Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 331
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
   Здравейте!
   Много се радвам,че продължавате и поддържате темата  Grinning

Имам спешен въпрос.
   Отбивам детето си.... Последно то сучеше само през нощта ,а последните 3 нощи взе също да не суче ..... Гърдите си ги усещах празни и си мислех ,че всичко върви чудесно :дълго кърмене, плавно отбиване ,изпразнени гърди.....
    Днес обаче на излизане ми се случи да чувам дълго плач на малко бебе и ....гърдите ми взеха че се напълниха .... Не толкова,че да станат на камък,но са си като за кърмене....
    Чудя се дали да накърмя полу-отбитото си дете с риск да развалим постигнатото до момента ?
    Или нищо да не правя и така ще ми мине ?

Някакви съвети ?  Thinking

# 226
  • UK
Ми като е спешен въпросът, да взема да изкажа мнение, нищо, че аз не съм стигнала още до там  Sunglasses
Ти си познаваш детето, преценяваш колко е рискът и колко назад ще се върнете. Някои така и не достигат до момента на естественото отбиване и отбиват с ревове и сцени, тогава си е доста опасно да даваш на задна.
Ако проблемът е само в пълните гърди може да изцедиш леко, не е задължително да му даваш да суче. Аз предполагам обаче, че на теб просто ти се иска да го накърмиш само още един път ей така, така и така дошла кърма...  Laughing След като детето само се е отказало, без драми, предполагам, че няма от един път да вземе да се пристрасти наново и след това да иска да суче отново и отново на всеки 2 часа.
Благодаря за темичката, на мен ми беше много полезна до тук.  Simple Smile
П.п. Би ли казала колко е голямо детенцето ти? Питам от чисто любопитство, искам да сверя нашия часовник с вашия.  Simple Smile   

# 227
  На 2 г. и 4 м.
  Благодаря за мнението !  Peace

Ще очаквам и други  Praynig Hug

# 228
И аз търся съвет и мнения,за които ще съм много благодарна.
Бебето ми е на 9 месеца.До преди 2 месеца си спеше непробудно цяла нощ от 8,30 вечер до 7-8ч. сутрин.Но оттогава започна да се буди през нощта с мрънкане и плач,при което я вдигам,кърмя и пак си заспива.Усилено растат зъби,с което си обяснявам нощното безпокойство.Отделно имаше 2 пъти хрема и се будеше от запушен нос.Та кърменето нощем беше моят единствен начин да я успокоя и да заспи.Въпросът ми е правилно ли е това,защото получих вече няколко съвета,вкл.и от педиатър,да не я кърмя за успокоение през нощта,а примерно да дам вода или да я обърна на другата страна,да я погаля и да чакам пак да заспи?Та какво да правя? newsm78
Благодаря предварително за отговорите  Hug

# 229
Teddie, бих кърмила  Peace

# 230
...а примерно да дам вода или да я обърна на другата страна,да я погаля и да чакам пак да заспи?

С каква цел това? Simple Smile

Кърми си детето, щом така то се чувства по-добре, според мен.  Peace

# 231
Tedie, подкрепям по-горното, като кърмеща до преди няколко дни, съветът ми е да продължавате да се кърмите, нощем, денем, няма значение, щом бебо го иска!
и на мен педи ми каза след годинката, айде стига вече с кърменето, няма смисъл, но аз доскоро кърмих, по-хубаво от майчината кърма за бебето Ви няма!

# 232
Mного ви благодаря  bouquet
Аз също мисля да продължавам с кърменето през нощта.А и за лактацията по-добре:)

# 233
Кърми нощем разбира се. Такива съвети от некомпетентни люде (педиатрите в бг не са много компетентни на тема кърмене) по-добре игнорирай. По въпросите с кърменето вярвам само на консултанти по кърменето и специализирана литература... педиатри, баби и майки по градинки (в повечето случаи) са далеч от истината. Детето като спре да има нужда от нощно кърмене ще спре да си иска... иначе това с буденето е нормално, ще мине. Моя син пък винаги се е будим (на 12 м. е), спим в едно легло и ако/като се размърда подавам гърда и заспива.. дори и очите не си отваря  Simple Smile Това да се мъчиш на сила да му премахнеш нощното кърмене давайки му вода (или сок - и такива случаи съм чувала  Shocked) е безмислен зор...

# 234
Здравейте!Мисля днес да си купя Геритамин Нео , искам да попитам мога ли да го пия докато кърмя?

# 235
Здравейте!Мисля днес да си купя Геритамин Нео , искам да попитам мога ли да го пия докато кърмя?
    В упътването не пише ли ?
    Не мисля,че е съвсем забранено ..... Бих се притеснила само за вит. А ,особено ако бебето паралелно приема и вит. Д и А ( нали напоследък някаква такава комбинация се предлагаше по аптеките)

# 236
Дами, въпрос за спешна помощ - на пиятелка днес и секна кърмата...явно от стрес. Досега бяха на изключително кърмене (бебе е на 6 м), сутринта и на обед  си е папкало детето мляко, но сега като го е сложила на гърда почнало да нервничи детето...стиска с ръка - нищо, помпа - нищо! Някой справил се с подобен проблем??? С какво може да си помогне??

# 237
Дами, въпрос за спешна помощ - на пиятелка днес и секна кърмата...явно от стрес. Досега бяха на изключително кърмене (бебе е на 6 м), сутринта и на обед  си е папкало детето мляко, но сега като го е сложила на гърда почнало да нервничи детето...стиска с ръка - нищо, помпа - нищо! Някой справил се с подобен проблем??? С какво може да си помогне??

Jia_m, обикновено не е лесно кърмата да спре или даже да намалее само от стрес. По-скоро стресът може да повлияе на рефлекса на потичане на млякото, от което майката да предположи, че кърмата и намаля или спира. Твоята приятелка би могла да опита да прави неща, които ще и внесат успокоение (било то някоя хубава книга, разходка в природата, слушане на любима музика, някой смешен сериал или каквото би могло най-добре да я разтовари), а оттам и възстановяване на рефлекса на потичане на млякото. Силно положителните емоции (например мисли за забременяване, раждане, малки бебета) много често също влияят на по-лесното слизане на кърмата. Други идеи, които са помагали на много майки е взимането на топъл душ преди кърмене, приготвяне на любима топла напитка преди кърменето, нежен масаж или топъл компрес на гърдите преди кърмене, дълбоко дишане и отпускане. Би могла да пробва и визуализация - да си представя как млякото потича, асоциация с водопад или река. Много майки споделят също, че честото местене на бебенцето от едната гърда на другата помага да се задейства рефлекса по-бързо. Добре е да се има предвид, че често при повтарящи се действия, които се правят в един и същи ред, мозъкът може да се "обучи" при тези повтарящи се условия да отделя окситоцин, който отговаря за слизането на млякото.

Често се случва следобедните и вечерните часове, когато нивото на хормона пролактин, (отговарящ за лактацията) е по-ниско, кърмата незначително да понамалее, но това лесно би могло да се компенсира с по-честото и продължително сучене на бебенцето - така то успява да си набави необходимото му количество.

Дали можеш да ми дадеш малко по-подробна информация за начина на хранене на бебенцето на твоята приятелка? Изцеждала ли се е често било то с помпа или на ръка? Защото се случва майки, които кърмят бебенцата си, да не могат да изцеждат кърма от гърдите си, а в същото време бебетата им да наддават съвсем нормално. Ако твоята приятелка има желание и възможност, може да пише тук във форума или да се обърне към националния телефон на Ла Лече Лига България - 0888 555 385.

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 00:14 от Во

# 238
Здравейте,
налага ми се да пия ФАСИЖИН.

На опаковката пише:
"Тинидазол се излъчва в кърмата. Тинидазол може да се открие в кърмата повече от 72 часа след приложението. Жените не трябва да кърмят по време и поне три дни след прекратяване на лечението с тинидазол.

Още за: ФАСИЖИН табл. * 4 (FASIGYN tabl. * 4), цена и информация
от framar.bg
"
Лекарката обаче ми каза, че мога да кърмя след като минат 48 часа.

Да рискувам ли да дам по-рано? Някой да го е пил?

# 239
Май ще се предам с кърменето. Досега бяхме само на кърма, 3 месеца, но с хиляди нерви и трудности. Имам кърма, наддаваме екстра - 1,5 кг, 1,1 кг, и 900 гр., но малчо само се бута, не иска да суче, дърпа се и това е. Само го дебна да е сънен иначе категорично отказва. Скъсаха ми се нервите. Запушен нос ли е, колики ли са не знам, но съм пас. Повече не мога. Изчела съм всичко - смяна на позата, затъмнена стая, люлеене, не става и не става - глад е, а категорично отказва да засуче. Някой с подобен проблем? Някакви предложения?

Общи условия

Активация на акаунт