Отговори
# 675
Отчет: 1300 гр., седалищно. Потвърди ми, че е момиче Simple Smile

# 676
Здравейте момичета, за Феро Фолгамата и на мен ми изписаха по една таблетка дневно, но аз каквато съм забравана от време на време я забравям. С баткото не пиех нищо дори и витамини и се роди жив и здрав. Дано са ни живи и здрави дечицата, че с тези лекари вече така се разочаровах...
А да ви се похваля  вече съм в пълен релакс, излязох в болнични и мисля да се отдам на шопинг.
Лека вечер и от мен на всички и приятен уикенд.

# 677
Здравейте мами  Hug
Днес и моя корем се втвърди яко и остана така с часове. Притесних се, но след като се прибрах от разходка и полежах ми мина. лошото е, че ме отряза някакъв летен вирус и сега пак лежа, но с температура Sad Обадих се на доки и сега чакам да спадне.
За ХЕМОГЛОБИНА искам да уточня нещо много важно - това, че е понижен не означава, че имате желязо дефицитна анемия. Понижения хемоглобин не означава на 100% да се пие желязо. Такъв е моя случай - имам анемия-бетаталасемия, т.е. нисък хемоглобин (80), който се дължи на високо ниво на желязо!!! Абсолютно ми е забранено да приемам желязо. Дори ми спряха витамините и сега си пия само фолиева киселина. Това лекарите не могат да го установят с обикновено изследване за нивото на хемоглобина, затова ако имате възможност си вземете направление и се консултирайте с хематолог. Единствено такъв специалист може да ви каже каква е анемията и как да се третира. Изследванията от такъв тип се правят до колкото знам само в София, Пловдив и Варна.Ако се интересувате, в понеделник съм отново на хематолог и ще ви споделя развитието.
За болничните не се тревожете , ако имате останала отпуска. Тя не се губи в случай че не е взета поради болничен по време на бременност. Аз си взех болничен и вече месец съм си вкъщи,, понеже от анемията се чувствах замаяна и заспивах. Апък и всички ми казваха да не се впрягам да работя, а да си почивам повече понеже после почивка няма. Медали за свършена работа също никъде не раздават. Тук има само 1 важен момент - паричките в последствие. Ако няма да сте ощетени откъм майчинство - почивайте си. Сега е момента.

# 678
  • на земята
VNAAA   202uu   и аз това казвам,че без излседвания няма как да се знае защо хемоглобина е нисък,и няма как да се знае защо пада,и няма как да се знае че е желязодефецит,а всички гинеколози изписват веднага желязо,е откъде разбраха че е липса на желязо,това че повечето случай са такива незначи ,че моят ,твооят и нейния е такъв  #Cussing out  Според мен посещението при хематолог е задълзително ако хемоглобина е под 100 о продължава да пада  Peace   Аз си чакам дъждеца ама май тука нема ни огрее,дано утре завали,май само софиянци ги намокри  Joy   

# 679
Наистина не е шега. Мен ме тъпкаха 18 години с желязо заради нисък хемоглобин. Накрая мой роднина се разболя много сериозно (лека му пръст) и се намери един свестен лекар, който да направи връзката за мен и евентуално за анемията. Изследвахме я, доказаха я и ме предупредиха, че при бременност е много важно да се знае каква е и да се внимава.

# 680
Добро утро, момичета! Днес ще е мрачно, а мен ме чака ходене по магазините - последни приготовления за първия учебен ден на каката.
Brayda, възможно е някои работодатели да искат да работиш месец, но аз доколкото знам трябва да работя 2-3 дни след майчинството и мога да си ползвам отпуската. Поне при нас е така (за мое щастие).
Скорпиончето, честито за хубавите новини!
Manhamanha, сподели малко повече за тази топка, че аз  не си намирам място никъде в къщи - нито на дивана, нито на стол ooooh!
Аз обиколници не съм ползвала с дъщеря ми и сега също не мисля да ползвам - въпрос на личен избор на всяка мама. Но за чувалите пак казвам, че съм с две ръце за. Но пък ако на бебка не й е удобно ще го махна разбира се.
Хубав ден на всички и да си починете пълноценно!

# 681
  • Разград
Добро утро и от мен!  Hug
Вчера бяхме на преглед и бебка е 34см и точно 1кг. Лекарката ми отново смята, че и прилича на момченце, но аз не и казах че съм била на 4Д, за да не се засегне нещо, знам ли. Бебето е напречно и затова имам силни болки в срамната кост, защото на всичкото отгоре е сгушено надолу и всички ритничета и юмручета са там. Беше с гръбче и затова си вярвам за пола на апаратурата в Русе. Околоплодните ми води са много добре, плацентата ми е задна и няма никакъв проблем, а шийката на матката ми е просто супер. Така каза лекарката ми. Попитах я ако ми изтекат водите какво да предприема и тя каза да палим колата и Варна. Дано не се случва де, но то питай патило, а не старило. Каза ми че като вляза в деветия и трябва отново да отида да ме следят във Варна и така. Аз направо изтрещях, защото каката не знам как ще се оправят с нея без мен и тя как ще го преживее, защото последно време все мен иска и бебето в корема, но ще видим.
Аз съм на диета, защото съм качила цели 4кг за месец, а за предходните 5 месеца общо 3. Та забранени са ми бял хляб, тесто, сладко и газирано. Може черен хляб и то по 1 филийка на хранене. Каза ми другия месец не повече от 1кг отгоре.  ooooh!
Кръвното и хемоглобина са ми супер, което ме изненада, но факт.  Peace
На Магнерот съм 2*1*2 - сутрин, обед, вечер и на Но Шпа от 1 до 3 таблетки в зависимост от това дали имам болки.
Та това е от моя преглед.
По темите - аз фолиевата киселина я спрях в началото на 4-ия месец, а други витамини не съм пила. Пих Тотема на два пъти заради желязото и това е.
Обиколници ползвах с каката, но от моята страна не го слагах, за да виждам бебка и за да има въздух, според мен.  Joy
Сега, понеже, ще сме със сгъваема кошарка още се двоумя за прословутите обиколници, но за чувалче на 100% ще имам поне две.
Всички показани кошарки са страхотни, така че който която и да си вземе въпросът е на вас да ви харесват и да са ви удобни.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 09:27 от maia_a

# 682
  • София
Добро утро на всички!
skorpion4eto3 - олеее голяма дундичка ще си имаш Simple Smile Супер е 1300грама Wink Пу-пу
maia_a - хубави новини си донесла, дано да си така без проблем до края Simple Smile

Днес за мое нещастие е дъждовно! Ден ни е за чистене, подреждане и чакаме гости довечера, жалко че е мрачно и времето не ме предразполага особено за работа!

VNAAA - много си права за работата. При мен обаче болничния много се отразява на парите, които НОИ ще ми даде, защото от година се осигурявам добре, а преди това на 430лв (тогава дори не мислих за дете и за майчиснтво и т.н.т., а дори и в болничен не съм излизала за повече от 2-3 дни), но нищо! Ще го преживеем.

Само да попитам: Примерно ако взема от 1-ви октомври болничен (за около 20-25 дни), на 20-25-ти окт. почва 45 дневния ми болничен, то аз ноември да чакам ли някакви пари въобще?
Аз точно по тази причина бях решила да работя 2 седмици от октомври, за да взема половин заплата в края на месеца, че ако до декември или януари няма да получа нито лев, тука в нас ще издишаме яко от парична гледна точка! Но май няма да издържа до средата на октомври, още повече, че освен ядовете, все по-трудно ми става седенето по цял ден... вчера пак като си тръгнах от работа ме заболя корема (след дълго седене и изведнъж вървене)... Легнала у нас е да не кажа и по-зле защото ме боли кръста и гърба... но в нас може да се раздвижа, да изляза, да почистя, да седна на дивана.... просто имам повече простор на действие!

# 683
Добро утро!
Аз съм в болнични от 14.08,за сега нямам превод.Зависи кога ще ти занесат болничния в НОИ и там до 2 седмици след като са го приели е срока за изплащане.

# 684
Добър ден  Party

maia_a, прекрасни новини. Бъдете все така добре и растящи до края, и се пази.  Hug

# 685
  • на земята
Добър ден и от мен,БРАЙДА нищо няма да поплучиш ноември(най вероятно)след подаване се изплащат в срок от две седмици и то се смятат само работните дни..)))И ако ви изплащат заплатите края на месеца ио означава,че счетоводителката на фирмата подава декларацийте края на месеца началото на другия и после върви си чакай..)))При нас е точно така..)))   maia_a ,браво за хубавите резултати  Peace   Тук преваля и спря ,а аз искам да вали много,дано завали пак ..)))Лек ден на всички!

# 686
dadi2012 и аз искам такова боди от къде си го купила ?

Sorry, че чак сега се включвам, аз живея в Германия и тук от един магазим го взех, на него пише
ABI 2030 това е немското съкращение, но ако искаш, пиши на лични и ще ти го изпратя, само ми кажи пола, защото надписа е в розово и синьо. Няма никакъв проблем Simple Smile

Само ден и половин ви изпуснах и сега не мога да наваксъм с четенето. Ние упорито продължаваме с ремонта, че да свършим до утре. От понеделник започват да пристигат мебелите. Дори йогата не ми помага да ми минат схващанията и мускулната треска.

Но да се включа по темите. Тук фолиевата киселина се пие ако знаеш, че искаш да забременееш месеци преди това, по време на цялата бременност и докато кърмиш. Ние се решихме за бебе и докато реша да я почна и разбрахме, че съм бременна, за това първите 3 месеца пиех една да я наречем по силна с йод, а сега нормална.
По повод на чувалчетата мисля, че са много удобни, повечето ми приятелки са ги използва ли, а това че ния като бебета сме били завивани не значи нищо, ако си спомните до преди години бебетата са били повивани като пашкули и само личицата им са се виждали. Аз си спомням на братовчетка ми детето, края на 80-те, как ревеше милото и казвах мойто няма да го измъчвам така, а тя твърдеше че е за негово добро, да не се върти и да се задуши със завивката си. Но всеки си решава за себе си Peace
То много дълго стана, трябва да се включвам по често Laughing Лек ден и до скоо

# 687
Брайда, знаеш ли на кое число подават декларация 1 от фирмата ти? Ако я подават началото на ноември (за октомври) и ако ти занесат болничния също началото на ноемри, ще получиш пари за октомври средата на ноември или към края, зависи на коя дата го занесът, 15 работни дни разглеждат в НОИ болничния. Но това плащане ще бъде за обикновения болничен. Предполагам, че този за 45 дни ще го занесат декември. Дано да си ме разбрала. Питай кога подават осигуровките ли на коя дата носят болничните в НОИ.

# 688
  • София
Здравейте,
кога ви изчислиха термина във връзка с болничния-28 седмица или по-рано, тогава ли се и издава?
имам предвид да очаквам другата седмица като отида на преглед фм за 28 седмица да си го взема или?
Благодаря

# 689
dtrifonova , още като се записах по ЗК  лекарката ми изчисли термина и ми го вписа в картона Peace 45 - дни преди термин е деня в който се издава болничния !

Общи условия

Активация на акаунт