Рисуване за начинаещи и не само - 7

• 86 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
300 грама ли е хартията? Желателно е да бъде поне 300 грамова, 100% памук, некиселинна, аз лично предпочитам горещо пресованите пред студено пресованите. Верно, че акварела не го рисувам прекалено "мокро". Техниката мокро в мокро просто не е за мен..
ами май не е 300гр, но за 7 лв - толкова...тънка е доста
да попитам тогаз, от кое магазинче точно на Шипка 6 взимаш тази добрата хартия на тез парички?

(аз пък тъкво се оплаках и веднага след това ми се получи акварела, ще го кача утре  Laughing)

# 91
  • София
Елица е във Варна.
За 7.50 има 300гр Фабриано Артистико, но името на магазинчето не помня. Питай за тази хартия, само в едно от тях има Фабриано.
Иначе в Ариста има Арш 300гр, но малките листи са около 10лв, а големите 18 или 19лв.
Винаги питай за грамажа.

# 92
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Здравей, mila-mama и добре дошла сред нас.  Hug Много хубави неща си направила.  Party  Харесаха ми магнолиите, къщата-бутилка, рибата, часовникът, картичките, всичко е страхотно.     bouquet  bouquet  bouquet  Имаш талант и мога да ти кажа да продължаваш смело с рисуването.  Peace Wink

# 93
Мерси, Клеми
записвам си...

# 94
 mila-mama, обичам магнолии и си ги направила много красиви. Прекрасно стоят в стаята Simple Smile

# 95
/п.с. елинор разгледах албума ти в Пикаса и съм много впечатлена от пъпешите и крушите - браво

# 96
Благодаря ви Ели и David_Charvet, много ценя вашите оценки. Тези магнолии ги видях някъде в нета изтъкани от сатенени конци, но с тъкането не съм добре, та реших да си ги нарисувам. Малко трудно ми беше да рисувам с масло, но с повече упорство се получи. Много им се радвам, разбира се, защото са си мои, но техниката ми куца и затова искам да ми кажете професионалното си мнение.

# 97
mila-mama, аз не умея да рисувам с масло, имам бои, пробвах, но ми се струва, че не ми е по силите. Обикновено като почваме да рисуваме забравяме (или полека свикваме после) да добавяме дълбочината, сенките, релефа на предметите, които правим. Та не мога да дам съвет, аз съм от онези - самообучаващи се  Laughing
Не съм рисувала скоро акварел, поизмъчи ме. Мисля стана добре стъклото, но сега ме дразни липсата на фон и основа. Но си подредих натюрморта на бял лист и гледах отгоре, а не обичам да измислям нещо, което не съм виждала.

# 98
Елинор , очите ми останаха в шишенцата и листенцата    bouquet  !
Как успяваш толкова истински да ги направиш с акварел... Просто ми иде да дойда та те гледам как  рисуваш    bouquet  !!! А за "мокро в мокро"..., много е хубаво да си имаш собствен стил. Аз съм малко или много с промит мозък Simple Smile , натяквано ми е, че акварелът задължително трябва да е именно мокро в мокро Confused . Което води до много неуспешни опити Blush и по- малко успешни Blush ....
mila-mama , хубави цветя!

От мен две много бързи графики на богомолки от лятото Simple Smile , тогава ги виждам, на морето Laughing

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 11:26 от enze

# 99
Драконите ми са почти завършени, имат малко довършителни работи на восък и ще ги лея newsm44  Laughing . Преди малко сглобих женския Laughing .Като малките деца идвам да ги споделя Blush

И още една снимчица, не ме бива много със снимките Blush , но на тази излязоха по- добре като че ли  Laughing .

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 16:51 от enze

# 100
  Много ти се радвам, направо се гордея с теб! Тези дракони отдавна живеят в сърцето ми и някой да ги претвори  Hug Страхотни са е изтъркано определение, ама наистина са страхотни. Чакам с нетърпение да ги излееш.
Акварела не ми е мокър, защото започнах сама да го изучавам преди година и половина. Никой не ми е казвал как, търсех сама пътя. Бях толкова щастлива като си налучках нещо, смешното беше че после го намирах някъде като информация, ама поне за момента си ми е било откритие  Laughing Иначе художника, който провокира в мен да опитам да рисувам акварел е реалист и ужасно ми се иска да мога като него -опитвам го с всяка нова картина.

# 101
Елинор, много, много ти благодаря  bouquet !!!
За мокрия акварел- той въобще не е задължителен(просто моите учители са имали такива схващания, оттам и леко промития ми мозък Laughing ). Ти сама си открила нещо, техника, която дава толкова реализъм в ефирния акварел ! А кой е художникът, който те е провокирал? Може да си казвала, но аз не успявам да прочета всичко.....
Той сигурно би се гордял с теб, че си тръгнала по неговите стъпки!

# 102
А кой е художникът, който те е провокирал? Може да си казвала, но аз не успявам да прочета всичко.....
Той сигурно би се гордял с теб, че си тръгнала по неговите стъпки!

Атанас Мацурев. Видях една негова картина и обърна света ми. Да, вече се познаваме и той каза, че страшно се радва и гордее, че е успял да провокира интерес към акварела. Но картините ми са 3-ка по десетобалната  Mr. Green Но аз съм упорита, ако имам и мъничко талант се надявам да се докосна поне.
Ето негови неща:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.261803817184832.66198.1 … 467080&type=3

# 103
Ели, разбирам те! Това, доколкото аз мога да преценя със скромните си възможности, е съвършенството на реализма! Невероятно е, малко хора рисуват така, дали защото малко могат.... , това не е ясно......
Но за 1,5г. щом си постигнала толкова, то не са за тройка по десетобалната твоите неща!

# 104
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Ели,браво, много ми хареса жабата.  Wink  bouquet  bouquet  bouquet
enze, много ме зарадва с двата дракона.  Hug  bouquet  bouquet  bouquet  Поздравления и за буболечките.  Peace
Oт мен няколко тикви за Хелоуин, понеже празникът наближава.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт