Отговори
# 330
Здравейте, мами!
И аз отдавна не съм писала, но си ви следя  Simple Smile
Някой питаше за количките бертони. Каката ни е с бертони фокси. Много евтина и лека количка. Имаше си и покривало за крачетата и си я ползвах спокойно още от 20-я ден на Цвети, което е било малко преди Коледа  Mr. Green А какъв голям багажник имаааа. Имам чувството,че няма нещо, което да не мога да напъхам  Mr. Green
Проблема при нас е, че каката ни много си я обича и ако види някой да се навърта около нея направо подивява. Така че и аз ще купувам нова. И все още се чудя дали да е същата или нещо по различно.
За изследванията аз съм на мнение, че трябва да се възползваме от напредването на технологиите и да си правим изследванията. Наше съседско дете едва след като се роди му откриха, че има вроден порок на сърцето. И то бабата на детето го откри. Направило ѝ впечатление, че в основата на ноктите е постоянно синьо-лилаво. А това определено си е симптом за нарушено кръвообращение. А лекарите в родилното не знам какво са гледали. В последствие се оказа, че АГ-то  на майката нито веднъж не  ѝ е правил доплерово изследване на сърцето на бебчето по време на бременността.  #2gunfire И сега дете на 1г. и половина е с две сърдечни операции зад гърба си и очаква поредната.  #Cussing out Думи нямам да опиша каква е мъката на тези хора.
Ренденце, радвай се, че си жива и здрава. Майната ѝ на колата - оправя се.

# 331
  • София
rendence , не се ядосвай за колата, най-важното е, че ти и бебето сте добре,д ругото са неща, които са поправими.

Мами-Хашимотки, някоя от вас да е чувала Начев? Мисля да го посетя на 20 септември, тази сутрин пуснах ТСХ и ФТ4, че минаха вече 50 дена от предишното излседване.

# 332
Здравейте и от мен мамита  Grinning

Аз вчера бях на маникюр и педикюр - голям кеф  Mr. Green Мисля до към Нова година да го практикувам това занятие, а после ще ми се наложи да си отрежа до дъно ноктите и няма да има смисъл, пък и надали ще имам време с 2 дечица - едното ще иска ядене, другото цица, а за цицата и аз ще трябва да ям, изобщо няма да има време за разкрасяване  Crazy
Днес нещо съм леко с разстройство, коремът ми се бунтува яко, ама поне не ми е лошо. Ама това със сухарите и бисквитките не ме устройва, вече взех да озверявам, да видим как ще издържа  Thinking
За ФМ - аз съм за   Peace и аз не съм от рисковите групи, но задължително отивам за мое успокоение - определено искам да знам как се развива бебчо и дали всичко си му е наред. И да не си в рискова група - пак може бебчето да има проблем с бъбреците, със сърчицето и не знам си какви още хиляди неща  ooooh! За това предпочитам да спя спокойно и да знам какво е положението  Praynig
rendence много неприятен инцидент, но важното е, че ти и бебо сте добре. И аз все се оглеждам като глух заек, ама знам ли откъде може да дойде някой идиот и да ме връхлети, то вече всеки кара - с или без книжка - ужас  newsm78

Аааа айде варнинските мамита да си организираме някоя среща и да се разходим в морската - времето вече е приятно, а пък скоро май ще стане и сттуденичко. Чакахме някои мами да се върнат от пътешествия  Wink

Лек ден на всички и много целувки по коремчетата  Hug

# 333
Кати, аз не знам, за края на този месец се разбрахме да се чуем по телефона, ако всичко ми е наред с хормоните. Сигурно края на октомври ще ходя със сигурност. Иначе защо не му звъннеш?

# 334
Кати тези дни беше на някакви конференции по чужбинско. Трябваше да се върне за ден два и пак да замине, но пък не помня кои дати трябваше да е тук  ooooh!

# 335
Ели, ако мен сте чакали - ЕТО МЕ!  Mr. Green Все ще измисля нещо, че да вместя една разходка с вас! Много ще се радвам да се запознаем! Peace Flutter

Мами, като говорите, че не желаете да гледате деца с увреждания замисляли ли сте какви увреждания могат да се случат по време и след раждането? А аутизмът? За него все още няма изследвания. Не говорете така. Това е човешки живот и ние не сме тези, които трябва да го отнемат. Поне моето разбиране е, че детето още със зачеването има своята индивидуалност, своята душа и усеща - всяка емоция на майката се записва в генетичния материал и се въпроизвежда под една или друга форма след време. Абортът за мен е равен на убийство и то на собствено дете. Не налагам мнение. Не търся спор. (Имам позната с три деца, едното, от които е с ДЦП и е много щастлива жена, не се оплаква, ходи и с трите на разходки, организирана и много амбицирана!)

# 336
sunflower-mv, съгласна съм с теб, и аз вярвам, че нашите неродени мъничета вече усещат всичко, разпознават гласа на мама, емоциите й също му се отразяват. Има доказателства, че ако майката е гледала някакъв сериал по време на бременността, след като бебчето се роди и чуе мелодията от сериала, реагира на нея. А само като си помисля, че до скоро се е смятало, че докъто се ражда бебчето не усеща нищо! Аз не мисля така! Сигурно е ужасно, ако трябва да направиш аборт. Не искам и да си го помислям! Но представи си пък от друга страна колко е трудно да гледаш дете с увреждания в БГ. Трябва човек постоянно да се грижи за него и да стои без работа, няма пари за лекарства, здравната каса не помага......Изобщо животът става една борба не само за дедето, но и срещу системата. Не съм се сблъсквала с това и дано не ми се случва, но в тази връзка разбирам тези, които заявяват, че биха направили аборт. Просто тук живота и за самото дете би бил много голям тормоз.
Ужасна тема захванахме! Дано да са ни здрави бебчетата и на никоя от нас да не се налага да взема подобно решение!

# 337
sunflower-mv за теб става въпрос, че за кой друг  Mr. Green Ами айде аз да ви организирам тогава, ще пиша на лични, че да не пълня темата тук, че и без това бая сме активни  Grinning

# 338
  • София
sunflower-mv , да, замисляла съм се и точно поради тази причина решението ми е такова. Израсла съм в такова семейство, съпругът ми също, знам какво. Това не е живот нито за детето, особено в БГ, нито за родителите. За болестите, които могат да се случат след раждане, е съвсем друго, това не можеш да предвидиш и изследваш предварително, да не дава Господ. Кофти тема, но е ралността това. За това съм за изследвания пренатално, имай информация и вземи решение за себе си.

rendence , и аз така бях чела в Хашимотската тема, че след 17 си е тук вече (то се оказва, че сега повечето лекари са по конференции, вкл. моята АГ). А ми е адски неудобно да звъня по телефона на Начев, може да е в чужбина,а и все е един такъв припрян  Rolling Eyes

# 339
Здравейте,момичета!
Аз вече съм си в къщи,но толкова сте писали,че едва смогнах да ви изчета  Grinning
Благодаря на всички ви за подкрепата .
Тези дни съм на преглед да видим дали всичко е наред,да пускаме пак изследвания,че от тези системи ми прмоха кръвта  Simple Smileхемоглобина ми падна много (вече е 87) Thinking,а и да си видим маничето,че на него напоследък не сме му обръщали много внимание.
Добре дошли на новите момичета-лека и безпроблемна бременност.
Разисквали сте доста неща и доста полезна информация давате за което и аз ви благодаря Hug
За ФМ и аз мисля да си направя някъде 20-21 седмица.
rendence-много неприятна история,но важното е че си добре.
Лек ден ви желая.

# 340
Здравейте маминки! Доста сте били изчерпателни по темата с изследванията. Реших се и аз ще направя второто БХС и каквото е необходимо. След малко съм на преглед. Стискайте палци! Да го видя мъничето! Като се върна ще пиша как е минало.
Варненските мами може ли и мен да включите към срещата? Аз ще съм във Варна до края на септември. Много ще се радвам да се видим Simple Smile
До скоро!

# 341
Привет мами да ви се похваля днес таткото се върна от Франция да ме вземе и утре тръгваме пак за Париж, ще стоим там известно време, а и е взел парички мисля да се разходя по магазините даже вече си харесах количка, но ще я купя от там по интернет иначе е страхотна - маневрена е, с три гуми, една дръжка, голям кош и хубав цвят ( дори мисля така да обзаведа цялата стаичка ). Chipolino – Комбинирана триколка Оптима Pink 2011, а и ще правим ремонт на къщата сигурно няма да имам много време за тук no жалко. Може и да избързвам малко, но не мисля да мъкна две бебета в 6,7 месец, а и според гинеколожката съм някъде по средата на бременноста тъй като близнаците се раждат най-малко с две седмици по-рано от обикновените бебета, тъй като плацентата се износва и има риск от смъртност. Днес сутринта ходих на втората ФМ всичко е наред с бебоците. Според мен е задължителна за всички не само за мамите в по особени ситуации както мен с близнаци, но и за всички най-малкото за да сме спокойни. Офф как искам да родя по естествен път, не искам никакво секцио, но ако се наложи...ще трябва. Днес с докторката много си говорихме за близнаци доста фрапиращи неща ми каза, само да знаете какъв е риска от смъртност. Бил най висок в 22 седмица, а не остана много дотогава много ме е страх ами ако стане нещо cry Cry, но дано не оптимист съм, не искам отсега да мисля за смърт правя всичко за да ги опазя живички и здравички стискайте палци Peace

# 342
  • София
Daniella A., лек път и приятно изкарване в Париж (боже, колко романтично ми звучи  Blush) Аз не се изказахпо въпроса ти, но честно акзано ако имах къща и работа в чужбина, мъж ми също, бих си събрала багажа и дим да ме няма. Ужасно би ми било мъчно без роднините и приятелите, но пък ако всичко е наред, защо да не дойдат и родителите - я на гости, я за по-дълго. Тук животът е прекалено труден и стресов и най-вече безперспективен.
Не разбрах къде си решила да раждаш - тук или в Париж? И айде, не си мисли за лоши работи, всички ще е наред с близнаците ти, защо изобщо лекарката ти е говорила подобни неща?!

# 343
Аз мога да се похваля с нова прическа Simple Smile  newsm04 малко се подстригах и боядисах е почуствах с епо друг начин вече по късничко ще си направя и маска за лицето,маникюр Simple Smile

# 344
catty m Искам тук да родя, не че нещо, но така съм решила в "Вита" и лекарката просто беше честна с мен, а и аз искам да съм запозната с тези неща, а не после да се питам от къде ми е дошло, пък и тя ми каза да се успокоя и да се пазя Simple Smile а и Мimi89 Честита прическа и приятни процедури! Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт