Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 617
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
.... Аз все пак да попитам с фолиото лесно ли се подвързват?
На мен ми е много лесно, но го ползвам само за учебниците. За тетрадките не си заслужава, защото се сменят много често. За тях ще ползвам подвързии с картинки от този вид. Шаренийка са, но децата ги харесват и са издръжливи.

# 586
  • Пловдив
Духи, понеже си ми съгражданка да кажа, че малки подвързии за тетрадки, които чудесно пасват на 20 л. взех от книжарската борса в блока зад Гранда, цена 30 ст.
И аз днес реших да взема опаковъчна хартия в различни цветове и да подвържа тетрадки и учебници по сеответния предмет в еднакви цветове. Утре ще ходя пак до горната борса да видя какво ще намеря.
Момичета, да помоля за съвет. Нашата госпожа днес на прегледа спомена, че е алергична към цветя. Жената каза изобщо да не й се купуват цветя и да не се харчат майките в тези времена. На мен обаче никак не ми е ясно как ще отидем така ... с празни ръце, дето се вика. За вкъщи и за няколко повода съм купувала прекрасно декорирани букетчета от един магазин в месния мол. Уточнявам, че букетите са далеч от кича, но все пак са си изкуствени цветя. Дали това е добра идея  newsm78 и ако не, какво?
Честито на Мими и нейното първолашко семейство! Simple Smile
ПП сега прочетох за фолиото - за ПВЦ фолио ли говорите? Подгъвате ли го или буквално по корицата режете?

# 587
  • София
Аз купих подобни на показаните подвързии,но с принцеси.Дъщеря ми си ги избра и много им се радва.Няма да откаже и на Уинкс  Laughing.Според мен добре си пасват.По-горе беше написано за подвързии на Херлиц.Другите,които съм купила са именно такива,но прозрачни.Също добре пасват с тетрадки от 20 листа.

# 588
  • Карлово
Ще отправям запитване към МОМН, защо при заложени програми от тях със Задължително Избираем Предмет, в нашето у-ще не се предлага такъв?!  Crossing Arms
Има ли други като нас? Става дума за "информационни технологии".

MTV, в седмичната програма за първи клас са заложени 3 часа ЗИП (може и да греша за броя), а всяко училище или всеки клас използва по различен начин часовете. Някои имат БЕЛ и/или математика, други англ, ние сме с хореография и/или изобр.изк, напр. Може и информационни технологии. Тъй като в редовните часове в първи клас не се учи ИТ, вероятно затова има и спусната централизирана програма. По останалите предмети всеки преподавател изготвя сам програма, съобразявайки се с редица изисквания, която се одобрява от РИО. Ако държиш на обучението по ИТ, а нямате такова заложено,  мога да ти разкажа за моята идея да обучавам аз дъщеря ми.

# 589
  • София

Момичета, да помоля за съвет. Нашата госпожа днес на прегледа спомена, че е алергична към цветя. Жената каза изобщо да не й се купуват цветя и да не се харчат майките в тези времена. На мен обаче никак не ми е ясно как ще отидем така ... с празни ръце, дето се вика. За вкъщи и за няколко повода съм купувала прекрасно декорирани букетчета от един магазин в месния мол. Уточнявам, че букетите са далеч от кича, но все пак са си изкуствени цветя. Дали това е добра идея  newsm78 и ако не, какво?

Можете да и подарите букет от шоколадови бонбони! Правят ги много красиво.

# 590
  • нейде там, където ....
Като ЗИП може да бъде ИТ, но решението се взема от ръководството на училището. На родителите се казва, че това е профила на паралелката и се попълват молби детето да посещава съответния ЗИП. За целия клас е един и същ. В училището на голямото ми дете в пръви клас бяха точно ИТ, математика и английски

# 591
  • София
да и аз това се сетих за шоколадовите букети, ако не е алергична и към шоколад ест....

# 592
D_e_s_i_t_o при нас СИП е два часа английски и това но става въпрос за учебно време
небесна подаръка е прекрасно опакован
MimiIvanova честито, голяма изненада сте направили на бъдещата кака

# 593
  • София
Нашата госпожа днес на прегледа спомена, че е алергична към цветя.
Има и букети от шоколадови бонбони. В зависимост от производителя по-сполучливи или не чак толкова, но стават за такива случаи. Не знам удачно ли е ако детенцето ти умее и обича да реже и майстори, с твоя помощ да спретне букетче от хартия за госпожата  Mr. Green

venistefani ме е изпреварила

Ако е алергична към шоколад, букет от моркови ... и без това са "зайци"  Wink

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 22:26 от M_I_A

# 594
  • у дома

Ако ви се прави картичка в крокотак има доста идеи
http://krokotak.com/2012/03/idei-s-tsvetya-ot-hartiya/
http://krokotak.com/2010/02/kartitchka-za-mama/
http://krokotak.com/2012/03/proleten-buket-kartitchka/

# 595
  • София
Linkata, много сложен казус. Освен за шоколад се сещам и за разните аранжировки от сухи цветя.
http://bg-look.com/image/img/products/products_11315_173196592DEL131A.jpg
http://bg-look.com/image/img/products/products_11303_141518495DEL146.jpg
http://media.snimka.bg/images/004557595-big.jpg
http://srvimg10.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/7396053_1_585x461.jpg

Аз ползвам такова фолио.

# 596
  • София
същото фолио взех, водят го за подвързване на книги и учебници точно, подгъвам си го, както е на клипчето от първа стр.

# 597
  • burgas
Не мога да смогна да ви чета момичета WinkНабързо и аз да докладвам -в училище днес всичко подредихме ,украсихме стаята,приготвили сме моркови с лакомства,ще посрещнем децата с питка с хляб и сол,трябваше да има по едно малко подаръче за всяко дете-чаша за моливи,но това отпадна като вариант.Аз се чудя дали да не купя за подарък на първокласника ръчен часовник Rolling EyesВие ще подарявате ли нещо на децата за първия учебен ден?

# 598
микки и  jd , благодаря ви за отговорите!  bouquet
Микки-с удоволствие приемам идеи Hug просто ми се искаше да е педагог защото имат повече респект, отколкото към нас..

Като ЗИП може да бъде ИТ, но решението се взема от ръководството на училището. На родителите се казва, че това е профила на паралелката и се попълват молби детето да посещава съответния ЗИП. За целия клас е един и същ. В училището на голямото ми дете в пръви клас бяха точно ИТ, математика и английски

В нашето у-ще има само 1 "профилирана" паралелка-рисуване. Остналите са със ЗИП по 3 предмета-всички заедно, не да изберем един от тях: БЕЛ+ДБТ+математика Rolling Eyes
Изобщо не са споменали опция ИТ...(аз лично не присъствах на РС, бяхме извън страната, но бях предупредила майка ми, на какъв ЗИП да запише внук си-уви обаче).

Относно облеклата-от Кауфланд взех тедрадки по 20 листа А5 на Херлиц и разни "колите" и "финиъс и фърб"..+ облекла пак А5-половин см. някъде са над тедтрадките Peace

# 599
  • Пловдив
Благодаря ви за идеите момичета Hug
 Това с шоколадовите букетчета е страхотно, но аз поне не зная в Пловдив да се продават такива - лека провинция сме си тук Simple Smile Аз съм правила квилингови цветя, но времето ми е много малко за да измайсторим нещо наистина красиво, тази идея ще я ползваме по-късно. Вероятно ще взема аранжировка подобна на тези от първите две снимки показани от Спунк, пък госпожата да си прецени дали да си занесе вкъщи или да разкраси стаята на децата.

Общи условия

Активация на акаунт