Какви бяха вашите критерии при избора ви на училище ?

• 5 103
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
За начален курс - учителка с добри отзиви за нея, у-ще с удобно местоположение. За по-нататък критериите ще бъдат други. Simple Smile

Все едно аз съм го казала. smile3525

# 16
За начален курс - учителка с добри отзиви за нея, у-ще с удобно местоположение. За по-нататък критериите ще бъдат други. Simple Smile

Все едно аз съм го казала. smile3525

и аз.  Wink

# 17
  • София
Ето един критерий за избор - рейтинг на училищата на база Национално външно оценяване
в 7 клас 2012.
Тук са първите 30 училища в София.

Света, къде видя тази статистика? Отдавна я търся, но не успявам да я намеря Simple Smile Моля, дай линк.

# 18
  • Някъде на път....
Добри отзиви за учителят и училището като цяло.  Peace

# 19
  • Earth
Благодаря на всички за отговорите !

# 20
  • София
как събирате отзиви за учителите?
ако приемем, че имате да избирате между 2-3 училища и във всяко има по 4-5 учители за първи клас - това прави събиране и преценка на информация за 15 души средно...

винаги ми е било много любопитно как го правите това, защото почти всички родители пишат за избор според отзиви за учители...

# 21
  • There I was on a July morning

Е, как - тези неща се обсъждат в кварталните градинки, при разговори с родители от ДГ на детето, евентуално приятели и роднини, които имат информация от първо или второ лице, форума....
А при второ или трето дете - ако сте доволни от у-щето направо го записвате там  Wink

# 22
Близост, добър начален учител, накрая натежаха и критериите от външното оценяване след 4-ти клас.

# 23
Няколко критерия бяха водещи - близост до местоживеене, добри отзиви от други родители, малко деца в клас , интензивно изучаване на чужд език, здравословно хранене и достатъчно време за спорт.  Спрях се на частно училище. детето посещаваше 4 години детската градина към него и само пожела да учи там. вече втора седмица сме на училище и сме доволни.

# 24

Лично аз от родители с втори деца, връстници на моето.
Първото дете е било при дадената учителка и са много доволни като подготовка и отношение. Както и мнение на др. учител, когото познавам, колега на г-жата в същото у-ще.

# 25
  • Там, където ме обичат
За първи клас основен критерий ми беше близостта до училище. При избор на паралелка, класният ръководител.
За осми клас езика, който предпочитаме и оценките от НВО.  Peace

# 26
+1 Peace В избора на начален учител се уверих !

# 27
  • София
За мен също решаващ критерии беше учителя.
Всъщност критерии може да има много, но едва ли за всеки родител избраното училище е на "6" по всички критерии, освен ако не е частно.
Дори и в частно ме съмнява да няма поне един -два минуса.
Мисълта ми е , че може би трябва да се степенуват и по важност и да се започне от вай-важния или комбинация от първите най-важни. Защото за някои родители най-важно им е удобството, за други-престижа и така..
 Peace

# 28
Аз като родител и бивш учител смятам, че всички посочени критерии са важни, като материална база, смени, местоположение и т.н. - защото те създават като цяло мотивация за детето, или съответно удобство за родителите. Но няма по-важен критерий от учителя! Това е човекът, който ще бъде с детето ви всеки ден през следващите 4 години и ще изгради най-основната му база от познания, нагласата му към училището и учителите като цяло и трайни навици за учене.
Отделете достатъчно време, за да проучите вероятните учители. Това е много важен избор. Отидете и се запознайте с тях лично. Никой няма да ви откаже, а и не смятам, че има нещо нередно или срамно в това родителят да е загрижен.

# 29
Внимавайте много как избирате училище. Видях списъка и се ядосах, защото знам в ЧОУ ВЕДА как се провеждат изпитите, които наричаме "външно оценяване". В нашето училище в 4, 7 и 12 клас т. нар. матури се провеждат по доста странен начин. Квесторите казват на децата да си извадят учебниците, разрешават им да преписват, да си подсказвата и дори сами услужливо дават отговори на въпросите от тестовете. Така че тази класация не е адекватна, поне що се отнася до ВЕДА. Освен че резултатите на учениците от нашето училище не са реалистични, децата се възпитават да лъжат, да нарушават правилата и да побеждават "системата".
Моят съвет е да не записвате децата си в ЧОУ ВЕДА. Директорката е голям манипулатор, замазва проблемите и при всеки удобен случай прехвърля отговорността за даден проблем върху децата и родителите, когато от ръководството зависят реално нещата.
Там има учители, които възпитават децата с остарели макаренковки методи - раздават шамари, унижават децата, подиграват им се и ги мачкат. Децата живеят в страх, а най-страшното е, че им втълпяват, че всеки проблем, възникнал в училище си остава там и се решава там, във вкъщи не се споделят проблемите. Представяте ли си колко е страшно това? Ако детето има проблем, трябва да може да го сподели с родителя, а не да го премълчава и да страда само, докато учителката го манипулира и мачка.
Внимавайте на кого си поверявате децата, защото последствията могат да са ужасно сериозни и за цял живот да бъде осакатен един човек.

Общи условия

Активация на акаунт