Бързо времето лети, Септемврийче скоро при мама ще спи!

• 27 285
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Честити бебета на Fate, Miii, Skoklinata и tanya_d!!! Пожелавам ви Много щастие и радост, усмивки и спокойствие, бързо възстановяване.
БЛАГОДАРЯ ВИ момичета на всички за отговорите.Тази вечер си беше гладно детето. Е, сърце не ми дава да му бутам вода;( сменихме памперса и сме хепи;))
МИЛЕНИТА, разходката ни мина чудесно. Ангелчо спа непробудно. То по тея улици такова друсане, че смее ли да се събуди;)))))излизайте и вие по- скоро.
Ние сме само на кърма и имам плътно по 2ч. Време м/ у храненията.
Утре вече се надявам да намеря време и да кача снимки.
Че днес и гости имахме, разходки;))) не идва ред.
Лекинка от мен и Ангелчо Wink
И гушшшш за всички

# 376
Момичета, будя се няколко пъти тази нощ от контракции...
Много ми е притеснено - Камен тъкмо се разболя и трябва аз да го гледам сама вкъщи, татко му точно в момента е яко на зор в работата, не може даже навреме да се прибере, бабите са ни работещи, лекарят, при когото ще раждам, е в отпуска до петък - нещо ми се повтарят странно някои неща - и миналия път щях да съм с избор на екип, а не можа да дойде лекарят и при дежурните си раждах, и миналия път във вторник...
А исках и още няколко дена да се поподготвя, да с изчистя хубаво къщата, да донапазарувам някои дребни неща, ама то не пита - важното е всичко да е наред, пък аз все ще се организирам, ама си ми е свито и притеснено...
Май днес майка ми ще трябва някак да си отсвири работата и плътно с мен тук да ми помага, че аз не искам, не искам помощ, ама не знам какво ще правя с този дребния, ако зараждам...
Не знам даже за какво да ви помоля да ми стиснете палци  hahaha

# 377
Edna ot nas, стискам ти палци всичко да се нареди около теб и бебето да изчака още мъничко Simple Smile

И на Мартичка много стискам палци!

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 07:09 от Августа

# 378
Една от нас, викай на помощ все някой ще се отзове. Искрено ти съчувствам за малкия(големия), дано се размине бързо. И ние сме малко болни в къщи, но ми е далеч твоя зор. Дано отминат контракцийките и баткото се оправи да ти е спокойно. Пък за пазаруването не се тревожи - сигурно имаш някоя дрешка от баткото, памперс и мама да е наблизо, всичко друго са подробности.

# 379
  • Варна
Леле момичета снощи как се изплаших. Малкия щеше да се задуши. Ставам да го храня в 3 часа и той нещо започна да вика ама не му стига въздуха. Поглеждам го, от устата му излиза пяна, а от нослето сополи. Целия червен и не може да диша. Бягам да търся капките за нос. Пръснах му и се оправи, обаче аз много се изплаших  Rolling Eyes

# 380
Върнало е и се е задавило детето. И аз бих се уплашила много. Като се сетя как го проверявах дали диша докато спи, в първите 6 месеца. На страничка ли го слагаш да спи?

# 381
Добро утро,
Една от нас дано всичко мине по най-добрия начин и баткото бързо да оздравява

# 382
добро утро и от мен Simple Smile има доста ранобудни

# 383
Хей, много бебета!   bouquet
Честито на всички мами! Да са им живи и здрави рожбите!  bouquet Hug

да и аз от Замунда го взех, вчера беше на първа страница, явно го бяхме нападнали дружно. Аз честно казано очаквах повече, но имаше забавни моменти и за нашето положение става за губене на време Simple Smile
Да. И на мен не ми допадна много.

# 384
Честити бебета  на всички мами! Много да ви радват и бързо да се възстановявате!

# 385
  • Бургас
Морген, пупи! Mr. Green

мен наред с контракциите, ме хвана и дрис-дрис делото
Не може така! Имам си още малко време и си го сакам Rolling Eyes   

# 386
  • София
Добро утро момичета  Party

Аз като последна ще продължавам да сервирам закуската  Hug

# 387
  • София

Морген, пупи! Mr. Green

мен наред с контракциите, ме хвана и дрис-дрис делото
Не може така! Имам си още малко време и си го сакам Rolling Eyes   

Мен дрис-дрис не ме е пускало от както съм бремена  Rolling Eyes

# 388
  • Бургас
Бена, слагай, слагай, то моя задник е като автобус на градския транспорт - винаги има ОЩЕ малко място.

Мен дрис-дрис не ме е пускало от както съм бремена  Rolling Eyes

Кой пекалява с Активиятаааа, гъди-гъди

# 389
  • Пазарджик
...
И сега имам сериозен пробем....
Въпросът ми е към ЛЛЛ... Как да си предизвикам кърмата... нямам и коластра, нямам и кърма... Днес се цедяих, за да стане нещо, но уви... Какво трябва да правя, че беба е гладна  Sad Дават й от АМ, о тя не го харесва нещо  Confused

Здравей, Stasy87!

Да ти е здрава и много усмихната Александра.

Както и други майки са ти споменали, най-вероятно тялото ти произвежда коластртра, въпросът е да се изсуче или изцеди ефективно. Има някои неща, които евентуално биха могли да подпомогнат това:

- преди да сложиш Александра на гърдата, може да я затоплиш с горещ душ или компрес, след това да направиш лек кръгообразен масаж (по-скоро като погалване) от основата към зърното

- контактът кожа с кожа отключва много вродени рефлекси както в нея, така и в теб. Какво мислиш за тази идея - полегнала на леглото, с няколко възглавници под раменете си, да си гола до кръста, с голи гърди и корем, да разсъблечеш Александра да е по пеленка само и да я сложиш между гърдите си. Може да се покриете с одеало, ако прецениш, че е хладно. Така може да постоите известно време. Повечето бебета при това положение сами започват да търсят гърдата и дори могат сами да отидат до нея и да я засучат, при това доста правилно. Понякога имат нужда от малко помощ и наместване и тогава мама може да помогне.

- важно е да се внимава за добро засукване и ефективно сучене - бебето е с широко отворена уста, поело е голяма част от ареолата, повече от долната част (асиметрично засукване), не се чуват цъкащи звуци, леко се мърдат ушенцата, майката не изпитва болка в зърната, евентуално може да се усетят контракции на матката.

- друго нещо, което действа на психологическа основа и също има много добро влияние върху потичането на коластрата/кърмата е да се отпуснеш максимално, да вдишаш аромата на Александра, да мислиш за нея.

- добре е да се пие достатъчно вода (2-3 литра на ден), да се храниш добре и да си почиваш и спиш.

- в случай, че Александра е при теб, може да обмислиш вариант да я вземеш в леглото си и да й даваш да суче по-често, дори и на всеки час. Така ще се стимулират гърдита, тя ще усеща близостта ти, ще се чувства сигурна и ще упражнява сукателните си умения.

Ще се радвам да споделиш дали тези идеи са подходящи във вашия случай.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт