Отговори
# 555
Здравейте мами, ставаме все по-нетърпеливи като гледам....
Днес дадох кръв за хормоните и те са ок, та мече се успокоих и ходих с каката за тетрадки за училище ... купих 1-вото нещо за бебка - 3 чифта чорапки, ама толкова мънички, че направо като кукленски ми се струват.
Между другото в ХИТ има бодита по 3 броя различен цвят в комплект - с дълго ръкавче са 10 лв., а с късо - 8 лв.

# 556
Сега се сетих, един приятел ми разправя, че бебетата в началото спят в чувалче, защото олекотените завивки са много големи... Задължително ли ми трябва това чувалче? То и то не е много малко като ги гледам...

# 557
Щастлива жена, аз май съм най-големия заплес  Laughing даже и нямаше да се сетя за това (залепването на превръзките за еднократните гащи). Ми то ако не могат да се сменят ще трябват доста пакетчета  от тези гащи  Thinking

Вчера си взех 45дневния болничен. До тук добре. Обаче... разправиите ми с ТЕЛК продължават  ooooh! Викат ме на комисия на 27.09. А става въпрос да ми издадат болничен от 09.08 до вчера и ми искат и пощ. пликове с марки тогава, т.е. ще си изпращат решението по пощата ..... някога. То аз ще родя докато ми се издаде този болничен.
В тази връзка искам да попитам някой дали знае как ме водят в работата? Защото аз всъщност съм без какъвто и да било документ за болнични, а и не съм ходила на работа в този период.
Ще полудея   #Crazy  #Crazy

# 558
  • София
Милинка, радвам се, че всичко е наред  Hug А това с кафето и шоколада и вървенето е уж за да се събуди бебчето, което на мен ми се вижда пълно безумие да се тормози така милото само за да се събуди, че да може някоя сестра да не си нарушава графика и организацията на кабинета.

Днес пак си говорихме с дружки за втора градска, Щастлива жена права си, раждания там все още има, с капацитет намален наполовина и наистина, типично по български обичай, поотсвирват по други болници тези, които са без избор на екип.

# 559
  • София
Сега се сетих, един приятел ми разправя, че бебетата в началото спят в чувалче, защото олекотените завивки са много големи... Задължително ли ми трябва това чувалче? То и то не е много малко като ги гледам...

Виж какво пише в този списък за чувалчето за спане, но с нищо не си го обяснявам, освен със задушаване  newsm78
http://www.moebebe.com/?id=4

Чувал за сън – също е необходим едва след третия месец на бебето, за това трябва да се съобрази какъв ще бъде сезонът тогава и да се избере подходяща материя.

# 560
  • Пловдив
Аз лично..без да имам личен опит, разбира се  Mr. Green смятам , че и олекотената завивка и чувалчето няма да ни вършат работа за първите месеци...аз съм решила да ползвам одеалце в началото...или някоя по-плътна пелена...ще преценя на момента кое е по-удачно...
Чувалчето като покупка ще го оставя за по-нататък...или за вариант за подарък Mr. Green

П.П. -=Деси=-...аз също съм го чела този списък...и дори ми беше много от полза....от там всъщност и аз взех решение в чуденката за чувалчето  Mr. Green...струва ми се доста логично...

# 561
Аз се отказах от еднократните бикини и сега си търся безшевни но да не  са китайски, макар че те са по евтини.  Сякаш няма спомен да съм се цапала чак толкова, така или иначе в реанимацията пак с лигнин или нещо, вторият ден ми се губи но на третият бях с превръзки и просто ги сменях по често.
Относно олекотените завивки аз ги използвах  още от самото начало  и одеяло имах но го слагах отгоре само ако стане много студено. Спалното чувалче не ми влезе в употреба не ми беше удобно.
Милинка, радвам се че всичко е наред. Май с тези тонове само побъркват бременните.
Днес най накрая ми донесоха кошарата но смятам да накарам мъжът ми да я сглоби докато съм в болницата. Понеже за да я сложим трябва да махна телевизора а аз все още не съм готова за тази стъпка.  Laughing

# 562
Здравейте момичета, дано всичко е наред с тоновете при вас, стискам палци. Praynig
И аз днес бях на преглед, мен ми мерят тоновете от осмия месец на всеки две седмици, засега всичко е наред. Heart Eyes Правят ми и вагинален преглед пак толкова често да се убедят, че шийката е затворена.
По отношение на спалните чувалчета, тук задължително ги искат от началото, не дават с одеалце точно поради риск от задушаване.
Еднократни гащи доколкото разбрах дават тук в болницата, така че няма да купувам, купила съм си 5-6 чифта памучни боксерки, стават точно за целта, пък и са много хубави на вид, ще си ги нося после сигурно. Rolling Eyes
Аз друго се чудих, колко чифта сутиени за кърмене взехте, много се надявам да нямам проблеми с кърменето, но знае ли човек с това секцио, да не взема да купя повече и накрая да се чудя какво да ги правя.  newsm78
Чудя се и дали веднага да взмимам стерилизатор и помпа за кърма, в голяма дилема съм, уж тук се полага помпа, но само ако има проблеми с кърменето.
За бейбифон също не знам сега или по-късно, изобщо трудно ми е да преценя дали мога да чакам или по-добре отсега да ги взимам нещата. newsm78

# 563
Здравейте момичета, не мога  да смогна да ви изчета. Ние днес свършихме много неща. Първо на преглед, после си взехме количката, кошарите и всичко останало и сега в нас е невъобразима лудница. От утре започваме с майка ми да чистим апартамента, да перем пердета и килими и да подреждаме шкафове...

Честно казано аз до сега не съм ходила на мерене на тонова, а и според моята лекарка е излишно, при положение, че си усещам бебка постоянно и няма нищо притеснително. А тя милата тази дни наистина е много активна и не спира да си бута и мърда, явно вече започна да й става тясно  Grinning Стискам палци при момичетата с уж проблемните тонове всичко да е наред, но съм сигурна, че ще е така, а и не може веднъж да ден да измериш тонове и да кажеш, че не са много добре и че бебето много спяло... ами може точно тогава да му се е спяло, какво толкова. За това момичета мислете позитивно и не се шашкайте много  Hug

Иначе нашата принцеска все още по ехограф си изостава малко, днес ми каза лекарката, че е 2200 гр., въпреки, че на ехографа във Варна преди 2 седмици беше толкова, а тогава при моята беше още по-малко... Не знам явно има разлика в ехографите  newsm78 Аз малко се притесних, но лекарката ми каза, че важното е да си наддава и да се развива добре и че това са приблизителни мерки, не точни... Сега след 10 дена съм на преглед във Варна при доктора, при който ще раждам и ще видим и там какво е положението, но гледам да не го мисля много, защото все пак всички бебета са различни и може нашата да е просто по-дребничка... вие как мислите? Иначе днес най-накрая ни се показа добре и я видяхме на 4Д и може да е мъничка, но има такива големи пухкави бузки, че направо ще и паднат  Laughing Вече й казвам бузанка  Hug

# 564
Момичета,днес един въпрос ме тормози много. Говорих с една позната, която живее от 2-3 години в чужбина и й споделих че чакаме бебенце, но не сме сключили брак. Тя за малко не ме заклейми защо ще раждам без да съм "вързала" бащата... Crossing Arms Лично за мен дали ще има един подпис или не не е от значение - тази стъпка нито ще ни накара да се обичаме повече, нито ще ни сближи повече, нито ще го "върже".... Какво е вашето мнение за съжителство без брак, но с бебе? Thinking

# 565
  • София
Zdravejte,

Dnes sledobiad sas speshno sekcio se rodi bebe Sofia - 1670 grama 42 cm. V momenta disha sama no sledwashtite 48 chasa sa kritichni. Molia za washite pozitivni misli za nashata malka devoika. Fizicheski az sam super, no prosto ne moga da se zaradwam

# 566
Zdravejte,

Dnes sledobiad sas speshno sekcio se rodi bebe Sofia - 1670 grama 42 cm. V momenta disha sama no sledwashtite 48 chasa sa kritichni. Molia za washite pozitivni misli za nashata malka devoika. Fizicheski az sam super, no prosto ne moga da se zaradwam
Стискаме палци за София и й пращаме много целувки от нас! Hug Hug Hug

# 567
Zdravejte,

Стискаме с всичка сила, всичко ще е наред. Praynig Peace

# 568
  • София
П.П. -=Деси=-...аз също съм го чела този списък...и дори ми беше много от полза....от там всъщност и аз взех решение в чуденката за чувалчето  Mr. Green...струва ми се доста логично...

Аз съчетах този + списъка от "Вис Виталис", утре ще ходим за нещата от първа необходимост, всичко друго ще изчака докато не видим бебока жив и здрав  Simple Smile

mvsh, наистина различните ехографи дават различни стойности, така че щом бебка е активна - не го мисли много  Hug Не знам как изглеждаш, но ако не си много едра, логично е и момата да е изящна  Wink

Тони, ние също нямаме брак, а и не виждам как един подпис ще промени нещо  Thinking Взели сме решението да сме заедно и да имаме дете - какво по-хубаво от това? А ако ни е писано да се разделим, въпросният подпис няма да спаси положението (да не говоря колко ще го усложни  Crazy)  Peace

Gaja, стиснати палци и от мен София да е едно много борбено бебе   Praynig Hug

# 569
Gaja, много кураж и положителни мисли. Ще се оправи детето, ако може да ти го дават да го гушкаш или поне да ти чува гласа.
С теб съм  Hug Hug Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт