Много мина, малко остава за мен и мама - Ноември 2012 - еп.13

• 41 871
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
Експланет, оправяй се бързо  bouquet
snowflakely, мисля, че може да подадете оплакване някъде в Общината ли къде ли? Thinking
Аз да се похваля, вече си имаме готова баня и детска, показвам детската, че на банята не е сложена преградата само - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4403584018500.173397.1 … 610140&type=1

не се отваря линка .. шерни снимката директно в темата ни
Оправих го линка, направих си публичен този албум Mr. Green

Понеже стана въпрос и за мебели, фирмата, от която са нашите предлагат страхотни неща - спалнята ни е ето този комплект - http://lardibg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0 … 1%8A%D0%BD%D0%B8/

# 76
  • В къщурката на хълма на феите
Момичета, този крем за дупе, за който говорите - за кремче против подсичане ли говорите?!

# 77
Меци, по принцип е за подсичане, аз лично след миене на дупе слагах мноооого тънък слой, преди да сложа памперса, не сме имали подсечено дупе, освен когато направиха памперсите на Памперс с гел, тогава детето се изби цялото на дупето и ги сменихме с Либеро. Сега чувам много добри отзиви за памперсите на ДМ веригата, ще ги пробваме и тях - живи и здрави.

# 78
  • София
Аз сън за детето да е в стаята с родителите,то и без това се става доста ,та поне да е наблизо.Аз също съм си стояла при бебето почти непрекъснато,но тогава живеехме със свеки и тя вършеше всичко по къщната работа,аз имах време изцяло за бебо(за което съм и много благодарна,че имах възможност да съм максимално с малкото човече).Сега едвали ще мога да съм нон стоп с беб,все пак имам и батко и дом и мъж. Laughing

Бръмболина ,аз ползвах същото душ гелче и мляко за баткото ,но за съжаление в БГ тази козметика е с друго качество. Close

Марито,много е щастлива каката - страхотно детство да си изкара в тази чудна стая ! Hug

Експланет,дано си по-добре вече.

Аз вчера гледах бибите в аптеката.Искам като изляза в болничен след 2 седмици да си взема направо,каквото ми трябва.Много си харесах на Нук няколко,но са все от тип "анатомични" и се чудя ако ползвам шишета на Авент(понеже такава ми е помпата) ,те са с тумбести биби и не знам дали беб няма да отказва анатомичните залагалки,ако свикне с другите биби.Ще взема май по една от двата вида .

Аз Судо крем слагах само при вече подсечено дупе ,иначе с нищо не съм мазала.Жоро обаче адски се подсичаше при излизането на нов зъб  Shocked(не знам ,каква беше тази зависимост при него,но беше факт) и тогава слагах от пудрата на Джонсън( е тук обаче е скапана и мои приятелки не бяха доволни от нея  Close).

# 79
здравейте мами,имам няколко въпроси към вас понеже четох за социалните помощи но никъде не пише ако детето си е на мое име. И така не работя от няколко месеца и не сме заедно със таткото,имам стаж 11 месеца и няма как да ме водят приятели или близки на работа а и този стаж ми е разпокъсан.Та главния ми въпрос е ако си запиша детето д е на мое име: само еднократната помощ за бременност,еднократната помощ за раждане, детските и 100 те лева на месец в продължение на 1 година ли ще взимам ?????? или ако си е на мое име детето ще взимам повече пари понеже ще съм самотна майка без татко...и какви документи ще ми трябват и къде да ги подам ????? извинявам се за глупавите въпроси но съм отчаяна и незнам какво да правя вече .... всеки ми казва че ако е на мое име бебка ще взимам повече парички на месец...? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 80
Да се запиша и аз в новата тема.

Juleto  , не сме купили, само харесахме хладилник AEG S-53600CSWO/CSO и Пералня със сушилня INDESIT PRAIME PWDE 7124W/S. Хладилника много ни хареса и на промоция, за сега единствената му конкуренция е един модел на Аристон, но този е с по добра цена и по-нисък разход на енергия и по-добро разпределение и по-малки размери но по-голяма полезна площ.
Относно пералнята със сушилня още сме в размисъл, определено няма къде да съберем два отделни уреда стената на която ще стоят е 95 см. Чуденката е дали изобщо да има сушилня, защото отзивите за 2 в 1 са негативни. Но ние сме голямо семейство, чаршафи и олекотени завивки и по-едри неща ги нося на химическо но пак ще има много пране, което някъде трябва да съхне, едната тераса ще е с ламперия и битов кът, лятото там ще вечеряме и няма да има простори, другата ще я направим на фитнес, а и принципно не съм привърженик на балконските простори, грозна гледка вместо цветя от терасите да се веят прани гащи. Та ще го мислим още малко.

За възпитанието на децата, ще ви кажа че да си родител е изключително трудна и отговорна задача и че това е диалог между две страни. Аз познавам специалисти в областта, съветстващи родители, за правилно и неправилно и същевременно с това техните собствени деца не са отглеждани по   дебели книги. Лично аз бих се подразнила ако човек без деца тръгне да ми дава съвет или да ми развива теории за детско възпитание. От страни е едно на практика друго. Аз съм щастливка защото имам възможността да прекарвам доста време с децата , не ходя по осем часа на работа и домакинската работа  има кой да върши. но представете си ситуация родителите цял ден на работата, децата в градина или на у-ще, вечер и едните и другите скапани от умора, да им се помогне с домашни, да се приготви вечеря е кога да общуват помежду си тия хора а това е масово. Един уикенд ама дали е достатъчен? Не съдете прекалено строго, не знаете как ще е при вас, всеки родител иска възпитано и послушно дете. Аз винаги съм си мислила че с децата ми ще съм приятел, няма наказания, караници и т.н. и така беше , но момичето ми порасна, влезе в сложна възраст и на моменти ми е изключително трудно да намеря общ език, не само аз я възпитавам но и тя мен, учим се взаимно, да случва се да се поскараме но доста разговаряме и с взаимни компромиси  изглаждаме нещата. Желая ви да сте прекрасни родители на още по прекрасни дечица, но не мислете че ще е лесно.

# 81
  • Λάρισα
Аз Судо крем слагах само при вече подсечено дупе ,иначе с нищо не съм мазала.Жоро обаче адски се подсичаше при излизането на нов зъб  Shocked(не знам ,каква беше тази зависимост при него,но беше факт) и тогава слагах от пудрата на Джонсън( е тук обаче е скапана и мои приятелки не бяха доволни от нея  Close).

Абсолютно същата история и при нас, само кремът е друг  Grinning

explanetHug

Каката спеше при нас в кошче /басинет/ до 4-тия месец, после я преместих в стаята й. Драма нямаше. Доскоро я тормозеха зъби и мрънкаше, сега пък има кошмари, та все още си ходя редовно при нея да й държа ръката докато се успокои, не ми пречи.

За възпитанието мислех да пиша, но забравих. Напълно съгласна съм с написаното от nedabi.

# 82
nedabi, подкрепям напълно. Незнаеш като имаш деца, на теб какво ще ти дойде на главата, затова по-добре непоискан съвет да не даваме. Дето има в подписа на една мама от тук - преди имах 4 теории как се гледат деца и нито едно дете, сега имам 4 деца и нито една теория Peace
Относно къде да бъде бебето - аз лично незнам как ще преживея разделянето в отделна стая и сега с детето (по-скоро аз ще имам драма Crazy). Ми аз като се роди карах таткото да дежурим почасово, единия да е буден, другия докато спи, да не му стане нещо на детето Twisted Evil Надявам се сега да съм по-нормална в това отношение Mr. Green

# 83
nade_91, много тъжно ми стана от споделеното от теб. До колкото разбрах от темата по-долу, ако имаш 11 месеца стаж, в момента, в който станат 12 ще имаш право на помощи. (Майчинството се счита за стаж, така че месец след като си родила бебчо живот и здраве, ще имаш право на майчински). Ето за повече инфо:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=645701.0

Аз бих записала детето с "баща неизвестен"

Hug

# 84
  • В къщурката на хълма на феите
то и без туй, ако няма нотариално заверено заявление за припознаване на детето, така и ще запишат бащата ..

# 85
благодаря ви за отговора Hug Hug Hug

# 86
  • Благоевград
Nade_91 неприятна история, но недей унива. Ще попитам за майчинството и ще ти пиша на ЛС

# 87
  • София
Здравейте.
mecani, благодаря за новата темичка. Много е хубава и благодаря за включването ми на първа страничка. Като те четох какъв труд си положила с изучаването на всички мами от списъчето...   bouquet

На патеричка, но от сърце искам да честитя и рождените дни на всички момичета, които пропуснах тези дни  Blush Бъдете живи и здрави, леко износване на бебчетата до край и пухкав и вреслив финал желая на всички ви.
Специално за 5годишната рожденичка на Мари - здрава, щастлива и прекрасна кака да бъде.  newsm59
V_A_L, стискам ти палци да изкараш възможно най-дълго 2 в 1. Мисли и ти позитивно в тази насока. Може би знаеш, но да ти кажа в Рискова бременност има една темичка на лежащите мами - много са позитивни. Сигурно има и мами в подобно на твоето положение, с които да обмениш опит.
Аера, радвам се за добрите новини при теб. Не се притеснявай, че е по-фин бебока.

На мен пък вчера ми отмениха часа от клиниката - док се бил разболял, та ще чакам да понеделник. На момента ми стана много криво - така го чаках този преглед, но...няма как. Ще гадая какви ги върши госпожицата до понеделник.

На всички с болежки и нощни притеснения пожелавам да отминават и все пак опитвайте да спите настрани, макар и с разни комбинации от възглавници или полуседнали-полулегнали, До колкото аз знам в тези ни месеци не се препоръчва вече спането и лежането по гръб, тъй като се притиска важна вена, която снабдява бебо с полезните му нещица (обясних го лаишки, да ме извинят спецовете.  Embarassed) Аз с малката дори лежейки през деня бях все странично. И разбира се, консултирайте се и за това с лекарите си. Както и за приема на магнезий. Само споделям, че теориите на лекарите се менят и по тази тема. Това все пак не е витамин и трябва да се взима след лекарско предписание. Има и други хапове за контракции. Пак с опита от последната ми пролежана бременност, пила магнезий от самото начало, споделям, че ми следяха нивото му чрез кръвни изследвания и често според състоянието ми променяха схемата на приема.

За козметиката - да кажа и аз, че според мен трябва минимално количество такава Simple Smile. Аз също залагам на 2 в 1 вариант за къпане. И с двамата ползвах гелчето на Бюбхен с помпичката. Много хубаво ми миришеше, но нещо напоследък четох отзиви, че спомагал за появата на крусти и понеже и двете ми деца се родиха с много коса, а крусти отимаха късно след 6ия месец се замислих дали наистина е оказало някакво влияние. Другите мами, ползвали го - как мислите?
Та този път май ще заложа на Бочко - мисля, че вече масово продуктите са им без парабени, сега децата се къпят с такъв гел, пак 2 в 1 и засега сме доволни.
За мазане съм ползвала преварен зехтин, за малката само в началото козметика, докато наваксаме недоносеността (кожичката и се лющеше повече). Но и тогава в болницата ни казаха медицинска козметика само при изявен проблем да се ползва, иначе се получава изкуствено изнежване на кожата.
За прането съм твърдо за Сано Максима сензитив - и до сега го ползвам за децата.

За характера и възпитанието на дечицата съм абсолютно съгласна с написаното от luni4ka 77 и nedabi. Не е лесна задача  Grinning
И за даването на т. нар. неполезни храни и аз съм на мнение, че вкуса се възпитава от малки. И аз съм ограничавала до към 3 г., но въпреки това обичат много и двамата сладко и си мисля, че е ген, защото и аз много обичам. Поне се радвам, че съм ги научила да ядат плодове - всякакви и по много  Laughing Иначе аз съм си тръгвала с дете/деца от градинки точно заради постоянното изхранване там на дечица с пакетирани храни. Според мен това не трябва да става по градинките, но разбира се пак лично мнение. Аз просто съм гледала времето за разходка, да е за разходка наистина.

И с риск да ме заклеймите като луда и безотговорна майка, ще си призная накрая, че и двете ми деца са спали на горното ниво на кошарите си без допълнителен матрак. Все пак съм се консултирала с педи на времето - точно заради твърдостта ми каза, че е ок. Аз слагах под чаршафа едно одеялце или пелена, просто, за да е равно, тъй като матрака е като на части, заради това, че се сгъва. Дечицата са ми здрави, с прави гръбчета, баткото ходи на спортна гимнастика - никой не им е открил някакъв ортопедичен проблем в тази връзка.  Praynig Не казвам, че и други трябва да го правят, но е по-добрия вариант пред дунапренен матрак каквито се продават в доста бебешки магазини. Иначе и ние последно взехме на Магнифлекс Pierre cardin - за почти две години позлване не е мръднал, доволна съм. Може би сега ще го ползвам от самото начало, просто ще видя как ще седи в кошарата.

Така поста ми стана километричен, та извинявайте, но вие пишете така скорострелно, а и аз да не изпусна да коментирам някоя тема...  Embarassed

Експланет, исках да ти кажа, че чистата вода подпомага позивите за повръщане, но предполагам, че в Майчин дом са ти дали адекватни съвети какво и как да пиеш. Радвам се, че са преценили, че не е нужно да те приемат. Дано си вече по-добре.

И накрая да попитам дали някоя от вас има представа къде могат да се видят на живо количките на Пег Перего? Аз специално си харесах, но само по сайтове Пег Перего Уно, но искам да я видя някъде на живо, да я покарам, за да се реша наистина на нея.

Скрит текст:
Попаднах на това от чичо Гугъл : http://www.martis93.com/. Дали някоя е посещавала този магазин? Някакви мнения?

# 88
Добро утро Коремчета  Simple Smile
Експланет мила влез напиши как си, че тука сумати глави те мислим   bouquet Дано е поотминало  Hug
Другите няма да ви пиша поименно, но искам да ви кажа, че на мен сте ми изключително полезни с коментрите си относно възпитанието на децата. Понеже на нас ще ни е 1во и освен наблюдения и мнение за определени неща друго нямаме с Мъжо, но пък за сметка на това имаме желание и се надявам това много да помага в цялата работа  Simple Smile Не знам защо, но мен не ме плаши идеята как ще се гледаме и в тази насока не изпитвам притеснения, но съм изплашена как ще се появи на бял свят  Mr. Green Сигурно аз не съм наред нещо... Желая ви един много позитивен и усмихнат ден и на всички с болежки да минава бързо, че не остана  Wink

# 89
Добро утро и от мен. За козметиката съм абсолютно съгласна с това, че не бива да се прекалява. Много често от болницата искат съвсем обикновено бебешко олио, без някакви скъпи медицински мазила, за да не се изнежва допълнително бебето. Дори на една моя позната и бяха казали, че ако иска да стои още 1 седмица в болница с алергично дете, нека ползва тези скъпи мазила, от които всъщност детето нямаше нужда до този момент.

Аз мисля за къпането да заложа също на 2в1. Едно кремче, дори и на Бочко да е за мазане на дупето преди смяната на памперсите и толкова. Ако се появят проблеми, тогава лекарят ще ни посъветва, но при повечето деца няма такива. Моето мнение е да не изнежваме децата си.

Общи условия

Активация на акаунт