Отговори
# 675

За мамите, на които им предстой секцио - искам да ви успокоя, че нещата протичат много леко и безпроблемно. На мен ми е второ и уж било по-трудно възстановяването, но не е така. Вчера в 4 часа следобяда извадиха бебка, а днес сутринта рано рано ми помогнаха да се изправя, вече си се разхождам из отделението, имам някакви придърпвания и некомфорт като от легнала сядам, но честно казано болката е пренебрежима. Кърмата ми слезе, много рано дори за мое учудване, така че не трябва да се притеснявате и в тази посока. Най-гадното на секциото е ужасната храна, която ме карат да ям...но ще се изтърпи.

мерси мила за куража относно секциото...........при мен се очертава този път да е секцио..........
Стискам палци за малката принцеса и вярвам,че всичко ще се оправи........ Praynig Praynig Praynig

timide
 bouquet  bouquet  bouquet бъди жива и здрава

Zvezdichka
честит Юнак.Да сте живи и здрави Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 18:47 от Anni

# 676
Честито, Zvezdichka!!!!    bouquet
Да е жив и здрав прекрасният Лъчезар, да расте засмян и щастлив!!!!
На теб желая  светкавично възстановяване!!!

Между другото онзи ден си мислих за теб!

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 18:58 от tsveti_do

# 677
Timide, честит рожден ден, всичко най-хубаво и здраво и красиво бебе на финала.  Hug
Звездичке,  честит ви нов член на семейството, бъдете здрави и много щастливи. Hug

# 678
  • София
Ели, да ви е жив и здрав малкият юнак!!! Бързо възстановяване ти пожелавам   bouquet Hug

Gaja, София е много нежна  Hug

Почнах сериозно да се притеснявам - мен в 37+ г.с. тепърва ме викат на преглед  Thinking Имам лошото чувство, че няма да устискам до тогава  Tired

# 679
Привет момичета.
Искам да ви съобщя, че от вчера 13.09 11,30ч нашето семейство е вече 4 ричленно.Към мама Ели, тати Цеци и кака Галя се присъедини малкият Лъчезар със завидните 3,450кг. И 52см. Мама роди със секцио в Майчин  Дом София и виновник за появата на Лъчко е д-р Хранов.Мама се чувства добре и се възстановява бавно но славно и се надява от утре да е постоянно с бебо.Имам коластра и правим първи опити за кърмене.
Поздрави на всички и много Hug
Gaia,честито и бързо възстановяване на теб и малката София.
Звездимка, честито бебче! Да ви е жив и здрав малкия Лъчезар, много радост и городст да ви носи! И от късмет да се не отърве Simple Smile!

# 680
Звездичка, честито ти сладко момченце Лъчко! Да ти е жив и здрав много да те радва и да те слуша. Моят мъж, за който днес разказвах се казва Лъчезар. Това са мъже романтици да знаеш  Laughing
И аз му викам Лъчко  Laughing
И чакаме снимки, мъжа ми още сега искаше да види адаша  newsm51

# 681
  • Пловдив
Zvezdichka...честито ти малко юначе  bouquet  bouquet  bouquet...да расте здрав и щастлив...и да носи само радост на цялото семейство..
А на теб ..бързо възстановяване Hug

# 682
zvezdi4ka честито бебче, здрави и щастливи да сте Simple Smile

Деси
според мен, имайки предвид, че повечето цезарови сечения се правят около 10дни преди термин, с оглед и на развитието, че при някои даже е и две седмици по-рано си мисля, че наистина е добре от по-рано да те видят в болницата...
ти с кой говори в ТК...говори пак с някой или им пиши мейл...на мен ми отговарят доста бързо, каквото съм питала досега...
напиши или кажи, е си рискова и че има вероятност спроед доктора да родиш по-рано(увъртай нещо) и питай най-малкото за упойките да ти се направи тест, защото това е много важно...

ходихме на ортопед, да се похваля...всичко и е наред...според Драганов(работи във военна болница-поликлиниката) палавите деца, които много тичат се развиват здрави и плоското им стъпало е нещо нормално до към 4-5годишна възраст...и че тях ги болят крачетата нощно време...притеснителното е ако ги болят крачетата през деня или сутрин...
та засега да си ходи боса, като я болят да правя масажчета и така...

# 683
  • София
Деси, според мен, имайки предвид, че повечето цезарови сечения се правят около 10дни преди термин, с оглед и на развитието, че при някои даже е и две седмици по-рано си мисля, че наистина е добре от по-рано да те видят в болницата...
ти с кой говори в ТК...говори пак с някой или им пиши мейл...на мен ми отговарят доста бързо, каквото съм питала досега...
напиши или кажи, е си рискова и че има вероятност спроед доктора да родиш по-рано(увъртай нещо) и питай най-малкото за упойките да ти се направи тест, защото това е много важно...

Точно това ме притеснява. Там говорих с дежурния лекар в 103, не знам с кого точно. Увъртах - натъртих, че съм с ИКСИ (това обикновено ги стряска малко) и на колко години съм, и че трима лекари (и то добри!) са категорични за секциото и че не трябва да се рискува при мен...
Освен като отида на 25-ти на тонове, да се кача направо в патологията и да говоря с някого там на място  Thinking

За болките в крачетата да ти кажа - и аз бях така като малка, после го израснах. Майка ми беше научила някаква бабешка рецепта, която прилагаме и до ден днешен за различни болки - в една платнена торбичка слагаш кестени (от тези големите кафявите) и налагаш върху болезненото място. Иначе разни грейки с вода, електрически възглавнички, разтривки също много помагат за момента  Peace

# 684
Деси кой знае колко го е мързял тоя в дежурния кабинет...обади се на регистратура или там каквото има...питай на повече места...така ще получиш най-много информация Simple Smile

това с кестените ще го пробвам...въпреки, че при нея е рядко и то след много тичане...ама ще си приготвя една торбичка...

момичета, днес говорих с моята дула...та тя ми препоръча следните пози за сядане...

1. не сядай облегната назад (по дивани, столове), бебето се извърта така и не предразполага към правилна позиция в таза

2. винаги изправен гръб (подпирай хубаво с възглавници отзад, да ти е удобно) и разкрачени крака. Не сядай с кръстосани или събрани крака.

3. освен това когато лежиш настрани - винаги възглавница между коленете и когато лежиш по гръб, ако все още можеш, под коленете също възглавница, непременно.

# 685
Честит Лъчко на Звездичка! Да расте силен и здрав мъж и да радва мама, тате и кака!

lorini, мерси за инфото за сядането. Аз през деня, докато спи малкия, редовно съм на дивана, с вдигнати крака на табуретка (с цел да не ми се подуват). Поне като спя си слагам възглавница между краката. Понякога се улавям, че спя и по гръб, ще помисля как да я слагам възглавницата под коленете в този случай.

# 686
  • София
Честити ви бебета! Да са ви живи и здрави! Само радости да носят на мама и татко!   bouquet

# 687
Привет момичета.
Искам да ви съобщя, че от вчера 13.09 11,30ч нашето семейство е вече 4 ричленно.Към мама Ели, тати Цеци и кака Галя се присъедини малкият Лъчезар със завидните 3,450кг. И 52см. Мама роди със секцио в Майчин  Дом София и виновник за появата на Лъчко е д-р Хранов.Мама се чувства добре и се възстановява бавно но славно и се надява от утре да е постоянно с бебо.Имам коластра и правим първи опити за кърмене.
Поздрави на всички и много Hug
Gaia,честито и бързо възстановяване на теб и малката София.

Звездичка, честит син да ви е жив и здрав и много радост да ви носи. А на теб ти пожелавам бързо възстановяване. [/size]

# 688
Zvezdichka Браво и Честит малък принц!:) Flowers Bouquet

аз в офиса стоях седнала и винаги с изправен гръб, но сега вкъщи се разтягам на дивана, но ще взема мерки. иначе гледам да спя на лявата страна с възглавница и днес на прегледа казаха, че бебо е застанал добре, вече е към 2700, а аз в 34г.с. Купих някой неща за болницата. Тоя лигнин не си го представях така...днес ми е много криво, цяла вечер чета разни техники за активно раждане, сега си търся четиво как да не пребия мед. екип, но сигурно е моментно състояние:)

# 689
Zvezdichka - Честит юнак  stork-boy Много радост да донесе в дома ви, да расте здраво и щастливо момче, а на теб - скорошно възстановяване   bouquet

Gaja - София е прекрасна  Heart Eyes Все такива хубави новини да четем за вас  Hug
Деси, защо се притесняваш, че няма да дочакаш 37 г.с? Имаш ли болезнени контракции? При мен предишната бременност от 5м. ми обясняваха как ще родя по-рано поради еди какви си фактора, а преносих 3 дни  Laughing Така че, повечко почивка, положителни емоции и съм сигурна, че ще дочакаш най-малкото седмицата с термина  Hug

Днес бях на преглед, тонове и да си взема направлението за хоспитализация, плюс за кръвни изследвания и секрет. Доки каза края следващата седмица да спирам магнезия, независимо, че ще съм секцио - било хубаво матката да почне да контрахира.

Общи условия

Активация на акаунт