Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 504
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ама доста мами сте решили, че декември ще се появят човечетата... е те най-добре си знаят.
Ние сме по към края, така че се надявам да няма смяна в месеца. Баткото се появи със закъснение, но имам предчувствието, че този път ще се случи по-рано от термина.

Дори съм си харесала дата 13.01.20.13  Joy
Ама божа работа, все пак за сега ще раждам нормално, това с операцията хич не ме блазни.

И аз имах проблеми със ставането задължително до WC по среднощ и после не мога да заспя, ама си ограничих вечер преди лягане течностите и сега рядко се събуждам. Е все пак и спя доста тежко - мъжът ми все ме базика, че ако мине танк през спалнята няма да го усетя.  Joy

Лека нощ на всички! smile3524

# 226
Деси, ти си си избрала на моята щерка рождения ден за раждане.  Mr. Green Само, дето при нас беше 13.01.2011  Grinning
А иначе аз не че се натискам да раждам декември, просто с тази скъсена шийка и генетична обремененост всички доктори изказват съмнение дали ще добутам до януари, когато ми е термина (6.01)...  newsm78

# 227
  • София
Марков ми обясни,че 14 дена преди или след датата на термин се води навреме (а и самата дата може да се измести,ако бебче се развива по-бързо) ,bubi_barabata дори към средата на декември да родиш при термин 6.1 не мисля,че ще се води преждевременно раждане  Simple Smile ,така че не се притеснявай,дано всичко е наред.

# 228
Здравейте Simple Smile Искам да се присъединя към групата на януарските мами Simple Smile Казвам се Ивета. Очакваме нашата принцеса на 17 януари Simple Smile))
Чета ви от доста време и най-накрая реших и да се включа.

# 229

Gerrychka накара ме да позеленея от завист. Ама това некачване на кг в тези седмици, не е ли малко нездравословно newsm78 Или зависи от организма?

AtenaotnA да тие жив и здрав мъжО! Пък като си дойде да го отпразнувате, както вие си знаете  party023

Мазане с мас Sick Не, благодаря! И аз се очудих, че има толкова мами, които биха го правили. Аз мисля да си се довера на доказаните "модерни " марки. Маринела я мазах с това http://www.pharmeden.gr/product_info.php/fissan-baby-enidatiki-k … mili-150ml-p-1265 Роди се в големите юлски жеги, сърце не ми даваше да я цапотам с олия, зехтин, най-малкото с мас Peace Зимата взех едно олио на Джонсън (и тук не са от най-качествените0, но много рядко я мазах.
Сега още не съм решила с какво точно да мажа.

siana042 честита мома "англичанка" Laughing

polity-rage с "каката" ползвах S-26 Gold. Сега ще се постарая да кърмя максимално дълго, но ако пак се стигне да АМ, ще ползвам същото.

И ние в началото бяхме на Памперс, после използвахме и Либеро. Пробвала съм и други марки, даже някакви Лидълски, но се обриваше от тях. Само от първите два съм доволна Peace
Сега като начало ще взема Памперс Премиум Кеър.
Но иначе памперсите не са най-модерните пелени. Вече и те се водят поостарели, защото на мода са многократните пелени. Ако не бях толкова мързелива, може би щях да пробвам и аз, все пак не замърсяваме околната среда с тях Peace

Аз имам ръчната помпа на Чико, но не успях да я ползвам. Аз ли не знаех как да процедирам с нея, боклук ли се оказа, не знам, но с ръце изцеждах много повече кърма. За Аент нямам личен опит, но съм чувала от доста места, че може би е най-добрата помпа.

Asys заповядай Hug И тук има доста компетентни мами, но всяка поднася иформацията по интелигентен начин, без да ти я набива в очите и едва ли да те задължава да си на същото мнение Wink Повярвай ми, знам за какво говоря.

Още една, дето си мисли, че ще роди декември. Моят термин е за 04.01., първото се роди седмица преди  термин и ми се струва, че и това ще дойде по-рано. Но да не се самонавивам, че може и да пренося.
Дано не се наложи секцио Praynig мисля пак нормално да раждам. Бебка е вече в правилната позиция, само се моля да не се обърне, докато още може.

Радвам се за всички момичета, срещнали се с мъничетата. и на мен в петък ми предстои такава среща Heart Eyes

Много ви досадих... отново Blush

I_v_E привет!

# 230
Теди дълъг и щастлив семеен живот ви желая и по-честичко ад сте заедно! 1dating

# 231
  • Русе
Добро утро мами    bouquet
Аз имам един въпрос, по скоро е дилема
С моя мъж живеем на квартира за сега и имаме спорове в какво да спят бебенцата като се родят
Та въпроса ми е "Какво бихте избрали за ваше удобство - бебешко легло (http://www.mura.bg/bg/products/details/id/242) или бебешка кошарка (http://911.bg/a2/bebeshka-koshara-alu-travel-esprit-3985655.html)
Показвам снимки, за да се уверя, че сте ме разбрали между какво се двоумя
Моето мнение е, че можем да си вземем кошарки и като поотраснат малко да им купим обикновени легла, а и ще ми е доста по лесно да си ги местя от спалнята в хола и обратно
Та интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 09:02 от MuMuTy

# 232
Kosty , и моят термин е за 04.01.2013. На доки ехографа ме изкарва с около 4-5 дена напред , тя все вика - отговаря си точно на седмиците да ама е малко по - напред. Това значи ли , че термина се измества или просто , че бебето след като върви малко напред може и по - рано да се случат нещата? На мен ми говорят тука разни познати за хапчета за предизвикване ако не се роди до 25 , 26 декември , но аз знам , че много трудно се ражда така , когато вървиш срещу природата. За секцио изобщо не мисля вече , то егати рязането там. Аз днес ще ходя на ден на отворените врати в болницата , където мисля да раждам и ще си задам въпросите.

# 233
  • Варна
MuMuTy, аз определено съм за втория вариант. Ползвахме такава с баткото и наистина беше много лесно да се мести от едната стая в другата, а той е лятно бебе и го разкарвах в зависимост от това, в коя стая не е напекло слънцето и е по-хладно. Сега смятам пак с нея да изкараме. А и като решиш да отидеш някъде на почивка, като поотраснат бебоците - сгъваш и в багажника на колата. И няма сърдения, че нямало да си спи в леглото.  Laughing

# 234
Добро утро на всички!

Мимиту, аз бих предпочела сгваема кошара на 1во време и стандартни легла по-нататък. Така мисля да процедирам и вкъщи.  Peace

Елизабет, терминът, който ехографът показва при преглед може да плава всеки път и да показва няколко дни в повече или по-малко просто, защото апаратът го изчислява според размерите и показателите на плода. Той показва на какъв термин отговаря бебето според тези измервания, което не променя по никакъв начин термина ти, изчислен на база на последната менструация.
А за предизвиканото раждане - аз родих така първия път, понеже така се наложи и при мен раждането протече много бързо и много лесно, така че не слушай какво са казвали хората - при всяка жена е много индивидуално. Но най-добре е, разбира се, всичко да се случи по естествен начин и щом не се налага, няма смисъл от предварително предизвикване.  Peace

Кости, да пишеш след прегледа как е момата!  Hug

# 235
Добро утро, мили мами   food010
MuMuTy, аз съм пред подобна дилема тъй като и аз съм на квартира - та моята дилема е дали да купувам кошарка , тъй като скоро  ми предстои да създавам собствен дом и се чудя има ли смисъл да купувам нещо предварително ,според което после трябва да си съобразявам другите мебели  или направо да взема на първо време едната сгъваема кошарка от племениците ми? От една страна си бях харесла сладурска дървена кошарка  и ми се искаше малкото ангелче да си спи в нея още от началото ,защото със сгаваемите малко се губи "романтиката"  Mr. Green , ама ще изчакам таткото като си дойде да го обсъдим и ще го измислим.А иначе за кошарката съм харесала една от тези двете http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7317&cat=105 и http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12238&cat=105 ,а кошарките от племениците ми са такива http://www.bertoni-eu.com/bg/products/baby%20cots/176-arena%202%20layers%20plus

# 236
Здравейте мили мамета.Относно термина всичко е в ръцете на природата,тези дати са ориентировъчни.По последна менструация и последния преглед се разминаваха датите,което е нормално.Моята приятелка беше с термин 25.09,а роди на 08.09.Така че всичко е божа работа.Въпроса е да се развиват нормално и ние да сме добре.
Аз си имам преносима кошара,която ми помогна много с дъщеря ми,като ходехме някъде и кошарата с нас.Много е удобно ,а и не заема място.Всеки преценява сам за себе си.
За себе си нямам чувство кога ще родя,но все си мисля че ще е десет дена по-рано.

# 237
Момичета , то много рано , но така или иначе заговорихме за кошарки ,та да ви питам какво мислите за обиколниците и  чували ли сте за "синдром на внезапно задушаване"?

# 238
  • Бургас
Добро утро момичета и добре дошли на новите мами  Hug.

Аз се надявам да си родя януари, термина ми е на 15.01., макар че то си е Божа работа. Някое от момичетата беше споменало от страх да не би бебето да реши да се ражда твърде рано - при мен тези опасения са си много осезаеми напоследък. Даже съм решила нищо да не гледам или купувам предварително, за да не би да предизвикам съдбата.

Относно кошарите - аз май съм по-скоро за мобилна. Понеже може да се мести от стая в стая, пък и е практична при пътуване. Само не знам дали е удобна за спане.

Момичета, да ви питам, вие мислите ли да правите третата ФМ? Чела съм, че тя е по-скоро за успокоение, отколкото за откриване на аномалии.

bubi_barabata, как ти правиха прегледа на маточната шийка? С вагинален ехограф или коремен? Може ли с обикновен апарат или трябва да търся лекар с по-модерна апаратура (3Д, 4Д)? Вчера бях на консултация по ЗК, но гинекологът не ми провери маточната шийка, въпреки че му казах за проблема. Сега ще търся някой да ме види на частно.

Друго, което щях да ви питам - вие правихте ли кръвни изследвания? На мен показателите въобще не са ми в норма, като док смята, че това било нормално при бременните. Аз на тукашните лекари не вярвам, затова да питам, вашите показатели как са?

Лек и прохладен ден на всички  Hug

# 239
tsangel , аз скоро правих и Трипечов и Ангелов (на които много вярвам) ги видяха и казаха, че всичко е наред.На моите само левкоцитите бяха малко повишени , но казаха че при бременност е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт