Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 173
  • 908
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте,
Дали някой знае хитринка за изчистване на дъвка, ама яко размазана, от дреха - по точно от тафта. Роклята е много красива и ми е жал да я изхвърля. Пробвах замразяване в камерата и изчопляне - не стана, чоплене всякакво приложих - нищо.

Благодаря  bouquet

Опитай на някое скрито място с лакочистител, така изчистих смола от панталон, беше много и доста размазана...

# 151
  • в тристайна гарсониера :)
Дъвка се чисти идеално с йодбензин. Мисля,че в аптеките го продават.

# 152
Искам да си чистя варовика по пода в банята, (дебели напластявания, водата е много твърда), с нещо, което да има бърз и силен ефект, като кислола, но да не си разкажа играта на фугите  newsm78 newsm78. Някой може ли да ме посъветва нещо?
Благодаря предварително!   bouquet

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 15:11 от REAL_WOMAN

# 153
Medix за котлен камък + телче + търкане. Аз изсипвам, изчаквам малко и търкам, защото, ако много чакам, пак ми се втърдява варовика.

# 154
Искам да си чистя варовика по пода в банята, (дебели напластявания, водата е много твърда), с нещо, което да има бърз и силен ефект, като кислола, но да не си разкажа играта на фугите  newsm78 newsm78. Някой може ли да ме посъветва нещо?
Благодаря предварително!   bouquet
Скоро взех от ЛИДЛ препарат за баня, изчисти ми варовика след 2-3 третирания. Доволна съм. Понеже пода на банята ми е тъмно кафяво много си личеше и досега не съм успявала да го изчистя с нищо.  Peace

# 155
Здравейте,
Дали някой знае хитринка за изчистване на дъвка, ама яко размазана, от дреха - по точно от тафта. Роклята е много красива и ми е жал да я изхвърля. Пробвах замразяване в камерата и изчопляне - не стана, чоплене всякакво приложих - нищо.

Благодаря  bouquet

Не съм го пробвала лично, но скоро го видях тук http://www.zajenata.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B … html#show_sub_tip

Премахване на дъвка от косата с газирана вода

Средство срещу дъвки – ако искате да премахнете дъвка от косите си не се опитвайте да я изскубнете, тъй като ще залепне още повече. Накиснете зоните върху косата, които са с дъвка, в чаша с газирана напитка, изчакайте няколко минутки и отстранете дъвката. Тази техника може да отстрани лепкавата дъвка и от тъканите и повърхностите в дома Ви.

# 156
За котления камък има един страхотен препарат - VIAKAL (не знам как да постна снимка, за да го видите как изглежда). Внасят го от Италия и съм го виждала в разни малки магазинчета.

# 157
2. същия въпрос за дупки в дървени мебели. в случая става дума за двуетажното легло на децата, то е от Икеа и има оставени дупки за стълбичката и от двете страни, за да си избере човек дали да я сложи отляво или отдясно. Но все пак ако може да не ги виждам тия резервните дупки, ще ми е по-приятно.
Икейските мебели си вървят с тапи за тези дупки, потърси из пликчето с болтчета, винтчета и т.н.
Ако няма - питай в магазина да ти дадат, може в твоя комплект да са липсвали.

Супер, благодаря много!!

# 158
ПО въпроса за мухъл в банята-аз го чистя с оцет,от най-евтиния.И варовика пада  Peace

# 159
Голям проблем са ми петната от сок Арония. Домашен. Изпробвани продукти и препарати - Лимонов сок, лимонтозу, оцет, сода, домашен сапун, Вениш, Спот, Меглио и няколко вида сапун за петна. Резултата е, че петната станаха кафяви.

# 160
Голям проблем са ми петната от сок Арония. Домашен. Изпробвани продукти и препарати - Лимонов сок, лимонтозу, оцет, сода, домашен сапун, Вениш, Спот, Меглио и няколко вида сапун за петна. Резултата е, че петната станаха кафяви.

Не виждам какво повече да направиш, освен да ги третираш с чиста белина...

# 161
Да, за белина не сетих... Аз почти не я ползвам в къщи...
Ще пробвам и нея - имам и чисто-бял потник, залят със сок.

# 162
Здравейте  Hug Присъединявам се към вашата темичка, надявам се, че ще ме приемете. Смятам че ще ми бъде много полезна, а ако мога и аз ще се включвам с някои хитринки, които знам  Peace

# 163
Когато пържите / панирате  в сместа добавете 1ч.л ракия и после кеф не поемат мазнина продуктите

# 164
Когато пържите / панирате  в сместа добавете 1ч.л ракия и после кеф не поемат мазнина продуктите
Това е супер! Ще се пробва задължително.

А като се накисват дрехи в разтвор с оцет остава ли после миризма на оцет?

Общи условия

Активация на акаунт