да бъдат разкрачени на страни и почти на височината на кръста (поза жабче)....... До преди години в страната ни дисплазията при бебета е била много често срещано заболяване, наблюдавано при над 60% от бебетата, поради практиката бебето да бъде повивано с изправени крачета. Все още в някои краища на страната ни и особено сред по-възрастните баби битува схващането, че за да има човек прави крака, трябва като бебе крачетата му да се повиват изправени и пристегнати. За съжаление, точно така се получават аномалии на ставите, които могат да доведат до проблеми за цял живот, ако не се вземат своевременни мерки.

# 201
Абсолютно подкрепям , alllure ,за всичко което казва.
Retribution , не искам да споря , всеки е свободен да вярва в каквото реши и да гледа децата си както иска , но си спомням точно обратното - че повиването в пристегнати пелени изкривява крачетата на бебето и нарушава правилния им растеж , докато използването на памперси още от самото начало оставя крачетата свободни напълно в правилното положение както трябва присвити и настрани.

В защита на твърдението си прилагам няколко статии които намерих в нета:
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%B4%D1%80%D0%BE
http://---reklamen-spam---/2011/06/27/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D … %B0/#.UE8DxbJlQpA

И ако не ви се четат дълги статии ще си позволя да изкарам само цитат от едната:
Цитат
...За да се оформи правилно тазобедрената става крачетата на бебето трябва да бъдат разтворени настрани и свити в коленцата, така че коленцата на бебето да бъдат разкрачени на страни и почти на височината на кръста (поза жабче)....... До преди години в страната ни дисплазията при бебета е била много често срещано заболяване, наблюдавано при над 60% от бебетата, поради практиката бебето да бъде повивано с изправени крачета. Все още в някои краища на страната ни и особено сред по-възрастните баби битува схващането, че за да има човек прави крака, трябва като бебе крачетата му да се повиват изправени и пристегнати. За съжаление, точно така се получават аномалии на ставите, които могат да доведат до проблеми за цял живот, ако не се вземат своевременни мерки.

Абсолютно подкрепям Peace На курса на бременни имахме специална лекция и детски ортопед обясни точно това-повиването пречи на естествената позиция на крачетата, която е тази когато бебо е по гръб и му сменяте памперса-тоест разкрачени свити крачета, дори той каза че единствената правилна позиция за носене на бебе е с лице към нас и двете крачета около кръста на мама. Иначе за мазане с мас Sick, аз дори не можах да възприема идеята аз самата да се мажа, но пък всяка мама си преценява най-добре  bouquet

# 202
Здравейте,

Честно да ви кажа нямам никакво намерение да мажа бебето си с мас. Ще използвам същата козметика като при първото ми дете, тя е медицинска и убийте ме не помня как се казваше  newsm78 И ще използвам памперси, няма да си вгорчавам живота с пелени и такива остарели методи.

# 203
Напълно подкрепям alllure,в днешно време козметиката толкова е напреднала,че не виждам смисъл да се придържам към толкова остарели методи,а да не говорим,че само при мисълта за мас и ми се доповръща Sick..та и да искам няма как да си мажа бебето с тая гадост #Crazy
За пелените..ще си ползвам "Памперс",най-препоръчван е...а като сме взели да обсъждаме какво ще ползваме,да ви питам вие какво адаптирано мляко ще вземемте за бебето(в случай,че с еобърка нещо с кърменето) и някой да е ползвал ръчната помпа за кърма(щото има и елетрическа,ама тя много скъпа)на Авент?

# 204
  • София
За мазането с мас, и аз съм съгласна за напредването на козметиката и отсега съм се ориентирала към бебешката серия на Sebamed,според мен е най-добрия вариант,писала съм и преди за това.
 MuMuTy - растат близначета,не се шегуват Laughing ,дано при всички ни е така докрая  bouquet
AtenaotnA - все пак това е хубав шок  Mr. Green
 siana042 - честита госпожица  stork-girl

# 205
Здравейте искам да се запиша при вас въпреки, че терминът ми е в края на декември  Simple Smile В отчетната тема на декемврийките аз съм поредната отписала се, за съжаление нещо там дискусиите не се получават  ooooh!  Терминът ми официално е 25-ти Декември, първа бременност, чакам момиченце от Пловдив съм на 27 години  Надявам се, че ще ме приемете сред вас   bouquet

Хубав и прихладен ден на всички  Grinning

# 206
Добре си ни дошла , Asys , надявам се че ще ти е приятно сред нас. Все пак никоя от нас не знае дали няма нашите слънчица да ни изненадат именно декември месец.Важното е че ни е весело заедно!   Hug

# 207
Здравейтеее
относно изненадите през декември - аз съм убедена че ще има и то не малко. Доста жени раждат още в първия ден на деветия месец. Аз например не мога да кажа защо, просто нямам обяснение никакво, но като съм решила че бебето ще се появи на 23-ти декември и тва е...пък да видим дали така ще стане Grinning

# 208
  • София
mimik аз имам усещане,че ще ме изненада на 31.12 срещу 1.1,а док-и ми се смее и казва "след като така искаш да е на Нова година,мечтай си за 3.1,за да не ни разваляш почивката"  Laughing

# 209
О , аз също , от както съм бременна имам усещане , че ще се роди декември при термин - 04.01. На мен като дата все ми се върти 20-ти декември , но пък е малко рано сякаш. По едно време ми беше бръмнала мухата да раждам секцио , за да не взема да родя по празниците или на НГ , но доки ми вика - абе я го виж детето вече се обърнало главично тя секцио ще иска и наистина си е така. Нямам никакви причини за секцио , бебето си върви нормално на размери , не е някакво голямо поне за сега , но и доки каза, че като ме гледа няма да е много голямо бебенцето. Когато тогава , плюс това гледах 1 клип в нета за секцио и като видях как разпарят жената и бъркат вътре сякаш е заколено прасе , не не. Да си излиза там по нормалния начин и да си свиркаме после.

Общи условия

Активация на акаунт