Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 602
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Уф, подвързвам тетрадки - ама тъпите подвързии са много големи .. и отвсякъде стърчат - което адски ме дразни  Crossing Arms
Ако бяха с 40-60-80 листа предполагам щяха да стоят добре.
Ама така са ужас  ooooh!

Има ли подвързии за малки тетрадки 20 листа (да знам да търся ли изобщо) или всички са такива огромни  Outta Joint

Има,има.... аз взех едни от Кауфланд-прозрачни,специални са за тетрадки малък формат...ако не се лъжа 10бр бяха за около 2лв Grinning

# 601
Аз също взех прозрачни подвързии на Херлиц за А5, но не са съвсем опънати по тетрадките, вероятно защото са само с 20 листа, на по-дебела тетрадка ще "заспят"  Grinning

Linkata,  да ти споделя от личен опит: сухите цветя могат да бъдат точно толкова дразнещи, колкото и свежите (при определени алергии). Идеята с шок. бонбони, па макар и не на букет, на мен ми се струва по-удачна.  Peace

# 602
  • Разпиляна във въображението
На мен ми остава номера с червените и сините точки по съответните премети, но ми хареса идеята да подвържа еднакво всичко по даден предмет. Thinking Ще си вземем учебниците и ще преценя.

Днес успях да снабдя каката с горна дреха за понеделник, но ударих на камък с обувките. Като се прибера у дома ще вида в Плевен какво ще открия. Ще се обадя и на госпожата, ако има нужда от нещо да й помогна в неделя. Букетите ще ги взема или утре, или в неделя. В понеделник само това ми оставяше да обикалям и да търся Grinning

После нали ще споделим снимки с първолаците?

# 603
  • Пловдив
И аз съм вече готова. Остана самопокривката за рисувне, трябва и нов скицник да купя, че този, който съм взела е малко по-голям и не влиза в кутията за рисуване.

Купих безцветни подвързии А5 на Донау, идеално пасват към тетрадките, от тези с големи квадрати намерих много хубави - полски, с хувава хартия, червени полета и много бледо отпечатани линии. Кориците им са прилично твърди, 25 листа. За жалост фирмата нещо не произвежда вече такива, та с ТШР няма, но намерих прилично твърди тетрадки с хубава хартия. Питането ми е за бройката, която да подготвя. На срещата казаха по 5 тетрадки от вид, но колко трябва да приготвя за 18-ти - по една за работа в клас и една за домашни ли? а по другите предмети ще имат ли тетрадки - човек и природа, човек и общество и т.н?
За учебниците и помагалата взех пак на Донау някакви обвивки с опция за коригиране на размера, но ще ги пробвам чак в понеделник, като получим учебниците.
Правописният речник на БАН е наличен по книжарниците, цената е 35лв. Още се чудя за подарък. Иначе измайсторих морков, напълних го с лакомства и пъхнах вътре несесера на Милан, който се навива на руло, това беше желанието на сина ми. Стига толкова зор.

Утре ще поръчам цветя за учителката и възпитателката в занималнята.

# 604
  • Sofia
Аз за рисуване взех от Джъмбо найлонова покривка за рожден ден.
Моите подвързии са от офис-маркет и залепнаха на тетрадките - отдолу опаковачна хартия, етикетче и отгоре найлонова подвързия  Grinning

# 605
  • София
Аз за рисуване взех от Джъмбо найлонова покривка за рожден ден.

леле, мерси, че сподели, точно щях да питам дали според вас ще станат, че имам  такива от един рожден ден останали и ще е добре да ги оползотворя. Ще ги нарежеш, нали?

Аз тетрадки ще купя по 2-3 макс от вид...няма какво да се презапасявам отсега...винаги могат да се купят. Искам да пробвам различни.

Онзи ден си изрових случайно един несесер, който си бях купила преди 2-3 години, за да слагам в него зарядното за лаптопа. Почти нов е, много малко съм го ползвала. Не е типичния несесер - има едно плитко и едно дълбоко отделение. И изобщо не е лош, тъмно-розов, с малко паейти, на Esprit. Та мисля да си спестя купеването на несесер сега, ще и дам този и ще го напълня с нужните пособия, така поне ще мога да взема препоръчваните моливи, гумичка и т.н артикули.

# 606
  • Sofia
Мисля да я нарежа, че е доста голяма. Даже с другарчето му за целия чин ще е по-добре. На нас ни искат по 4 тетрадки за предмет.

# 607

Аз мисля да взема 3, и то утре, и то от цветната борса на Димитър Петков, че си представям в неделя каква цифромания ще е.

Защото знам, че сме в едно училище, ще ме подсетиш ли за кого е 3-тия букет  newsm78 Разбрах, че вашата паралелка има само една учителка за занималнята, за нашата вече съм тотално объркана колко са точно  Grinning

ами третият е за директорката, за всеки случай, така си мисля.
Ние сме много приятно изненадани, защото се оказа, че добре познаваме учителката за занималнята, която работеше в предишната градина на дъщеря ми, детето я обожава, сигурно половин час цвърча от радст, като научи новината. Доста се окуражи предвид съвсем новата обстановка и деца.

Аз не бях на родителската среща, бяхме в отпуск, изпратих бабите. Доколкото те ми предадоха, няма да повръзваме нищо, всички ще сме с еднакви, плътни (зелени) подвързии, които ще ни раздадат от училището.

За ЗИП-овете - нашата паралелка се води "английска" - демек има 2 часа допълнителен английски и 1 допълнителен български седмично. СИП-овете тепърва ще ми се изясняват.

От предаденото от РС има доста неща, които ме изненадаха приятно, дано не са само въздух под налягане.

Гледам, че се заформя списък, така ли? Ние сме в 78 СОУ, Банкя, 1а клас.

# 608
  • Карлово
MTV, ако си погледнала програмата по ЗИП ИТ - познанията ги имаме родителите. Аз ще си купя пълния комплект на някое издателство (препоръчаха ми на "Изкуства", но книгата за учителя е за заявена бройка, затова ще избера друго) и ще се обучаваме в къщи. Преобладаващото е работа с Paint, а тя отдавна рисува там. Ще й покажа някои тънкости само. Идеята ми е да я подготвям за участие в състезанието IT Знайко, затова ще я занимавам самостоятелно.

# 609
  • СОФИЯ
Нашите 3 зипа са бел., немски и ИТ.  Нямаме право да избираме, но на мен ми допада този вариант. А за сега чакам с подвързването. Трябва да са чисто бели, в зависимост от предмета се слага различен цвят кръгче. Това се отнася както за учебниците, така и за тетрадките ни, така че картинките ни отиват на кино Sad(((
А за цветята определено мисля да е само 1. Госпожата от занималнята не я познаваме и не знам дали въобще ще я видя на 17.09.

# 610
MTV, ако си погледнала програмата по ЗИП ИТ - познанията ги имаме родителите. Аз ще си купя пълния комплект на някое издателство (препоръчаха ми на "Изкуства", но книгата за учителя е за заявена бройка, затова ще избера друго) и ще се обучаваме в къщи. Преобладаващото е работа с Paint, а тя отдавна рисува там. Ще й покажа някои тънкости само. Идеята ми е да я подготвям за участие в състезанието IT Знайко, затова ще я занимавам самостоятелно.
 много добра идея за заниманията вкъщи-още днес ще отида да проверя какви учебници по ИТ има-хем на компютъра, хем обучително Wink Аз съм му обещала да го уча да пише по десетобалната след първи клас  Mr. Green
При нас искат нещата по рисуване и домашен бит да стоят в училище, за целта да направим красива една кутия от обувки и ще си бъде в шкафчето. Вчера цял след обяд се занимавах с това-облепях, подсилвах...стана много красива. На 17-ти, като направя и учебниците, непременно ще покажа какво измайсторих Peace
Аз се вълнувам доста повече от синковеца Blush
За СИП-овете семейния съвет реши, че ако видим, че му идва в повече-ще се откажем /което предчувствам, че ще стане/
За английския вече напълно решихме да бъде след първи клас-то нямаме и друг избор де.
Хайде, ако не успея да вляза отново, успешен старт на новата учебна година за всички дечица и техните родители   bouquet ...аз отивам да правя спаначена торта изненада.

# 611
  • нейде там, където ....
MTV,ЗИП-а е избираем само на думи - учителката ви казва какво да изберете. Не знам какво ще стане, ако някой поиска да учи друг предмет като ЗИП  newsm78 В нашето училище бяха казали, че трябва да има поне 10 деца, които да искат да учат даден език и ще го включат като ЗИП. Но в крайна сметка, всички се оказахме съгласни с английски 2 часа и български.
За СИП съм чувала - майка не иска да запише детето на предмета, на който ходят всички и то си стои в библиотеката, докато другите са на СИП. Не са им предложили да ходи на друг предмет.

# 612
микки-много благодаря за инфото и за к-та учебници-поръчах го! Peace

jd-при нас за СИП дори не споменали  Rolling Eyes
Така или иначе, аз в понеделник/вторник ще разпитам по-подробно Simple Smile

У наше село вали...в понеделник май ще се сбъднат прогнозите  Wear Umbrella

# 613
Подвързия за учебник от плат - http://krokotak.com/2012/09/podvarziya-za-utchebnik-ot-plat/ Peace

Linkata, аз бих подарила цветя от текстил, ето такъв букет - http://www.100sheep.eu/category/art-tsvetya-podaratsi/ А може и брошка цвете! Peace Но може би няма да има време да поръчаш от 100 овце..

микки, браво! И аз още се чудя какви допълнителни помагала да взема, ще изчакам малко.

Ще подвързвам с фолио. Тетрадки и аз съм взела засега само по 4 бр. Книжарницата до нас е изключително заредена само с качествени неща, така че мога да реагирам във всеки един момент. За мушамичка за рисуване и аз ще ползвам покривки за рожден ден, нарязала съм ги вече.  Букет ще взема само за учителката.

Вижте какъв калъф на Derwent имаме от Слънчоглед (магазин за художнически материали). На съвсем приемлива цена е и е много удобен и компактен, има по цялото протежение парче кожа за предпазване на моливите от чупене. Ние имаме и големия несесер на Милан, но май вече му се нарадва и сега иска да ходи с калъфа, напълни го с моливи, фулмастри, 2 HB молива, линийка, острилка, гума.

# 614
Току-що приключих с подвързването на тетрадките - всички цветни кръгчета, триъгълничета и т.н. според изискванията на нашата учителка, налепих на самите тетрадки, а етикетите сложих отгоре на прозрачните подвързии. Малкият е много доволен, че ще вижда героите от любимите си анимации върху тетрадките Grinning Тъй като сме с униформа, приготвих и текстилните етикети - дано помогнат, за да не се връща след физическо с чужди ризи, панталони, тениски и т.н. Навремето баткото се върна веднъж с чужд пуловер... Заредих и несесера с изискваните неща, маршрутната карта е готова за предаване и останаха цветята - след малко отивам да поръчам букета Peace

Общи условия

Активация на акаунт