Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 150

• 43 188
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро и от мен, ранобудници! Simple Smile
Спорна седмица от понеделника!
Аз днес се вълнувам заради запознанствата, които ми предстоят - приемам нова група от 3-годишни малчугани... едва ли ще съм много продуктивна на стр. на темата. Simple Smile Но пък довечера може да съм в кондиция. Кой знае?
Пожелавам весел ден на всички! Simple Smile

# 16
Добро утро ,момичета!
Чета ви с удоволствие.  Hug
Маричка, много ме развълнуваха стиховете ти в предната тема " Размяна", "Младост" имаше и без заглавие-страхотни ! Споделяй  по - често с нас като те споходи вдъхновението - уникални са!  Hug И ти благодаря ,че ги постна в темата!   bouquet

Благодаря, Лусия. Simple Smile Те са стари... Вълнението около обсъждането на КВФ и АБО ми ги напомни. Simple Smile

# 17
  • В Града на Липите
Привет в новата тема  Hug

Керим вече грабна чука, време е да го последваме.

Успешна седмица на всички.

Марица, късмет с малчуганите  Grinning

# 18
Здравейте всички в новата ни юбилейна тема! wavey wavey wavey

Марияна благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Нека я изпишем с настроение и творчески дух!
Утре ни предстои преговор на финала. За мен той бе много вълнуващ. Надявам се да коментираме много интензивно!

На вас, момичета, пожелавам ползотворна седмица с щастливи празнични дни!

Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover

# 19
Здравейте момичета,

Пожелавам ви едно страхотно начало на новата седмица с много хубави емоции. Също така ви пожелавам една много успешна седмица  и много усмивки.

Вчера си пусках различни клипчета . Пуснах си любимата ми сцена от 45 епизод- пияният Керим с неговата изповед пред Фатма. Ами да ви кажа тази сцена си беше надлежен урок по актьорско майсторство . Енгин беше вкарал в играта цялото си тяло и душа на пълни обороти- играе пиян, говори с по-дебел глас от своя попринцип, едновременн с това говори чувствено , когато й казва, че връзката им прилича на тази на майка му и баща му, има много болка в погледа му , след това стана агресивен , а накрая такава страст излъчваше, когато се опита да целуне Фати.

След това си пуснах М.Б в сцените от 15 епизод  и отново ме просълзиха, След това сцената в плевнят от 1ви епизод, след това сцените с Асие и Мустафа, в които Мустафазапочна да я бие, агресията е не смао в действията, но и в погледа му.

И накрая си пуднах интервюто с арабската журналистка, за да видя един скромент и дори стеснителен Енгин, който е способен да изиграе чудесно всички от горе изброените превъплъщения и емоции. Външният вид и физическите данни са последното хубаво нещо в него. Преди тях има една интелигентност и  скромност, много чар и харизма и невероятен талант. Ето с тези неща ме грабна Енгин., привлекателната външност беше последното нещо, което харесах в него.  Simple Smile Simple Smile

# 20
Здравейте момичета,

Пожелавам ви едно страхотно начало на новата седмица с много хубави емоции. Също така ви пожелавам една много успешна седмица  и много усмивки.

Вчера си пусках различни клипчета . Пуснах си любимата ми сцена от 45 епизод- пияният Керим с неговата изповед пред Фатма. Ами да ви кажа тази сцена си беше надлежен урок по актьорско майсторство . Енгин беше вкарал в играта цялото си тяло и душа на пълни обороти- играе пиян, говори с по-дебел глас от своя попринцип, едновременн с това говори чувствено , когато й казва, че връзката им прилича на тази на майка му и баща му, има много болка в погледа му , след това стана агресивен , а накрая такава страст излъчваше, когато се опита да целуне Фати.

След това си пуснах М.Б в сцените от 15 епизод  и отново ме просълзиха, След това сцената в плевнят от 1ви епизод, след това сцените с Асие и Мустафа, в които Мустафазапочна да я бие, агресията е не смао в действията, но и в погледа му.

И накрая си пуднах интервюто с арабската журналистка, за да видя един скромент и дори стеснителен Енгин, който е способен да изиграе чудесно всички от горе изброените превъплъщения и емоции. Външният вид и физическите данни са последното хубаво нещо в него. Преди тях има една интелигентност и  скромност, много чар и харизма и невероятен талант. Ето с тези неща ме грабна Енгин., привлекателната външност беше последното нещо, което харесах в него.  Simple Smile Simple Smile

Дейзи, мнооого си му се опъвала! Simple Smile))) Мене ме грабна само с един поглед! Simple Smile))

49 еп. Фатмагюл: "Каза, че искаш да съберем щастливи спомени... нека този да е първият..."

# 21
  • Разград

# 22
Момичета тъй като утре ще пътувам извън страната и ще съм по летища, самолети и автобуси, няма да мога да вляза в темата. А и дори в следващите дни не знам колко ще имамтази възможност, да не кажа, че е малко вероятно да я имам. Затова слагам в спойлер мнението ми за филнала на КВФ. Все пак ми се иска да завърша преговора на КВФ, дори и по този начин.

Скрит текст:
Финалният епизод на КВФ предизвика доста дискусии в темата  Аз бях от тези, които харесаха епизода. Ще ви споделя, че моите представи за финала бяха други- мислех, че накрая  след делото, ще има епилог, в който ще разкажат за живота на всички герои, какво се е случило с тях, ще ни покажат раждането на Енисе, пътуването до Австралия и тн. Но гледайки 80 епизод осъзнах, че това е най-правилния финал за този сериал и не исках да ми покажат друго. Просто ако го бяха направили щеше да стане много лично ( за Фати и Керим), а филмът е кауза и сценаристките са решили да застанад зад нея, зад общата кауза на изнасилените жени.

Врщането в миналото не мога да кажа, че ни разкри кой знае колко важни елементи , освен може би плановете на Мустафа да работи по корабите и да не се връща дълго вкъщи , оставяйки жена си и детето си)ако имаха такова) сами при родитлеите му. Но като цяло ми хареса връщането на зад , защото това бяха всъщност признанията на Селим и Ердоан в съда до някаква степен. Освен това 1ви епизод, моментите преди изнасилването са ми любими, защото всички са весели и се усеща кипящият живот. Като цяло просто ми хареса това връщане назад, а и беше неочаквано за зрителите.
Сцената с Керим на гроба на майка му- трогателна , плаках много тогава.

Когато Фати си представи какво би било , ако не я бяха хванали четиримата, а просто беше отминала , това беше уникална сцена и хрумка. АКо се беше случило така, Фатма нямаше да погледне Керим, беше сгодена, щеше да с ожени за Мустафа, да му роди дете и д апрекара живота си в Илдър, чакайки любимия си да си дойде 5 пъти в годината.

Случилото се в действителност е било съдба, може би Фати и Керим им е било предопределено да се срещнат , но точно по този начин. Трябвало да е да минат през ада, за да открият рая. Минаха през огромни мъки и трагедии, но откриха щастието.

Финалните сцени са много силни за мен- двамата вървят напред хванати за ръка, и двамата облечени във светли тонове, символизиращи спокойствие и хармония. Двамата минават през селото с високо вдигнати глави, излъчващи щастие, чакайки своето дете и гледащи само напред към бъдещето. Тази сцена разкрива, че Фати и Керим са достигнали пълното щастие в живота си. Какво повече от това? И накрая остава каузата,  заглъхващите думи на Фатма за мнгоото изнасилени жени, които още чакат своя миг на щастие, борбата, която им  за пълноцене живот, която продължава, мен не просто ме просълзиха, аз избухнах в сълзи, гледайки епизода. Може да са били простички думите на Фати, но внушението беше много въздействащо. За мен тази сцена беше наистина много силен финал на сериала.

# 23
Здравейте момичета,

Дейзи, мнооого си му се опъвала! Simple Smile))) Мене ме грабна само с един поглед! Simple Smile))

49 еп. Фатмагюл: "Каза, че искаш да съберем щастливи спомени... нека този да е първият..."

Да този момент е много хубав, и цялата сцена е такава.

Иначе аз наистина много му се опъвах на Енгин първите епизоди, защото въобще не беше мой тип, а и тогава не гледаше влюбено. Само повтарях колко не ми харесва, как не обичам мургави мъже с дълги коси и тн.  Joy Joy Joy Joy

Но вече в десети епизод бях тотално пленена, играта му ем зашемети, не знаех , че един актьор може да говори така въздействащо само с очи, с погледа си да разказва истории и да изразява толкова много чувства. Аи ми хареса как я гледаше Фатма. Та там вече бях в капасна на Енгин., но пак повтарям само заради таланта. След това постепенно осъзнах, че той е идоста симпатичен и чаровен мъж.  Simple Smile Simple Smile 

# 24

Иначе аз наистина много му се опъвах на Енгин първите епизоди, защото въобще не беше мой тип, а и тогава не гледаше влюбено. Само повтарях колко не ми харесва, как не обичам мургави мъже с дълги коси и тн.  Joy Joy Joy Joy

Но вече в десети епизод бях тотално пленена, играта му ем зашемети, не знаех , че един актьор може да говори така въздействащо само с очи, с погледа си да разказва истории и да изразява толкова много чувства. Аи ми хареса как я гледаше Фатма. Та там вече бях в капасна на Енгин., но пак повтарям само заради таланта. След това постепенно осъзнах, че той е идоста симпатичен и чаровен мъж.  Simple Smile Simple Smile 

Е, аз имах предимството да ми разкаже история с погледа си още при първата среща. Wink) От там нататък ми беше все едно черен ли е, бял ли, късокос, с мустаци или гърбав. Wink)))

# 25
  • софия
Привет в новата тема!

борбата на едно силно момиче

# 26

Ваня, ти пак с изкушения!... Недей така - трябва да си събера ума - ще изглеждам малко странно след гледката на разсъблечения Енгин в детската градина... родителите ще се питат дали не им е дрогирана учителката и на кого са си поверили съкровищата. Wink)))

Р.Р. Аз пък оклъцках и 80-и еп. Simple Smile Оказа се, че само него не съм надробила на салата. Simple Smile Е, днес, заради преговора този пропуск е поправен. Simple Smile)
Иска ми се да направя общ първи епизод... ако не са несъвместими в техническо отношение записите, ще го монтирам... цялото инфо - накуп... как ли ще изглежда?  newsm78 Определено ще е друг филм. Simple Smile)) Но ще падне голямо мислене коя сцена в кой момент от времето се развива. Simple Smile) Дано подсказките на авторите в картините между сцените са достатъчно. Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 12:12 от marytza

# 27

Е, аз имах предимството да ми разкаже история с погледа си още при първата среща. Wink) От там нататък ми беше все едно черен ли е, бял ли, късокос, с мустаци или гърбав. Wink)))

Така е. А и както казах, Енгин е привлекателен и чаровен. Просто на мен ми отне повече време да го осъзная.  Simple Smile Simple Smile

Енгин няма класическа красота, но има мъжкарско излъчване и много чар в себе си.  

# 28
  • софия

Когато Фати си представи какво би било , ако не я бяха хванали четиримата, а просто беше отминала , това беше уникална сцена и хрумка. АКо се беше случило така, Фатма нямаше да погледне Керим, беше сгодена, щеше да с ожени за Мустафа, да му роди дете и д апрекара живота си в Илдър, чакайки любимия си да си дойде 5 пъти в годината. 

Джанъм, Hug
това не беше представа на Фати, дори и на Керим не беше....

интересна сцена, която всеки тълкува по свой начин....

# 29
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт