Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 341
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Имах същия проблем 2 месеца. Посъветваха ме да махна залъгалката. От една седмица се кърмим спокойно, но пък спим заедно закачени една за друга и вечер трудно се измъквам , за да хапна поне.

# 241
Безопасно ли е да си боядисам косата докато кърмя? Имаме три кърмения на ден, бебето е на 9 месеца. Благодаря.

# 242
И още: ако кърмя в 5ч. сутринта, към 12ч. на обяд и в 21ч. вечерта, кога е най-безопасно да изпия чаша вино? Благодаря отново.  Peace

# 243
  • Cyprus, Пловдив
Merilin22 , Тази таблица може да ти е полезна  Peace
http://xedra.wordpress.com/2010/01/15/alctable/

Относно боядисването, в началото се боядисвах само с билкови бои, но с течение на времето си взимах обикновени бои  Peace

# 244
Безопасно ли е да си боядисам косата докато кърмя? Имаме три кърмения на ден, бебето е на 9 месеца. Благодаря.
   Боядисвала съм се от 4-месечна възраст на бебето ......
    С което не твърдя,че е безопасно . Просто споделям факт .

И още: ако кърмя в 5ч. сутринта, към 12ч. на обяд и в 21ч. вечерта, кога е най-безопасно да изпия чаша вино? Благодаря отново.  Peace
  Веднага след като накърмиш бебето.
   Имаш достатъчно време до следващо кърмене  Peace

Според мен ,по принцип няма никакъв проблем да пийнеш малко (не концентрат обаче) , стига това да не е редовно.

# 245
Момичета, искам да попитам има ли някоя от вас, на която и се е случвало да има ужасно главоболие и как се е справила с него. Вчера беше нетърпимо положението - направо като говорех ме болеше главата, като си поема дъх по-дълбоко пак ужасна болка. Чудя се да не би вече цикълът ми да се възстановява - бебето ми е на 4 месеца почти и почна да разрежда кърменията - през 3 часа средно са. Преди да забременея понякога преди да ми дойде - предния ден два съм имала главоболие ужасно. Но пък сега корем не ме боли, нито кръста ... не знам какво е това чудо???

# 246
  • UK
Мaria, точно това щях да те питам - бебето използва ли залъгалка, пие ли течности от шише, чайчета, вода, често ли му даваш изцедена кърма в шише? Подобен проблем съм чувала, когато бебето често използва шише и залъгалки и се чувства объркано, от шише му е по-лесно и се бунтува срещу гърдата.

# 247
Аз пак съм с питанка. Дъщеря ми и мъжът ми ме заразиха с някакъв вирус и сега се чудя доколко е безопасно да кърмя бебето. Много ме е страх да не го заразя.

# 248
  • UK
Ох, че ти е мъничко мишленцето още  Heart Eyes
Аз бих кърмила въпреки това. Вземи необходимите мерки, лекарства, каквото там трябва да се лекуваш, маска и ако има кой да ти помага между кърменията с бебето да не е все пак нон-стоп в ръцете ти. Друго не бих те посъветвала. Мисля, че е много важно за вас кърменето на този етап. Все пак му предаваш и антитела, моят син до скоро не се беше разболявал никога от моите болести, а на всеки нов сезон съм първа. 

# 249
Мен точно от това ме е страх, че е много мъничък още.  Praynig Лошото, е че няма кой да ми помага през деня, а и кърменията ни са доста начесто. Докторката твърди, че в никакъв случай не трябва да спирам кърменето, защото така един вид го ваксинирам, но като тръгнах да чета в нета, гледам, че има доста противоречиви мнения.  Sad

# 250
  • Пловдив
В такъв случай си е задължително да кърмиш Peace
В началото на годината за около 2 месеца направих 10тина ангини... кърмих постоянно дребния - не се е разболявал Hug

Докторката ти е права Peace С кърмата му предаваш антителата срещу болестта

# 251
                                                 Привет, момичета.

Моля за съвет.Дъщерята е на годинка и пет месеца.Кърмя я още по около 4-5 пъти в денонощие.В последно време усещам, че кърмата ми значително намаля, защото тя суче по около 3-4 минути от всяка гърда и толкова.Явно няма достатъчно стимулация на гърдите, и се въртим в порочен кръг.Значи тя иска мляко, обаче като не суче по-дълго няма и много мляко.Започва се едно крещене и тръшкане, когато гърдата не пуска, плюе я и заминава, и на следващото сукане млякото вече липсва.
Какво да направя?Как да я накарам да суче малко по-дълго време за да стимулира лактацията?Песнички и приказки не вършат работа вече.Или да взема аз нещо да хапвам и пийвам за повечко мляко?Иска да суче, често идва и ми вдига блузата, обаче като не пуска и се отказва.Помагайте, моля. Praynig

# 252
   Най-добре ще те посъветва някой ЛЛ консултант ,разбира се....  Hug
   За поведението ,за нуждите на детето според възрастта....

Аз лаишки бих те посъветвала да хапваш орехи и жито, както и да пиеш повече течности .
   На мен тези храни винаги са ми влияели лактообразуващо .
   Дано ти помогнат поне малко  Hug

# 253
  • On the sea
Понеже се цедя и така и давам кърма нормално ли след около 3 часа престой в хладилника кърмата да си смени аромата, винаги и мирише на вкиснало и дори понякога я хвърлям. Температурата в хладилника е колкото трябва да е не знам от къде идва проблема  newsm78

# 254
  • UK
Винаги става "гадна" като престои, и в хладилник, и извън хладилник, и размразената също. Променя си вкуса и аромата. Казват, че е нормално и си е добра за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт