БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 100

• 95 427
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Здравейте мили момичета

Невероятни банери и картички сте показали Heart Eyes
Особенно ми хареса Коледната картичка на Реа Heart Eyes
de4ko95 Честит Рожден ден миличка  bouquet
Пускам един етап и от мен 
Трябва да е готов до края на октомври Crazy
Хубав ден на всички

# 406
  • БЪЛГАРИЯ
.........
Заповядай схемичката на костенурчо да си я имаш като решиш да го шиеш пак  Hug

http://www.liveinternet.ru/users/4956756/post231577635/

Оооо, Пепииии! Сърдечно благодаря! bouquet И аз от там я свалих! Кофти скрин- абсолютно неразгадаем! Sick  Когато се постегна, ще отделя време за по-обстойно дирене на читав мат'рял! Wink

poepie, красиво е! Красиво и... много есенно!   

# 407
  • Плевен
Финети , я пробвай да го изтеглиш от тук
http://depositfiles.com/files/ibof04iot

Напоследък от депозитива не мога да сваля нищо все не ми приема кодовите думи Thinking Whistling

# 408
Здравейте и от мен. Имам голямо желание да бродирам, но досега не съм подхващала игла за такова нещо  Embarassed . Харесах си гоблен, имам и схемата. До тук добре. Моля ви не ми се смейте на въпроса ми: с какъв бод да бродирам - кръстче или наклонен ( гобленов) . Гобленът е 1:1, като панамата трябва да е Аида 14, но понеже прочетох че е едра мисля да взема Аида 16. И още един въпрос Simple Smile На гоблена размерите са 61,69см на 71,12 см ( 340х392кв.) как да сметна дали това е оставено място отстрани и ако не е колко трябва да оставя. Т.е. ако може да ми отговорите панамата с какви размери да я купя. Извинявайте за тъпите въпроси  Embarassed

# 409
aleksia щом имаш указание за 14к панама, значи е кръстче.  Може да шиеш и на 16к.
За размера - това, което ти е дадено е размера на ушитата част (броя бодове по хоризонтал и вертикал) т.е. ти трябва допълнително да си оставиш за опъване по 4-5см от всяка страна Simple Smile

п.п  имаше някъде калкулатор за размерите на  панамата според броя на бодовете........сега ще търся

Ето, тук ще си зададеш на втората графа примерно 4 - това означава по 4 см на страна за опъване
http://www.findstitch.com/resources/aida.cgi/w,result    Панама 61/69см 16к ти трябва Grinning

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 17:35 от didida

# 410
  • БЪЛГАРИЯ
Финети , я пробвай да го изтеглиш от тук
http://depositfiles.com/files/ibof04iot

Напоследък от депозитива не мога да сваля нищо все не ми приема кодовите думи Thinking Whistling

Ей, Пепуно, неуморна си! Голямо благодарско- сега е дъ бест просто!  bouquet
        Между другото, аз имах същия проблем с Депозит- а. Пробвай да си активираш (ако ползваш Хром!!!) автоматичното почистване от "бисквитки" и други досади, като натиснеш едновременно "кънтръл", "шифт" и "дел". Ще ти се отвори прозорец с места за отметки (не мога да кажа колко и какви бяха!), но едното от тях е за тези досадни "кукита", ако няма чавка там- тургай я и натискай долу да актуализираш промените! Дано стане работата!

Здравейте и от мен. Имам голямо желание да бродирам, но досега не съм подхващала игла за такова нещо  Embarassed . Харесах си гоблен, имам и схемата. До тук добре. Моля ви не ми се смейте на въпроса ми: с какъв бод да бродирам - кръстче или наклонен ( гобленов) . Гобленът е 1:1, като панамата трябва да е Аида 14, но понеже прочетох че е едра мисля да взема Аида 16. И още един въпрос Simple Smile На гоблена размерите са 61,69см на 71,12 см ( 340х392кв.) как да сметна дали това е оставено място отстрани и ако не е колко трябва да оставя. Т.е. ако може да ми отговорите панамата с какви размери да я купя. Извинявайте за тъпите въпроси  Embarassed

Привет, ново, ентусиазирано другарче! Wink Добре си дошла и смело се гмуркай в попрището! Давам ти линк на калкулатор на панама. Там има и други полезни неща, но засега това ти е нужно:    http://www.cyberstitchers.com/StitchingTools/FabricSizeCalculator.asp  В празните квадратчета пишеш броя на кръстчетата по ширина и височина, натискаш бутона "калкулиране" и ти излизат размерите при различните каунти панами: 6, 11, 14, 16 и т.н. Към тези размери прибавяш по 10 см. и си готова да започваш! Peace И не забравяй да се похвалиш, ей! Laughing

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 17:46 от ФинЕти

# 411
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
aleksia Добре дошла в нашите редици!  Hug Приемаме млада, свежа кръв  Mr. Green Mr. Green

След като ти пише, че трябва да шиеш на 14 значи това е кръстче. Ако имаш затруднения питай, прочети и първият пост на първата страница, където са сложени доста инструкции. На мен те винаги са ми помагали.
И запомни - никой не е роден научен - или е питал или е гледал. Затова гледай и питай - тук винаги някой ще ти отговори.  Hug Peace

# 412
Благодаря на Hrisi и на Miss Emerald за разяснението как да си свалям схемите на Дим. Естествено че не правех това, което сте описали- затова и ми се мажеха... Сега вече се получи.
Има две коледни картички на Пермин, които много ми харесват. Свалила съм си схемите, но са с лошо качество. Моля, ако някой ги има с добро качество да ги пусне тук или на мейла rossitsa_tsakova@abv.bg
За тези картички става дума:

Благодаря!

# 413
люска, хайде още веднъж да се отчета  Wink
Скрит текст:

Само едната обаче имам.

aleksia  welcome

# 414
  • Атлантис, Галактика Пегас
Дечко, извинявай мила за закъснение.  Embarassed
ЧРД на патерица.  Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Много много здраве ти желая  bouquet

# 415
Много ви благодаря за отговорите и за топлото посрещане   bouquet .
Искам да ви поздравя всичките за красивите неща които сте сътворили и се надявам и аз някой ден да мога да се похваля със същото качество и изпълнение   bouquet
И пак въпрос Simple Smile Ако шия на панама 14 -кръстче, а ако е на 16? Пак кръстче ли да ползвам ( струва ми се по-лесно с кръстче )? И кое според вас ще стане по-наситено ( да не прозира панамата) . Гобленът е на бяла панама, но с черен фон и няма да е красиво ако прозира, аз даже търсех гоблени с черна панама защото много ми харесват и като видях този си мислех че основата е черна Simple Smile но не би.
Лека и спокойна вечер от мен !

# 416
Здравейте момичета  Hug
Да покажа готовите си балони
Отдавна не съм минавала, но от време на време ви гледам красотите.
Да благодаря специално и на ba4iiska за схемата на пумата, вече е започната... В момента шия и фара на димешънс.

# 417
Много ви благодаря за отговорите и за топлото посрещане   bouquet .
Искам да ви поздравя всичките за красивите неща които сте сътворили и се надявам и аз някой ден да мога да се похваля със същото качество и изпълнение   bouquet
И пак въпрос Simple Smile Ако шия на панама 14 -кръстче, а ако е на 16? Пак кръстче ли да ползвам ( струва ми се по-лесно с кръстче )? И кое според вас ще стане по-наситено ( да не прозира панамата) . Гобленът е на бяла панама, но с черен фон и няма да е красиво ако прозира, аз даже търсех гоблени с черна панама защото много ми харесват и като видях този си мислех че основата е черна Simple Smile но не би.
Лека и спокойна вечер от мен !

Я покажи на края гоблена кой си избрала Wink

на 16ка бъде по-наситено...в 2 нишки де

Пак можеш и не шиеш фон, стига модела го позволява - за това и ти казвам - покажи Sunglasses

И още...според мен (личното ми мнение) - трябва започнеш от нещо по-малко, ане 50*60 см.
Поне 2-3 картички, за для разбереш какво е това "да държиш игла в ръце", да опиташ кръстчета, да прицениш ка харесваш повече с гергеф или без него...ама изобщо да започнеш, а после вече "хващай" големи проекти.  bouquet Ама това лично мнение Rolling Eyes

# 418
  • Плевен
Люска - и аз не намирам схема на втората картичка .Качвам тука цяла плеяда от картички на пермин

http://dump.ru/file/5857682

Може да си харесаш нещо друго подобно на тази.Те си приличат .Ако не ще се опитам да ти я пренабера. Peace

# 419
Благодаря ви, много сте бързи. Сега и аз ако мога да съм така бърза че да направя няколко картички...

Общи условия

Активация на акаунт