Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 258
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, имам и аз едно въпросче относно кърменето. Как да накарам дъщеря ми да суче повече, тя е на 2месеца и първия месец качи 1килограм и всичко беше наред, но постепенно започна да намалява дажбите и сега вместо по 130гр. изяжда около 60-70 на хранене(правя и пробно кърмене) за две седмици е качила едва 100гр. Кърма имам в излишък(с хиперлактация съм), тя ми е второ дете , сина го кърмих 1.6год и съм доста наясно с кърменето като цяло, но просто не мога да си обясня защо тя се държи така. Изяжда около 60мл и учтиво ми побутва гърдата с език или заспива, будя я по-всякакви начини, но тя не иска да захапе и това е. Инъче изглежда добре, пълни памперсите, спи си нормално. Но все пак се притеснявам че сега и е времето да расте. Храним се на поискване, пробвах и на режим и пак по-толкова си яде Sad

# 736
  • София
Колко килограма е бебето? Казваш, че пълни памперсите, значи поема ядене. Simple Smile
Моя никога не е изяждал по много, но си ги пълнеше много добре. Пробвай, когато е заспало, тогава сучат повече.

# 737
В момента е 5.100кг. , като тези 100гр. ги е качила едва за две седмици. Първия месец изяждаше по 130гр. а сега 40/60 макс. 70 за това се притеснявам. Всичко което изяде отива в памперса и тя нищо не качва. Пробвах да я храня докато спи, абсолютно не се получава, затваря си устата и не мога да и дам, пускам сешуар, или давам биба и след това веднага гърда само за да си отвари устата, но не се получава номера. Сина ми качваше всеки месец по килограм, знам че при момчетата е по-различно и тя е дама, ама все пак трябва да качва дори и по-малко...

# 738
  • София
Тази биба - колко често я даваш? Понякога бебетата си задоволяват сукателния рефлекс със залъгалката, и после не са активни на гърдата. Моят съвет е да махнеш залъгалката изобщо за известно време.
Също така - дай малко инфо с какво тегло е родена, с какво е изписана, и колко често кърмиш?

# 739
За бебе на 2 месеца 5,100 си е в рамките на нормалното.Кажи как е организирано кърменето ви.Спри да правиш пробни кърмения, а се води по нея.Те прекрасно си знаят по колко да наддават  Peace.

# 740
  • София
И на мен ми се вижда много добре с килограмите, на кантар ли я засичаш по колко изяжда?
Понякога кантарите дори не дават 100% истина. Колко памперсчета сменяш на денонощие?
През нощта кърмиш ли я?

# 741
Криси е родена с тегло 3.400, изписаха ни 3.380, хапва на около 2-3 часа, зависи от нея, но в повечето случаи дори да се размрънка аз предлагам гърда, тя почти не плаче, супер спокойно дете е откакто се е родила, суче по около 4-5мин. за това време около 60мл. след това започва да си върти главата, оглежда се, абе няма желание да захапе пак. Изправям я , оригвам я и пак предлагам, но почти винаги ми отказва. Ако започна много да настоявам върти главата и се изнервя, пробвам поне в три пози да я храня, но и това почти винаги не помага, не иска повече и това е . Залъгалка давам само когато заспива, не че я иска, но неискам да я приспивам на ръце и затова. Доста често заспива и докато суче. Тегля я на електронна везна.

Не е проблем да махна залъгалката за няколко дни, дано да има ефект. Вечер заспива към 10 и много трудно я събуждам в 12/1 за да яде, изяжда не повече от 70мл. и заспива до 5сутринта, суче и пак заспива до около 7-8 сутрин и това е. Сменям памперсите на всеки 2-3часа, през хранене ака.

# 742
  • Пловдив
Мисля си, че тя си поема дневната доза мляко. Не би трябвало да се тревожиш. Според мен няма нужда да я будиш в 12/1. Особено ако и се събират 6 ядения на денонощие. Ако искаш пробвай на 3 часа хранене, не по- рано, да видиш колко ще изяде: )

# 743
  • София
Криси е родена с тегло 3.400, изписаха ни 3.380, хапва на около 2-3 часа, зависи от нея, но в повечето случаи дори да се размрънка аз предлагам гърда, тя почти не плаче, супер спокойно дете е откакто се е родила, суче по около 4-5мин. за това време около 60мл. след това започва да си върти главата, оглежда се, абе няма желание да захапе пак. Изправям я , оригвам я и пак предлагам, но почти винаги ми отказва. Ако започна много да настоявам върти главата и се изнервя, пробвам поне в три пози да я храня, но и това почти винаги не помага, не иска повече и това е . Залъгалка давам само когато заспива, не че я иска, но неискам да я приспивам на ръце и затова. Доста често заспива и докато суче. Тегля я на електронна везна.

Не е проблем да махна залъгалката за няколко дни, дано да има ефект. Вечер заспива към 10 и много трудно я събуждам в 12/1 за да яде, изяжда не повече от 70мл. и заспива до 5сутринта, суче и пак заспива до около 7-8 сутрин и това е. Сменям памперсите на всеки 2-3часа, през хранене ака.

Всичко ми изглежда нормално. Аз пробвах и още нещо като захапе гърдата съм го кърмила права като в люлка, така никога не пускаше. И сега пак някога иска да го прави не знам защо, но суче 2 пъти повече така, можеш да пробваш.

# 744
skeila - благодаря за коментара, пробвах и с режим на 3 часа, пак по-толкова си яде, не увеличава количеството. Ако си ядеще по-принцип по толкова малко нямаше да се притеснявам, но тя от две седмици суче по-толкова малко и според мен има някаква причина, затова се посъветвах с вас Simple Smile
Дано да е период и да отмине  Praynig
Благодаря на всички   bouquet

# 745
Ева, ами тя първия месец си е изяла порциите и за втория  Flutter Все пак по 130мл за 1 месец е множко, според мен Simple Smile Колко хранения имате в денонощието? Аз незнам моята колко изяжда(не яде по много-2,3 минути,но явно я засища), но е родена 3.350, изписана 3,400 и сега на 3 месеца е 5.800, така че сте много добре според мен Simple Smile

# 746
Кърмих бебето си 10 месеца и още нямам цикъл, а вече го отбих. Кога е нормално да ми дойде?

Извинявам се за въпроса ако не е за тук Embarassed

# 747
  • София
Кърмих бебето си 10 месеца и още нямам цикъл, а вече го отбих. Кога е нормално да ми дойде?

Извинявам се за въпроса ако не е за тук Embarassed

Преди точно колко време го отби?

# 748
От около 2 седмици не го кърмя изобщо.
Искам да ми идва вече, защото съм си въобразила, че менструацията означава, че вече хормоните ми са се нормализирали. Нямам нито една кърмеща/кърмила позната, която чак 10 месеца след раждането да е без цикъл  Sad

# 749
  • София
Може и до 1 година да не ти дойде, ако кърмиш. Не се притеснявай, изчакай малко скоро си го отбила, ако закъснее още иди на гинеколог да те види. Мисля, че ще ти дойде. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт