Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 785
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета имам нужда от съвет. Значи ситуацията е следната: Малката е на 2 месеца и 10 дена и е супер лакома. Кърма имам много но тя стои на гърдата по час- два. Уж заспива, но като заспи дърпам гърдата (защото тя сама не пуска) и веднага се разбужда. Само да уточня, че кърмя с протектор и въпросното дърпане става съвсем леко и нежно. Проблемът е, че просто не иска да спи. Знам, че повечето бебоци заспиват след кърмене. Но не и ние. Прекарваме целия ден (че и нощ) в успокояване, защото се успокоява само на ръце. В кошарката стои 10тина минути и започва да плаче, същото и в люлката. Преди се успокояваше от шум на прахосмукачка или сешоар, но вече и това й омръзна. Иначе е здраво бебе, качва си добре, няма колики, имаше рефлукс, но отмина, изкъпана, нахранена, памперс сменен.........не знам какво иска. Педиатърката каза, че си имаме една "лакома глезла". Та значи въпросите ми са следните: Нормално ли е да сучи по час- два и пак след това да не се успокоява и да ревва веднага? При нас излиза, че няма как да има кърмене за успокоение. А интервалите между кърменията са пак около по 2 часа. И другият ми въпрос е как да я успокоявам- ръце и кръст не ми останаха вече   Sad Страшно трудно заспива- това е проблем особено през нощта- тъкмо се накърмим, после час се успокояваме и после имаме 2 часа да поспим и после айде пак час, час и нещо на гърда........Гледам има някакъв чай на хип за спокоен сън.....не знам вече  Sad Помагайте    bouquet

Това, че не може да си каже, не значи че е глезла. Laughing Вярно има случеи, когато бебето свиква на ръце, защо ли, защото при мама е по-добре! Там то чува сърцето, чува по-ясно гласа и, абе по-добре си е за него!
Примерно при нас преди да заспи имаше рев и чудо, но го оставих веднъж сам поплака и заспа. При вас може нещо друго да действа. Но тя е още много мъничка, липсва и мама! Може да има и колики. Naughty  При нас минаваха като го увия в одеало и той спираше и инфакол, зависи от детето.
Можеш да носиш слинг, много е удобно, когато нещо правиш!
А и когато ти си нервна, тя усеща!
Трявба да пробваш нещата едно по едно за да рзбереш кое я мъчи.

# 436
Момичета, мазилата не помагат на моята приятелка.....Кървят и зърната.....Изцежда се и дава от шише. Много е било лакомо бебето.....Просто много я боли.....Дайте съвет....

В болницата, в която е родила са и казали, че правилно слага бебето на гърда.....

# 437
  • София
Момичета, мазилата не помагат на моята приятелка.....Кървят и зърната.....Изцежда се и дава от шише. Много е било лакомо бебето.....Просто много я боли.....Дайте съвет....

В болницата, в която е родила са и казали, че правилно слага бебето на гърда.....

Правилно, а болят и кървят, не мисля, че е правилно!
За начало да ги маже със кърма или с ЛАНСИНОХ.
Да ги оставе да позаздравеят малко и бебето да обхване почти цялата ореола, може да започне да върти зърната те сами се оформят.

# 438
Правилно, а болят и кървят, не мисля, че е правилно!
За начало да ги маже със кърма или с ЛАНСИНОХ.
Да ги оставе да позаздравеят малко и бебето да обхване почти цялата ореола, може да започне да върти зърната те сами се оформят.

Аз също се съмнявам, че е правилно, но тя си знае - все пак има опит вече с 1 дете, макар и малък кърмачески стаж, в болницата е била под наблюдение как кърми...Може още в самото начало да са я изпуснали с гърдите и сега да е кофти положението.....Да, маже се, но я боли и кърви......Подкрепям я, дано стиска зъби.....Въпреки,че знам как може да боли кърменето и не смея нищо да кажа.....Била съм с блистер няколко пъти и знам какво е да ревеш и да кърмиш........

Ако е минала по този път мама с разкървавени зърна....ще се радвам да сподели за колко време е отшумяло при нея.....

# 439
  • София
Да не би ореолата и да не е еластична? Има жени с твърди ореоли, бях чувала за масаж при твърди ореоли, но за съжаление немога много добре да си спомня.

# 440
  • Варна
Мама Цоцоланка,
моите кървяха, бяха страшно зле, но с редовно мазане за няколко дни се пооправиха, не помня обаче кога спря напълно да ме боли, може и след 2-я месец да беше Crazy Но самите рани заздравяха сравнително бързо. Приятелката ти маже ли се след абсолютно всяко кърмене? Колко голямо беше бебенцето, да не са развили и млечница, защото аз и това хванах и тогава болката наистина беше зверска, кърмех и ревях със сълзи Confused Тогава започнах да се мажа и с дактарин и отшумя бързо. Но за млечницата трябва лекар да се изкаже.

# 441
  • София
С  дактарин и аз съм се мазала, наистина действа, дори и при малко раздразнение, но най-много ми помогна като си оформих зърната и бебето спря да ги дъвче, страшно боляха и имаше кръв.   ooooh!

# 442
Здравейте мами:)! Имам няколко въпроса относно кърменето и се надявам да можете да ми помогнете.Синът ми се роди с тегло 2550 но ни изписаха 2200 суче си нормално с желание и голям апетит а аз имам кърма (или поне така предполагах до скоро).Вчера ходихме на първата ни консултация.Оказа се че малкия тежи 3050(на 40 дена беше тогава) и е пораснал с 3 см. Доктора обаче каза че е наддал много малко и трябва да го дохранвам с изкуствени млека. Пробвах да го претегля преди и след кърмене и се оказа че от мен сучи около 70 до 80 гр. Доктора ми каза че е нормално да сучи по 100 до 120 гр но малкия упорито отказва да приема изкуствени млека Инъче като го накърмя е спокоен и заспива почти веднага.Храним се на около 2 часа. Притеснена съм че не поема количеството което доктора каза и вече незнам какво да правя.Инъче гърдите си ги чувствам добре преди да го накърмя чувствам напрежение.

# 443
sabrina1234 ти под час или на поискване кърмиш?Разкажи как вие организирано кърменето.През различните части на денонощието бебета изсукват различно количество кърма,а бебетата хранени на поискване често се хранят с по-малки и по начесто порции.Не гледай кантара, а се води по бебето.Бебетата на един месец трябва да са наддали между 700-1000 грама.Ако даваш вода или чай -спри и предлагай гърда при най-малкия признак на глад,а и дори да няма такъв.Храни и нощем по възможност.Бебетата сучат много добре в полусънно състояние.Може също и да приложиш компресия за по-ефективно сукане.Успех и само не се плаши.Бебетата си знаят най-добре от какво и колко имат нужда.Води се по мъника, а не по кантара  Hug

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 18:08 от Sylvana

# 444
Колко голямо беше бебенцето, да не са развили и млечница, защото аз и това хванах и тогава болката наистина беше зверска, кърмех и ревях със сълзи Confused Тогава започнах да се мажа и с дактарин и отшумя бързо. Но за млечницата трябва лекар да се изкаже.

На 9 дни е бебето...Ще питам за млечица.

Благодаря, момичета! Дано не се налага да питам, но ще досаждам при нужда!

# 445
Мама Цоцоланка, боли си и това е....... как ли не се борих, какво ли не мислих. Зърното ми е идеално, позата е точна (пробвах ги всичките без резултат), юздичката на беба не е къса, беба захапва перфектно, т.е. зърно плюс ореола, не съм имала грам рагади или рани и т.н................всичко идеално, би трябвало да правим перфектното кърмене, НО............зверска болка, толкова болеше, че сълзите ми шурваха за секунди, зърната ми бяха като натъртени, сякаш кон ме беше ритал в гърдите, като влизах под душа имах чувството че лава ми капе по зърната, страшни болки. Като си представях, че трябва да кърмя направо откачах. Едвам издържах по 20тина минути. Говорих с лекари, с ЛЛЛ, приятелки, майки, баби- вдигнаха ръце. Не би трябвало да ме боли. Най- накрая една позната каза "силен сукателен рефлекс". Ами да- беба се роди 4 300 гр. Като бебе на 2 месеца, вечно гладно и доста силно  Laughing. С времето поотмина. Още ме боли обаче, не както преди,но си боли. Помогнаха ми само силиконовите зърна. Даже не ги слагах по правилата, а само ги нахлупвах като шапчица на зърното. Уж това било грешно, а малката си засукваше идеално. Смятай колко силно опъва, че и с неправилно сложени протектори успява да направи вакум. Дано съм помогнала донякъде. Успех   bouquet   

# 446
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета. Въпроса ми не е конкретен за кърменето..
При първи симптоми на настинка ( хрема, болки в гърлото) какво взимате превантивно и за лекуване? Аз от вчера съм с болки в гърлото и смуча някакви прополиски, но от днес и носа ми текна. Кърмим се, не искам да ходя до личната, защото веднага ще отсече :" Колко ти е пораснало детето, а ти още кърмиш..." и подобни, за това питам тук...
Какво пиете, мажете и изобщо как се справяте с подобна ситуация??

# 447
Момичета, и мен едното ми зърно е доста разранено, мажа с Лансинох, но ме боли до сълзи като засуче. Днес реших да се изцедя и да му дам от шише, за да може поне малко да заздравее. Изцедих 90 мл и мъникът си ги изяде. Въпросът ми е колко мл би трябвало да хапват горе-долу на 17 дни, за да знам колко да изцеждам... Confused

# 448
  • София
Момичета, и мен едното ми зърно е доста разранено, мажа с Лансинох, но ме боли до сълзи като засуче. Днес реших да се изцедя и да му дам от шише, за да може поне малко да заздравее. Изцедих 90 мл и мъникът си ги изяде. Въпросът ми е колко мл би трябвало да хапват горе-долу на 17 дни, за да знам колко да изцеждам... Confused

Изчакай малко да позаздравее и веднага на гърдата, че някои бебета се бърката така!
Оформи добре зърното, с помпичка или с ръка.
Бебетата ядът различно, щом си ги е изял 90 мл. следващият път предложи повече и ще видиш дали ти отказва или иска още.

# 449
  • София
Здравейте, момичета. Въпроса ми не е конкретен за кърменето..
При първи симптоми на настинка ( хрема, болки в гърлото) какво взимате превантивно и за лекуване? Аз от вчера съм с болки в гърлото и смуча някакви прополиски, но от днес и носа ми текна. Кърмим се, не искам да ходя до личната, защото веднага ще отсече :" Колко ти е пораснало детето, а ти още кърмиш..." и подобни, за това питам тук...
Какво пиете, мажете и изобщо как се справяте с подобна ситуация??

Взимаш кисело мляко, разбъркваш със сода, слагаш на пръста чист бинт и така търкаш гърлото, после останалото го изпиваш. Такак няколко пъти и ангината изчезва.
Иначе наскоро ми изписаха Изопринозин, който се оказа безвреден по време на кърмене, той е противовирусен и действа добре, но мисля че лекар би трябвало да ти изпише.  Peace
Яж хрян, по малко, някои слагат топчета от захаросан мед(колкото грахови зърна) в ноздрите и лягат(много добро за синусите!), стои се 10 мин. и ставаш.

Общи условия

Активация на акаунт