Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 469
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Хилоу....
Ла Луз, много много съжалявам, вероятно и наполовина не мога да си представя това, което си преживяла. Пожелавам ти бързо да се въстановиш от травмата - както физическа, така и психическа...

Относно мазането......категорично не бих си мазала детето с мас - после да ми мирише на прасенце Laughing Сега има тооолкова хубава козметика, с такива нежни аромати  (бебешкото олио на чико просто няма равно според мен) Едно време педиатъра ми беше казал че маста запушвала порите на кожата и най-доброто било бебешкото олио или зехтин. Аз лично смятам пак да мажа с чико и бюбхен...
Много ги мразя тия методи от едно време ... направо ми се драйфа от тях...
Няма да забравя свекър ми като си донесохме Йоанка вкъщи и как викаше "Ама повийте го, та повийте го" или вика "поне крачетата"    Абе кой повива сега бе човек...и така...да не говорим за баба му на мъжа ми - направо и се изправяше косата като разнасях новородено бебе голо, ми как да го нося като е 50 000 градуса...
абе не знам то си е мое мнение това - всеки сам си решава...съвети приемам , ама не и натяквания, особено от жени гледали деца преди 50-60 години...

# 181
След двучасово чакане успях да си видя бебка.Доктора имаше спешно секцио и закъсня,но като ми пусна сърчицето толкова хубаво ми стана,че си струваше чакането.
Госпожицата се е обърнала с главата надолу и там където си мислех,че са ритничета са били удари с ръчичка  Heart Eyes Днес ми показа термин 09.01,но е нормално да се разминава с този по МЦ,а и е заела друга позиция.

За мазането с мас-случвало се е с малкия(прабаба му беше направила с невен и не миришеше на прасенце  Laughing),но не след всяка баня,основно си ползвах Джонсън,но от Англия,че тукашните често обриват бебоците.Но ако беше лятно бебе не бих го мазала с мас.Малко съм "мека мария" и не ми се е спорило със свеки и я оставях да го маже,слагаше по малко сол във водата,все пак двама мъже е отгледала  Whistling.Пробвали сме и с повиването нощно време и спеше повечко,без да трепне или да се събужда ,беше му удобно ,но не сме го практиували постоянно.Аз си бях изпаднала в депресия и си мислех,че не мога да се оправя сама и ми беше от голяма помощ свекървата.Не се  е налагала,винаги първо ме е питала преди да направи нещо.Дано този път съм по-уверена в способностите си  Rolling Eyes

Добре дошла на мамата на близнаците,ще чакаме да кажеш от какъв пол са като разбереш .

luz de la luna,скорошно възстановяване и дано скоро пак си сред нас,успех мила  Hug

# 182
Момичета, благодаря за подкрепата.   bouquet
Справедливост не търсим, както казах най-важното е да сме живи и здрави, ние и обичаните ни хора.

Ах, този WAIKIKI, заинтригувахте ме, искаме и ние тук такъв магазин.... дали има в София?
Иначе си купих разни неща от Конти /макар че са им скъпички  Crazy/ и съм много доволна. В сайта изглеждат по-зле.

Киселини досега не съм имала никога. Дано пак ме подминат.

Теди, честито.  Grinning
Луз де ла луна,  Cry Бъди силна.  Cry
Тони, честит празник на твоя мъж. Да го отпразнувате подобаващо.  newsm38
Гери, Пречупена, браво за хубавите новини.

А, бе и аз съм "мека Мария", но не се давам на остарели методи на настояващи свекърви и баби. Не съм мазала с мас, а и не мисля.  Naughty Едно време са нямали избор и това е било най-доброто за времето си, но не и сега.... Имахме големи спорове с моята свекърва.  Crazy все даваше едни съвети... така пишело в "нейната книга"  Laughing Laughing Laughing една книга отпреди 50 год.... да не ви разказвам  Laughing

Забравих да добавя за събужданията през нощта - ставам по хиляда пъти, обаче като се разсъня и не мога да заспя след това по 2-3 часа. Какво е това чудо, не знам.  Rolling Eyes Госпожицата не ме притеснява, не е заради нея... но защо така? Случва ли ви се и на вас?

# 183
Видях в групата.че сте против Джонсънс продуктите..каква е разликата между българския и английския Джонсънс newsm78Някоя дръга марка,която да се намери и в Англия ако може да препоръчат мамите с опит Hug

# 184
Забравих да добавя за събужданията през нощта - ставам по хиляда пъти, обаче като се разсъня и не мога да заспя след това по 2-3 часа. Какво е това чудо, не знам.  Rolling Eyes Госпожицата не ме притеснява, не е заради нея... но защо така? Случва ли ви се и на вас?

До преди няколко седмици бях така, особено в периода на горещините - събудя се към 3-4ч. и край! Няма заспиване след това. Тъкмо се зарадвах на разхлаждането и сега пък беба ме буди. Тоест, когато се завъртам от едната на другата страна и премятам възглавница, от самото движение се будя и започвам да усещам как беба се върти в корема ми. Направо ме хваща морска болест от премятането и после дълго време не мога да заспя...  #Crazy

# 185
o4akva6ta , нормално е като ставаме до wc по хиляда пъти и да се разсънваме. Аз сякаш спя добре , но например тази сутрин ми се наложи да стана в 7:30 , а бях легнала в 11 - еми цял ден ми се спи и главата ми е никаква една такава и очите ме болят. Иначе аз ставам вечер поне 4-5 пъти , което е повече от отвратително , но като легна и заспивам , явно съм уморена. Знам , че особено в последния триместър много бременни страдат от безсъние.
Моя бебок не ме е събуждал вечер никога. Явно и той спи , не знам , но не съм го усещала.

# 186
Силве,явно при производството им се има в предвид за коя част на Европа примерно са,и качеството не е еднакво.Ползвали сме от Англия део,шампоани,кремове и друга козметика и наистина няма нищо общо със  същата на българския пазар,за съжаление.А и тук цените им са доста по-скъпи.Примерно део Гарние при вас е 1 паунд(на едро),а тук струваше над 5 лв,ако не е в акция.Скоро продадох на шефката си гел за бръснене Жилет ,който е с 40%по-евтин от цената на официалните вносители  Whistling
Поразгледай се по бебешките магазини,може да искаш и мостри,ако имат и ще се ориентираш.

Открих,че получашам киселини,когато вечер късно ям нещо сладко(няма да споменавам какво  Peace )
Retribution,и при мен е същото,а и таткото като захърка направо съм  smile3511,той си заспива за секунди,а аз си блея в тавана  Whistling

# 187
Ами и аз съм уморена. Рядко успявам да подремна през деня, сутрин ставам рано, а лягам около и след полунощ... а не мога да спя... Ужасно е.  ooooh! Tired

# 188
И аз ставам през нощта за тоалетна,но и трудно заспивам,а сутрин ако се събудя с мъжа ми  в 6,не мога да издържа и в 8 пак заспивам,а ако не стана с него спя до 11-12.Много сме поспаливи. smile3524

А за Джонсън,моя е от Испания и пак се обринах явно не е за чувствителни кожи.
За маста-не знам ще видим има време,просто исках мнение   Simple Smile Heart Eyes

# 189
Аз мазах Вики с зехтин,който се преваряваше  на водна баня.Но това беше за кратко,на кой му се занимава да преварява през вечер.След това вече си купувах на Бюбхен основно,те най ми понасят на джоба.Но на Хип също харесвам аромата.За мас не съм се и замисляла да мажа.

За събужданията и аз се присъединявам.2-3 пъти ставам до wc,но иначе при всяко обръщане се събуждам.Сложила съм си една възглавница,която ми подпира корема и си я местя от двете страни.Мъжо само се оплаква,че му я катеря по главата през нощта.

# 190
  • София
Добър вечер,момичета Simple SmileДнес си бяхме на редовен преглед и при моя доктор,Жорко е вече 504 гр. (върви си седмица напред) stork-boy и енергично риташе с крачета,даже докато ме преглеждаха видях мръдване в корема   preggo Пожелавам лека нощ и за всички ни само такива хубави новини докрая!  bouquet

# 191
Здравейте ,мили мами , благодаря на всички за хубавите пожелания. За съжаление моят любим все още е на рейс и не можахме да го отпразнуваме, но затова пък след около 25 дена отново ще сме си заедно и ще го отпразнуваме на макс. Hug
Още не ме е виждал с коремче ... ще бъде шок  pregnant

gloria_calcar11, радвам се че Жорко е добре  Joy
И моя корем постоянно се мести , но до сега не съм имала проблем със съня заради това. Преди ставах нощно време за WC но скоро не ми се е случвало.Само че сутрин като стана докато не отида по най бързия начин ....

# 192
Здравейте момичета!
И аз да се включа за маста. Когато се роди дъщеричката ни педиатърката не ни е натрапвала нищо, просто ни обясни, че свинската мас е най-подходяща за мазане на бебето, защото свинските тъкани са най-близки по структура до човешките. Тя е млад лекар, който много се интересува и гледа да е в час с новостите. Аз отначало не исках много, много, но после като се позамислих и прочетох повече инфо се уверих, че е права. Така, че детето сме си го мазали с домашна мас и живот и здраве мисля и сега пак така да правим.

# 193
Да ви кажа относно мазането с мас. Сега разпитах моята майка, която ме е мазала като бебе. Каза, че маста трябва да е без сол (това се предполага, разбира се, но да го спомена), разтопена на котлона. Тя е слагала парчета ябълки, докато е на котлона, а после ги е изваждала. Май го е правила за аромат. Каза, че предимството на маста, освен че омекотява е, че затопля бебето. И от тази гледна точка е по-удачна за малки бебета, особено зимни.

# 194
Здравейте, момичета!

Луз, много съжалявам за загубата ти! Ужасно е! Дано никога повече не изпиташ нещо подобно и скоро да се зарадваш на една спокойна и лека бременност със здраво детенце накрая!  Praynig Hug

Тони, честит празник на ТМ малко на патерици! Да ти е жив и здрав!   bouquet

Радвам се за всички момичета, които са имали приятни емоции на прегледите! Радвам се, че и бебоците са здравички и сте добре!  Hug

За маста писах и във фейса, но и тук да кажа, че предпочитам бебешките млека на качествени медицински марки, които съм ползвала и от които съм доволна. По-евтините варианти са доста съмнителни, понеже както повечето продукти се произвеждат специално за нашия пазар и им се спестяват много от качествените съставки. Нашата педиатърка ми препоръчваше да взимам бебешки млека и лосиони, а не масла и олио, понеже са с по-лека текстура, овлажняват, без да омазняват и запушват порите на бебешката кожа. Сега мисля пак така да процедирам.  Peace

Приятен ден, мамчета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт