Бързо времето лети, Септемврийче скоро при мама ще спи!

• 27 340
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Честита Теодора на мама Monika21! Да расте здрава, щастлива и все така по часовник!   bouquet

future-maman може да питаш и консултантите - по принцип е хубаво ако се буди да си има поне едно нощно хранене, защото в малките часове има най-силна лактация ли или нещо беше, дето си е важно и за теб и бебчо и за да не намалее кърмата е хубаво да има облекчаване по това време.

Аз от днес съм всеки ден на тонове. И мен са майка ме е преносила 7 дена  Whistling
Lucky* на втори е май.
Мартичка аз се разчетох в нет-а и на едното място пишеше, че ако преносваш се чака 41г.с. и 1/2 преди да предзивикат раждане - тоест и утре май, за да ти станат 10 дена
F.a.t.e. я сънувах, че си е писала сама в темичката - 'Имаме си сиииин. Пламката се роди'   smile3521 newsm47 Айде викам си - събудих се и си погледнах корема и си викам или ще се раждаш или изобщо не съм бременна  smile3513

# 151
  • Варна
Миленита аз съм най-доволна от шишетата на Авент, с тях най-малко се дави. Пробвах на Нук и на Нуби ама нещо не стана работата. На моя бебо вече му давам по 80мл и той си ги изява и заспива, после се буди точно на 3 часа. Смятам да махна вече нощното кърмене, ще му давам само глюкозата, защото това цедене посред нощ ме убива. Може да се наложи да дохранвам с АМ, защото няма да ми стига изцеденото.
Скай още в болницата казаха, че е по-тежка жълтеницата и педиатъра ще ни каже какво да правим. Тя вече трябваше да е минала ако е нормална, но той още е доста жълтичък. До 20-ти ден сме на глюкоза пък после ще видим.

# 152
  • където мечтите се сбъдват
Добро утро и от мен,момичета   bouquet
Стаси,честито бебенце  Simple Smile!Много да те радва от тук нататък  Heart Eyes
За нощното кърмене-аз си мислех,че е важно да се кърми през нощта,особено първите месеци,за да се стимулира производството на кърма  newsm78 Ако може и някой друг да се включи по темата.
Момичета,ходите ли на запис на тонове в девети месец?
Мели,все забравям да те питам-какво стана в петък?Беше ли на лекцията?Видяхте ли се с другите?Аз бях,но никого не разпознах,а имаше доста хора  Rolling Eyes
Мартичка,виждам,че хич не се чувстваш добре в тази болница  Confused Не можеш ли да отидеш на друго място или вече е късно?

# 153
Честито на СТАСИ  И МОНИКА да са им живи и здрави дечицата newsm51 smile3525           аз  утре  съм на преглед да видим какво се случва с моето слонче Mr. Green

# 154
  • Пазарджик
Педиатъра каза да давам глюкозата до 20-ти ден и после сме на консултация, за да прецени как е. Сега мисля да започна да се цедя през 2 часа през деня и на 4 часа за нощното хранене (например през деня започвам в 6,8,10,12,14,16,18,20,22 и после в 2 сутринта), за да стимулирам малко кърмата, понеже всеки път вадя точно 60-70мл и скоро няма да ми стига.  Дали е добре тази схема, хем аз да поспивам и да не се мъча по толкова дълго време да цедя. Предполагам, че като е по начесто няма нужда да е много време цеденето, по скоро колкото да омекнат гърдите по 5-10 мин. Също смятам да се опитам да махна нощното хранене, защото много ме изтощава това неспане.

sentex, планът звучи много добре. Така ти се събират около 10 изцеждания, което е чудесно.

Единствено е добре да се има предвид, че изцеждане само до омекване на гърдите, не винаги е достатъчно за стимулация. Добре е да се изцежда толкова, че да се предизвика слизането на задното мляко. Това е истинската стимулация. Ако се изцежда само предното мляко, това за организма е сигнал, че няма нужда да произведжа повече и той няма да го прави. Поради това майките най-често изцеждат гърдите докато спре да тече кърма + още 5 мин на празен ход (като при различните организми това може да означава различно време). Друг вариант е да се изцежда за количество - т.е. толкова, колкото бебето би изяло в този момент + още няколко милилитра за допълнителна стимулация.

Напълно те разбирам за нощното хранене - когато е свързано с изцеждане може да е наистина доста изтощаващо. По твоята схема в момента имаш изцеждане в 2 часа и после в 6, което е много добър вариант. В случай, че искаш да махнеш това в 2, може би да го изместиш него в 24 и така ще имаш една 6 часова пауза. Вероятно ти сама ще усетиш дали махането на нощното хранене е добър вариант за вас или не.

# 155
Честито бебе и на мама Моника  !   bouquet

# 156
Добро утро,момичета!
От сутринта съм почнала работа и не мога да ви изчета Crazy

Моника,Стаси,честити ви малки розови радости! babydust7 Tada
Желая незабравими моменти с малките принцеси !

Мамчета,днес май ще се окаже женски ден hahaha

# 157
Честити бебчета на Стаси и Моника, да са им живи и здрави малките сладурани
Аз се записвам в новата темичка ама сигурно ще ви изпусна края, че днес пътуваме към Пловдив и ще има много задачки и интернет само на телефона и не знам дали ще ви смогвам Simple Smile
Фейтче аз мисля че твоя Пламчо просто чака аз да се прибера в Пловдив...ще видиш само да стъпя на Пловдивска земя и са те почнали контракциите Simple Smile

# 158
  • София
Честити бебета на мама Стаси и мама Моника!!!

# 159
  • София
Добро утроооо!!!
ЕЕЕЕЕЕ Стаси, браво Честито ти малко чудовище-съкровище!
Честито и на мама Моника!
Да са живи и здрави и много да ви радват  bouquet

# 160
Добро утрооо  Hug

Тази седмица идва ред и на моята дата за термин, нооо няма никакви признаци............, Whistling
 ММ казва, че торпедото ми е все така на високо Crossing Arms ooooh!

А човека е трета седмица в отпуска и се чуди какво да прави за следващата Crazy

Мартичка  Hug Hug Praynig
Честито на мама Стаси и мама Моника! Heart Eyes

# 161
  • Варна
Честито и на мама Моника от мен! Много здраве и много радости!

# 162
Честити дъщерички на Стаси и Моника!
Мартичка нямам думи за тея твоите доктори ooooh! Дали не би помогнало ако ги  питаш дирекно защо те държат?Поне правят ли ти нещо или само им запълваш легловата база за да си вземат паричките? Впрочем това е тел на здравната каса 0800 14 800 Мисля че там приемат оплакания само нзнам дали там може да се подава оплакване ако те рекетират за пари.То май имаше отделен телефон за такива работи ама никъде не мога да го намеря.

# 163
Много бебчета са се родили! Това ме радва  Hug Hug Hug Hug Честито на всички мами   bouquet
Сентекс, Анхела - честити ви бебоци! Да са ви живи и здрави, да ви радват и да растат спокойни и щастливи   bouquet
Фейт, още ли се носите  newsm78? Ние сме още неразделни и се носим, нямам търпение вече  Laughing
Сега се връщам да почета малко  Laughing

# 164
Еееее Моника ... ти да не видиш нещо от Анхела Joy На термин, че и 5 минути преди 12 часа  Blush

Да ти е жива и здрава малката Теодора ... страхотно име сте избрали  Blush
А теб чакам с разказ да кажеш как го направи този номер  Crazy Joy Joy Joy  Hug

Агирче ... ако е верно това за гена  ooooh! трябваше май повече да напазаря  Joy

Каси ... и вие доста сте пораснали  Hug Като гледам и аз до там ще го докарам ако пренося още няколко дена ... и дупе да ми е яко с това голямо бебе  ooooh!

Оле Мартиии .... тея хора ще те побъркат  ooooh!
Защо не си тръгнеш ... подписваш документа и изчезваш ... отивай да раждаш някъде другаде  Crossing Arms

Ариелче ... усещам, че и те ще ме изпревариш мило .... ще се побъркам вече  smile3518 smile3511 Дано сънят ти скоро се сбъднееее  Praynig Praynig Praynig
Преди малко в Кауфланд ми звъни една комшийка да ме пита какво ставало  Shocked била видяла, че колата сутринта я няма пред блока .... та да пита раждам ли вече  #Crazy А аз нали ходих до магазина ... та я отрязах на бързо и нея  Crossing Arms

Рошли ... айде дано теб да чака  Hug ... лек път мила и ще чакам да се разпишеш скоро  Hug

future-maman Аз също не съм много запозната с кърменето, все още ... но съм чувала, че трябва да има поне едно нощно хранене. Питай консултантите от  ЛЛЛ  Hug

Явно нашите Септемврийски бебешоци ще излязат много срамежливи  Crossing Arms Blush

Общи условия

Активация на акаунт