Отговори
# 690
Здравейте,
кога ви изчислиха термина във връзка с болничния-28 седмица или по-рано, тогава ли се и издава?
имам предвид да очаквам другата седмица като отида на преглед фм за 28 седмица да си го взема или?
Благодаря
Няма да си вземеш болничния за 45дни преди термина,ако искаш и имаш нужда може да ти дадат друг болничен първо 14дни от гинеколога,а след това от ЛКК 30дни

# 691
  • София
благодаря ви, значи и моя термин е някъде в картона,изглежда ще работя целия октомври, да чукам на дърво да се чувствам добре като досега:)

# 692
Drebolinka, нещо такова е топката, на мен ми се отразява доста добре да поседя половин-един час на нея, като я подпирам отпред със свити крака и леко кръстосани и се изнасям максимално напред. Не знам как да го обясня по-ясно, но ефекта е, че гърба ми е изправен, а корема отпуснат:

http://www.samozdrav-bg.com/74.520.0.0.1.0.phtml

# 693
Продължава това прословуто обсъждане на желязо и фолиева киселина....

По колко и колко често трябва да вземате Ferro-Folgamma®?
По 1-2 капсули 3 пъти дневно.
Източник: http://apteka.framar.bg/21001722/%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BE-%D1%84 … B0%D0%BF%D1%81-20

Трябва да се отбележи, че фолиевата киселина е единствената хранителна добавка, спрямо която потребностите на бременната жена се увеличават двойно. Освен това няма опасност тя да бъде предозирана, ако жената консумира храна, достатъчно богата на витамин В9 и заедно с това приема синтетичен такъв. Дори и в относително високи дози фолиевата киселина остава нетоксична и не предизвиква алергични реакции от страна на организма.

Източник: Фолиева киселина http://www.bb-team.org/articles/3622_folieva-kiselina#ixzz26YzsJfr0

Та така мами. Незнам кой какъв дефицит има... За това е най-добре консултацията с хематолог. Но няма как да се предозира фолиева киселина и няма опасност. А за желязото вече лекарите казват. И на мен ми беше чудно защо не ми назначи изследване на Б12, но казаха че това е масовата практика.. Ако не си поискаш направление за хематолог никой няма да ти го бута в ръцете...

# 694
Бях решила, че сме приключили темата за Феро Фолгамата, но явно не Simple Smile В листовката на моите хапчета, а и в тази на ФЕРО-ФОЛГАМА капс. * 100 (което е същото като цитираното преди малко, но с повече блистери вътре, пише):
"Бременност
При дозировки до 5 mg фолиева киселина дневно не са известни рискове. По време на бременност не трябва да се прилагат по-високи дозировки. По  време  на  бременност  не  трябва  да  приемате  повече  от  една  капсула  Феро-Фолгамма  на ден  (поради съдържанието на фолиева киселина във Феро-Фолгамма).
"
Ето и линка:
http://apteka.framar.bg/30001065/феро-фолгама-капс-100
Не се заяждам и не се правя на много разбираща, но почти винаги чета листовките на лекарствата, които пия, и това нямаше как да не ми направи впечатление. Предполагам, че ако е изписано в по-големи дози от доктор, на когото вярвам много, ще го пия както е казал  Peace
Иначе и аз знам, че ниския хемоглобин може да се дължи на други проблеми, а не дефицит на желязо и ако показателите ми не се подобрят ще направя една консултация с хематолог  Peace

# 695
Ами най-добре си е това. Не пречи но все пак защо да се тъпчем с хапчета от които нямаме полза в крайна сметка....

# 696
Добро утро, мами!

Ох, да се оплача, това с ранно събуждане от само себеси ще ме довърши. Вече се изцъклям в 7 без нещо и няма шанс да заспя отново Shocked Sad Лошото е, че съответно ми се и доспива рано  Close Към 21ч. започвам да се прозявам... newsm78 А през деня, като мине 15ч. и започвам много лесно да се уморявам и много да ми натежава коремът...шашава работа.  ooooh!

# 697
Добро утро и от мен!
timida48, не си сама, но още по-лошо е като се събудиш в 3 и не можеш да заспиш (и си гладна Mr. Green като мен снощи). Но тъкмо ще имаме тренинг за бебета, че те няма да ни оставят да си спим до когато си искаме.
Хубав ден на всички!

# 698
Добро утро! Simple Smile

# 699
Здравейте!
 Имам нужда от малко помощ: до мамите от Бургас - знаете ли този магазин и някакви мнения за него? http://bebemax.eu/index.php?section=ITEM&itemid=211
Харесала съм си количка на bebetto и там ги предлагат с 40% отстъпка в момента. Но не пише нищо за гаранция. Ако някоя мама знае нещо, ще съм и благодарна да сподели! Аз съм от другата част на България и не мога да стигна до Бургас!
Благодаря предварително!
P.S. Ако някой е виждал или бутал на живо количка на bebetto, моля да сподели мнение!
Спокоен и приятен ден на всички и не се претоварвайте!

# 700
Добро утро и от мен!
timida48, не си сама, но още по-лошо е като се събудиш в 3 и не можеш да заспиш (и си гладна Mr. Green като мен снощи). Но тъкмо ще имаме тренинг за бебета, че те няма да ни оставят да си спим до когато си искаме.
Хубав ден на всички!
Леле, ако започна да се будя в 3, ще се побъркам  Shocked  ooooh! Лошото е, че забелязвам и тенденциозен отказ от спане нощем и на бебка, от което на баща и му се изправят косите...като си помисли, че може да не спи и като се роди  Mr. Green  Joy

# 701
  • София
Добро утро на всички! Благодаря за отговорите вчера за болничните!
Дано ноември взема нещо за декември!

А сега за болничните: Значи не може на един път да ми дадат за 20-23 дена болничен, а първо ще взема за 2 седмици и после за останалите така ли?

А вчера ние си купихме кошарка! Направо не мога да повярвам,че това най-накрая се случи!
Ето я и нея:
http://kasida.bg/arbor-detsko-dyrveno-leglo-valeri-classic-cream-103-15858.html

както и матрак на Магнифлекс!
Много съм щастлива, по-другата седмица като боядисаме ще я сглобим и наредим където й е мястото!

# 702
Brayda креватчето е прекрасно  Hug Hug Hug

# 703
  • София
мерси много....
при мен стана голяма драма, мислих и умувах и разглеждах 2-3 седмици и накрая доста импулсивно я харесахме и купихме.
Исках да е от дъб или бук - тази е от бук и е доста здрава и масивна, а когато дойде време може да се махне решетката и да стане легло Simple Smile После като вече не може и да е легло може да се ползва като диванче с малко възглавнички за детската стая  Simple Smile

# 704
Добро утро, момичета!
Brayda, страхотно креватче сте купили!
По повод безсънието и аз да се оплача спя по няколко часа и като се оцъкля в 3-3,30 h  и о ужас  #Crazy до сутринта, а след това през деня не съм на себе си. Така съм от началото на бременността и доки ме успокои че до края ще е така.
А за болничния на мен ми дадоха направо за 30 дни и отидох на комисия ЛКК, а като изтекат нов за още толкова и така до 45 дневния.

Общи условия

Активация на акаунт