Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 150

• 43 234
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Дейзи,това което си написала според мен потвърждава тезата ми,че накрая на филма Фатмагюл би казала друго за това което се случи "онази нощ".

АМи да аз натам клоня. Това е била съдбата на Фатма и Керим, според мен точно това искаха да ни внушат сценаристките. 

# 61
  • Разград

# 62
Марта, към твоето прекрасно цветенце добавя още едно.

velijana и аз съм се замисляла, не е въпросът ти под вола теле. ФГ е красиво селско девойче, добро, трудолюбиво, нежно и мило по характер, с добро сърце. Възпитана в духа на основните добродетели - любов към семейството, ученолюбива, уважава традициите и по-възрастните, научена на труд, готви, бродира, грижи се за децата. Пее хубаво. Има благ характер. Като изключим плюенето, обноските й са за завиждане, при положение, че е расла без родители. Съвсем достатъчни са тези качества, да я забележи някой във възрастта на любовта. Керим я забеляза веднага, а после като заживяха заедно, тя изпълни сърцето му не само с чувство на вина, а и жалост, болка, състрадание и удивление как се бори това момиче.

Иначе, съгласна съм с тебе, че в началото на сериала не показаха да блести с кой знае какви качества. Младо момиче, без образование, без интереси. Но пък важното е, че ФГ разви потенциала си. Подадоха й ръка, но и тя я пое, процесът е двустранен.

# 63
Чета, че сте подхванали братовчеди Яшаран и Вурал.

Колкото е вината на трите момчета - в пъти повече е вината на бащите им и на Мюнир.

Защото веднага след "инцидента" момчетата бяха уплашени и почти готови да си понесат наказанието.

Но... тогава светата троица "вуйчо, тати и пари" си каза  "тежката" дума  - ще лъжем, ще мамим, ще подкупваме, ще подправим доказателствата, ще "уредим" момичето с "брак и пари" и всичко ще бъде както го искаме ние.

Точно тогава - на тримцата им поникнаха "дяволските" крила.

Започнаха да правят сметки, да интригантстват, да бъдат хем виновни - хем нагли.

Единствено на Вурал за много кратко му "просветна" лампичката - съвест, но за съжаление това не помогна на никой с нищо.

Сега отивам да си припомня 80 серия - за утрешният преговор.

Разликите в ценностните системи на момчетата / Яшаран, Вурал и Керим /  са огромни - вижте само какви "богатства" пази Керим в стаята си  и си представете - какво имаше в стаите на "онези"  - Ердоан имаше само часовници едно чекмедже.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 16:46 от Марта_49

# 64
  • Разград

Скрит текст:
Единственият начин да имаш Приятели е да бъдеш Приятел!
Не върви пред мен,може да не те последвам! Не върви зад мен, може да не те водя! Върви до мен и ми бъди Приятел! Всеки чува, това което казваш. Приятелите слушат, това което казваш! Най-добрите Приятели слушат това, което не казваш! На човек му отнема една минута да хлътне по някой, един час да хареса някой и един ден да се влюби в някой, но и един живот не стига, за да забрави някой! Не бъди обезсърчен на прощаване. Сбогуването е необходимо, за да можем да се срещнем отново! А приятелите винаги се срещат след даден период от време! Човек получава обратно това, което е дал, но от друг човек! Приятелите са тези, които ще са с теб до гроба, и не защото заслужаваш, а защото тъй е речено от Бога!

# 65
Дейзи,това което си написала според мен потвърждава тезата ми,че накрая на филма Фатмагюл би казала друго за това което се случи "онази нощ".

АМи да аз натам клоня. Това е била съдбата на Фатма и Керим, според мен точно това искаха да ни внушат сценаристките. 

Никак не съм съгласна. Не им е била това съдбата. Просто Керим накрая успя да приеме миналото. Фатмагюл го беше приела преди него. Спомнете си разговора в ПБН. Може би трябва да се аргументирам с цитати, но сега нямам възможност. Но никога досега не съм била толкова уверена и категорична в мнението си. Цялото изграждане на сериала го доказва - сънищата и заместването на едни сцени с други на ниво подсъзнание, както и разговорите с психоложката и в ПБН.

# 66
  • Пловдив

Engin Akyurek Universal Fans Club, започнаха обратното броене до РД на Енгин. На 12 октомври ке навърши 31 години.

# 67
Представям си как ще празнуваме на 12. 10. Grinning то ще са всенародни и международни тържества.    bigdance2и дано някой папарак пусне снимчица, че изгоряхме!

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 18:23 от ValentinaP

# 68
Привет в новата тема!

борбата на едно силно момиче

Много ми харесва тази снимка . А всичко беше различно , нали??  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Всеки имаше представа за бъдещето си, но всичко се обърка тотално....

И аз много харесвам тази снимка... все още всички са невинни...

# 69

Добър ден с убийствен поглед.....

Ау! Измъква ти душата с този поглед! Може би така гледа и архангел Михаил? Wink))

# 70
Момичета, тъй като до сега се бях "потопила" в подробностите на 80 серия - забелязах нещо.

Помните когато преговаряхме серията в Ава - тогава  беше направило впечатление на някоя от вас, че Фатмето пристъпваше някак  "странно" преди да поеме тя инициативата за продължаване на целувката / в началото /.

Същото такова пристъпване има и в съда - когато вече четат присъдите на края / просто някак се поклаща от крак на крак /.

Явно го прави когато е притеснена / Фатмагюл /.

# 71
Сега ще ви кажа нещо , с което не знам дали сте много съгласни.

Моето мнение е,че Селим , Еродан и Вурал можеха да имат съвсем друга съдба. Те в крайна сметка имаха всичко, което един човек на тяхната възраст може да мечтае. Бщха образовани, от интелигентни семейства с възможности. Това предполага един добър старт на живота за реализация.

Също така е вярно, че те бяха супер разглезени от богатството и си мислеха, че света им е в краката. Познавам такова поведение отблизо, но повярвайте ми при тези хора това е просто едно раздуване като балон, , показност, която е просто смешна. Но не означава че извън тази показзност, хората са лоши, неморални и тн. Просто се главозамайват малко повече от необходимото.

Да те пиеха, водеха динамичен начин на живот, не зачитаха мнението на другите, бяха пълни лекета откъм поведение, но гова е типично поведение на разглезени богаташки синове. Нищо повече.
Въпреки това и тримата имаха някакви граници, макар и неочертани, според мен не биха изнасили момиче, не биха убили  Чак толкова лоши не бяха. Точно това искаха да ни покажат Едже и Мелек. Алкохол плюс наркотици е смъртоностна комбинация и нещо брутално. Можеше да се закачат с Фатма, но не мисля, че щяха да я изнасилят, ако бяха трезви или просто пияни. Един миг невнимание или нехайство(в случая взимането на алкохол плюс наркотици) може да доведе до непратими последствия и да съсипе живота ти)

И все пак, Керим също беше дрогиран и пиян, а не можа да посегне на Фатмагюл... Какво говори това? Че нещо в душите на другите трима е било скършено, липсвало е нещо, някаква граница, която, макар и в същата ситуация, Керим не прекрачи. Ердоан искаше власт, Селим - свободата да живее както му харесва, Вурал търсеше опора. Всеки изживя по някакъв начин своята липса, впускайки се в забраненото, упражнявайки насилие. Единственият, който беше наясно със себе си и своите морални граници беше Керим. Мисля, ча Мелек и Едже това искаха да покажат - независимо какви са обстоятелствата, човек трябва да има човешки ценности и да ги опази.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 21:54 от marytza

# 72
Марица, оцеля ли сред 3годишните?  Simple Smile
Ако са ти останали още сили, ние и Керим ще ти ги вземем. Simple Smile

# 73
И аз мисля, че при други обстоятелства, тримата колкото и да са нагли и безотговорни, нямаше да извършат престъпление. Можеха да си пропилеят живота и да направят куп глупости, да мачкат и да нараняват хората, но не и да стигнат до престъпление.
Мен ме занимава друг въпрос - защо Керим, пиян и дрогиран, не се присъедини към тях, и дори в това състояние усещаше, че става нещо ужасно. Кое е това у човека което при екстремни ситуации не му позволява да падне, а го държи чист и достоен.

Колкото до сцената, която предизвиква толкова полемики, за мен няма две мнения и утре ще се обоснова.

velijana Фатмагюл и сериалът дадоха отговор на твоя въпрос. Да, тя получи повече отколкото е мечтала, но би се отказала от всичко, за да не преживява онази нощ. Т. е. нищо не може да изкупи преживяното насилие.

Ценностите, които вграждаме у себе си, докато израстваме и ставаме хора. Дълбоката човечност може да се възпита... но има и социопати... не, че Вурал, Ердоан и Селим бяха такива:-)... Защо един човек никога, при никакви обстоятелства не прекрачва дадена граница, а друг го прави? Това може да ни отведе и до философстване за кармата и избора на душата още преди поредното прераждане... Simple Smile В горния пост написах моето мнение защо постъпиха различно.

# 74
Валентина,подозирам,че на Марица зарядното й е Керим... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт