Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 198
  • 908
  •   1
Отговори
# 645
И моя плот се беше пукнал и го ползвах така около година,защото правихме нова кухня и го оставихме .
Защо падат чаши от горе му,няма ли отдушник над него.Аз моя го пукнах с една тенджера,ударих ръбчето отпред и целия нагоре се пукна,сега взех котлони с метален обков
http://zanna.snimka.bg/daily/dom.619659.29647224.big

# 646
  • в тристайна гарсониера :)
Да докладвам за моята ютия Simple Smile
С оцет и вода нищо не стана, после се сетих, че бях купувала нещо за чистене на ютии. За старата ми ютия не свърши никаква работа, но на тази с тефлоновото покритие се справи перфектно.
  bouquet

# 647
И моя плот се беше пукнал и го ползвах така около година,защото правихме нова кухня и го оставихме .
Защо падат чаши от горе му,няма ли отдушник над него.Аз моя го пукнах с една тенджера,ударих ръбчето отпред и целия нагоре се пукна,сега взех котлони с метален обков
http://zanna.snimka.bg/daily/dom.619659.29647224.big

Има абсорбатор отгоре, но тя тая посуда не пада от тавана  Grinning. Изпускаме разни работи (един капак от тенджера, една чиния, и една кафена чашка - това при сипването), и не сме и предполагали, че са толкоз крехки тия керамични плотове  Tired. Точно както и ти си казала - удря се на ръба, отчеква се малко от стъклото на плота и се пуква нанейде  Confused
Аз си мислех, че нашият е дефектен, честно казано, мен вече ме е страх да припаря с чиния близо до тенджерата, а пък с капаците да не говорим.
Гледах снимките - страхотна кухня!!  Peace

# 648
Момичета, помагайте!
 Имам едни кецове, чисто нови (поръчвани от интернет ). Единия обаче, явно е стоял на слънце (на витрина) и гумата на носа и малко от страни е пожълтяла (предполагам от слънцето) . Има ли начин да се изчисти това?

# 649
И аз да се включа – на мивката в банята, след неконтролируема употреба на пяна за бръснене от мъжа ми, в метален флакон – онзи ден видях, че са останали жълти ръждиви петна по фаянса! Търках с препарати разни – не става. Имате ли идея как да ги махна? Вярно, точици малки са, но ме дразни ужасно  ooooh!

# 650
  • Бургас
Вили, насипи лимонтозу.

# 651
Вили, насипи лимонтозу.

Е, това не съм пробвала – ще опитам  Hug

# 652
Вили, насипи лимонтозу.

Е, това не съм пробвала – ще опитам  Hug
Може да опиташ и с преобразувател за ръжда /от м-н за железария/ - само прочети първо дали е подходящ за фаянс. За съжаление не е "еко" като лимонтозу.

# 653
И аз да се включа – на мивката в банята, след неконтролируема употреба на пяна за бръснене от мъжа ми, в метален флакон – онзи ден видях, че са останали жълти ръждиви петна по фаянса! Търках с препарати разни – не става. Имате ли идея как да ги махна? Вярно, точици малки са, но ме дразни ужасно  ooooh!

Аз имах същия проблем реших го с чудо  гъба за секунда !!!

http://www.fullerdirectonline.com/products/all-house/eraser-wond … onge/prod_18.html

# 654
Тази гъба съм я ползвала за друго - много съм доволна как мие. Моята не беше точно този модел, но от същия вид. Единствено започва да се рони след няколко употреби.

# 655
Така и трябва "да се рони"
Всъщност тя е някаква спец.материя в един момент свършва и си зимаш нова Аз лично си късам на полвинки и търкам мокря докато изчезна и пак

Мокриш и триеш най -често аз я ползвам за почистване на латекса от химикали, маркери. напръскано с манджа дребното маже яко  Mr. Green ,плочки,первази ...Но с гъбката всичко се маха 

# 656
Аз защо си мисля, че от латекса не махаме петното, ами просто махаме фин слой от латекса, който е изцапан.  newsm78 Понеже като тръкнеш, после на гъбата/парцалчето има следи с цвета на латекса.  Peace

# 657
А от къде си ги купувате, иначе ще пробвам веднага - мерсиии  Hug
Всяка сутрин като влезна в банята - първо петната виждам и откачам  ooooh!

# 658
  • Варна
Е, това ще го покажа на ММ довечера, щото през ден аз качвам флакона на рафтчето, той пак го слага на мивката, където от водата бързо ще ръждяса. Говоря аз, ама не ми вярва.

Относно керамичния котлон и на нашия му е отчупено едно ъгълче, защото една чаша с високо сточле се прекатури от сушилника. Това на 3-тия месец след като го купихме. Вече 3 години си работи така, Но за гаранцията - няма никакво значение, счупвания не се покриват от нея. Иначе не намирам логика, това че е бил на промоция да няма гаранция. Аз имам тостер от 20 лв. и скоро го поправиха по гаранция.

И накрая да кажа, че колкото и да не харесвам САВО-то против мухъл, особено неопрваданата му цена, си е най-доброто. Днес за 5 път се убедих че другия препарат АНТИМУХЪЛ не чисти така добре, даже хич.

# 659
На вилата съм пръскала с разредена белина мухъла и резултата е същия, като със САВО - това по повод високата цена - може да опиташ. У нас тавана в банята поне веднъж годишно избива мухъл и съм пробвала какво ли не, моментно решение и пак...

Общи условия

Активация на акаунт