Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 781
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • В море от любов
Незнам дали въпроса ми е за тук или за друга тема, но ще го задам.
Малкия няма и три месеца, а аз почнах да оплешивявам  Tired, вкарах се в сериала ''Косопад'', предни пъти пак е било така, но сега ми се струва мнооого. Някой ако може да сподели, какво ползва, пие и т.н.
Благодаря предварително. Hug

# 481
Незнам дали въпроса ми е за тук или за друга тема, но ще го задам.
Малкия няма и три месеца, а аз почнах да оплешивявам  Tired, вкарах се в сериала ''Косопад'', предни пъти пак е било така, но сега ми се струва мнооого. Някой ако може да сподели, какво ползва, пие и т.н.
Благодаря предварително. Hug

Уф...гадно и неприятно.....И при мен бе така.....Точно около 3-я месец косопада ми бе най-силен...По възглавницата оставаха цели кичури.....Маски си правих, шампоани сменях, дори се принудих да се подстрижа късо - не съм го правила от много години.....Но уви.....Ефект почти никакъв.....

Както започна - така си и замина......Мисля,че е на хормонална основа....та като се стабилизират хормоните и косата спира да капе.......

Успех! Дано намериш лек за себе си!

# 482
  • София
Може да е и от хормоните или от липса на желязо (не те плаша аз имах такава ), можеш да си пуснеш една кръвна картина за всеки случей.

# 483
И аз до преди седмица бях така, всичко беше в косми в къщи. Даже екстрата чупене на нокти получих, дори и най-късите нокти ми се чупеха. Не знам дали просто е отминал периодът или има значение, но си купих калции, магнезий и цинк и пия по едно всяка сутрин.

# 484
arnettee, не се подигравам и не се смея, просто ми звучи чак нереално Wink

# 485
  • В море от любов
И при мен е така, просто ужас. И аз пия витамини, ама ноктите си се чупят и косата си пада........ Sad

# 486
Момичета, задължително ли е след кърмене да се доизцежда гърдата или не?
Притеснявам се, че бебка заспива на гърдата бързо, а после, ако изцеда, излиза едва - едва 5-10 мл.  Sad Имам ли повод да се притеснявам?

# 487

Така и не се научих да изцеждам от гърда......За сметка на това с №1 изцеждах достатъчно и за останалите ми деца......Та аз не съм изцеждала, т.е. не е задължително. Когато съм опитвала - винаги е било няколко капки......Но чета, че доста мами се изцеждат, знам ли, аз съм нямала нужда от това.....

# 488
  • Пловдив
Притеснявам се, че бебка заспива на гърдата бързо, а после, ако изцеда, излиза едва - едва 5-10 мл.  Sad Имам ли повод да се притеснявам?
Ако искаш да съхраняваш, цеди се. Аз почнах да се цедя в началото, ама то си е уморителна и тази работа и спрях. Кърмата ми се нагоди, колкото на бебе му трябва, толкоз  Heart Eyes

# 489
Благодаря ви за отговорите, но се притеснявам, че след като малко суче и бързо заспива, да не би да не й стига и да намалее кърмата.  Cry Дайте съвет за увеличаването й.

# 490
Очакваща единствения вариант за  повишаване на лактацията е по-често предлагане(слагане на гърда) и нощното кърмене,Добре е докато кърмата се регулира към 2 месец,да не се отказва нощното хранене.А колкото до изцеждането,аз никога не съм цедила.
За косопада и аз бях така ,много опада но спря от само себе си.

# 491
Здравейте! Кърмим се вече месец, но тъй като дъщеря ми доста повръща, реших да изпробвам биологичната поза. Въпроса ми е как точно да я преместя на другата гърда,понеже тя вече е отпусната,полузаспала. Инстиктивно ми идва да я хвана под мишниците и да я изтегля към гърдата,но пък главата и се люлее напред- назад...? Извинете ме ако въпроса е неуместен, но нямам опит още в кърменето и всичко за мен е ново!

# 492
Здравейте, почти на 4 месеца сме. Кърмя на поискване, бяхме почти на режим 3 часа приблизително, но напоследък минахме пак на два. Нощем също кърмя два пъти. Интересува ме дали е притеснително или е по-бърз растеж. До колкото прочетох споменавате и зъбките. Възможно ли е и от това да яде толкова често. Съмнява ме че ще му никнат защото все си яде ръцете, пуска лиги и има едно беличко на венеца, но не е зъб, а просто не е розово там, ами бяло.

# 493
  • София
Здравейте, почти на 4 месеца сме. Кърмя на поискване, бяхме почти на режим 3 часа приблизително, но напоследък минахме пак на два. Нощем също кърмя два пъти. Интересува ме дали е притеснително или е по-бърз растеж. До колкото прочетох споменавате и зъбките. Възможно ли е и от това да яде толкова често. Съмнява ме че ще му никнат защото все си яде ръцете, пуска лиги и има едно беличко на венеца, но не е зъб, а просто не е розово там, ами бяло.

Най-вероятно му растат зъбки. Нормално е да суче повече това ще му помогне да качва повече.

# 494

А на теб дойде ли ти цикъла? Защото аз по това познавах,че ще ми идва.....Явно ми намаляваше кърмата около цикъла и той компенсираше с по-чести сукания.....За съжаление кърменето на поискване не ме спаси от ранно идване на цикъла....Само цъкам с език и благородно завиждам на всички, които дори с години са били без лелката.......

Общи условия

Активация на акаунт