Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 784
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря, това със содата ще го пробвам. Изопринозин пие малката, че си въртим явно едни бацили у дома и аз помагам за свършването му.

За гърдите препоръчвам крема на Авент - без отмиване е и при мен имаше ефект още в края на първия ден  Peace

# 451
  • София
Благодаря, това със содата ще го пробвам. Изопринозин пие малката, че си въртим явно едни бацили у дома и аз помагам за свършването му.

За гърдите препоръчвам крема на Авент - без отмиване е и при мен имаше ефект още в края на първия ден  Peace

Подобен вирус и нас ни изкара на скоро. Инфлуцид + цинабсин действа добре.

# 452
За разранени зърна на мен ми помогна мазането със силен разтвор на морска сол,намазват се зърната и се оставят да изсъхнат добре.
И аз съм болна лекувам се с хомеопатия,чай с мед и лимони,ако се появят налепи по гърлото ги маха с мед и сода на марля.

# 453
За разранени зърна на мен ми помогна мазането със силен разтвор на морска сол,намазват се зърната и се оставят да изсъхнат добре.

Shocked Shocked Shocked

# 454
Кое те изненадва толкова?!Не знаеш ли че морската вода е един от най добрите антисептици??!Не си ли забелязала,че ако имаш малка раничка ,минава в пъти по бързо,ако си на море?Същото е действието на разтвора на морска сол.Това ми е казано от акушерка и при мен имаше ефект,много по добър от всички останали,които пробвах.

# 455
  • София
Кое те изненадва толкова?!Не знаеш ли че морската вода е един от най добрите антисептици??!Не си ли забелязала,че ако имаш малка раничка ,минава в пъти по бързо,ако си на море?Същото е действието на разтвора на морска сол.Това ми е казано от акушерка и при мен имаше ефект,много по добър от всички останали,които пробвах.

Да вярно е имах рана на крака, която заздравя по-бързо от солената вода.

# 456
  • Варна
Принципно е така, но ми се струва, че много ще щипе и боли Confused

# 457
Когато бебето беше на 40 дни отидохме на море,там за няколко дни забравих какво е разранени зърна.Другото ,за което морската вода и слънчевите бани ми помогнаха е спазмите на кръвоносните съдове в гърдите,васкулит някакъв ужасен,сякаш нажежени шишове се забиваха в гърдите ми,място не можех да си намеря.На третия ден на морето всичко изчезна,като с магическа пръчка.И не,не ме е боляло от морската вода,в домашни условия,като се прави разтвора трябва да е горе долу с такава концентрация,кат близнеш да се търпи,като морска вода.На мен ми помогна и облекчи болките,затова го споделям с вас,който иска може да опита,в най лошия случай няма да има ефект,но вреда също няма да има.
П.с разбира се известно време(не непосредствено) преди кърмене зърната се измиват добре,за да не са солени на бебето.

# 458
Здравейте знаете ли дали докато кърмя мога да пия Фервекс или друг подобен продукт и дали мога да ползвам антибиотични капки за очи и Зовиракс?

# 459
  • В море от любов
За разранени зърна искам да препоръчам крема на Лансинох с ланолин.
http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80-
Аз специално съм много доволна от него.

# 460
  • на последния етаж
Ето крема, който използвах за разранени зърна първият път (вторият не ми се е налагало, за щастие).

# 461
  • България/Германия
На какво може да се дължи безапетитието при изцяло кърмено бебе? Имам чувството, че ако не го подсетя да суче, сам няма да се сети Sad През нощта е сукал в 2:30 и 5:00 по моя инициатива, после го оставих да видя кога ще се събуди сам, спа до 9:00, събуди се, уж беше гладен, но сукна малко и пак заспа. Примрънка на няколко пъти в 10:30 и 12:00, дадох му да суче, посука, без да се събуди напълно и сега пак спи. Само вечер към 17:00 - 18:00 се активизира и проявява по-голямо желание да суче.

Бяхме при педиатъра, нищо му нямало, да съм го оставила да яде, когато си поиска. Да, ама ако не му предложа, той май няма да си поиска сам Sad От раждането може би само 2 - 3 пъти ми е ревал от глад  Embarassed

# 462
  • София
На какво може да се дължи безапетитието при изцяло кърмено бебе? Имам чувството, че ако не го подсетя да суче, сам няма да се сети Sad През нощта е сукал в 2:30 и 5:00 по моя инициатива, после го оставих да видя кога ще се събуди сам, спа до 9:00, събуди се, уж беше гладен, но сукна малко и пак заспа. Примрънка на няколко пъти в 10:30 и 12:00, дадох му да суче, посука, без да се събуди напълно и сега пак спи. Само вечер към 17:00 - 18:00 се активизира и проявява по-голямо желание да суче.

Бяхме при педиатъра, нищо му нямало, да съм го оставила да яде, когато си поиска. Да, ама ако не му предложа, той май няма да си поиска сам Sad От раждането може би само 2 - 3 пъти ми е ревал от глад  Embarassed

И при нас беше така и в момента е така, ако му дам дам, ако не му дам не си и иска, но и не отказва. Laughing   Ти си му предлагай от време на време, ако си яде няма страшно. Peace

# 463
Здравейте. Аз имам бебче на 5 месеца, но от 1 месец насам то не иска да суче. Реших да пробвам с да изцеждам и да давам кърмата и така е и до сега. От няколко дена обаче забелязвам една червена подутина като пъпка по ареолата. Сякаш има като топче под самата подутина. Някой знае ли какво е това и дали не трябва да отида на доктор да го види?

# 464
  • София
tacidu може да е запушен млечен канал, пробвай с топли компреси и масажи в посака към зърното, пий лецитин от 1200 мг. по възможност американския, ако усетиш, че имаш температура втрисане, задълвително на лекар.
Боли ли мястото при допир?

Изброили сме в темата неща, които могат много да ти помогнат да върнеш бебчето на гърдата, защото изцеждането не е като сученето, когато се изцеждах имах много такива запушени канали.

Общи условия

Активация на акаунт