Режима на Дюкан аз спазвам и по бански се показвам - 266

• 54 721
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро и успешна нова седмица, момичета!  Hug
Мастър  Joy
poohito, желая ти успех! Съвет, ако приемаш от непознати - тегли се всеки ден. Със този "стрес" се свиква, а е единственият начин да прецениш бързичко кои храни ти понасят и сваляш от тях, и кои - не чак толкова, и да не повтаряш грешки.

При мен нещата вървят нормално - още един кг падна в неравната битка с волята ми  Simple Smile

# 196
  • Русе
poohito  идеални стъпки  и добре дошла Simple Smile
Защо не сложиш една снимка да те видим, след удърния се снимай пак и я покажи, след още няколко килограма пак.И така наложени снимките  една до друга е най-големия стимул лично за мен.Дори цифрите на кантара не могат да ме стимулират така както промяната в снимките.Хайде момичета, покажете ни се , както и ние сме се показали.То голям стумул от това НЯМА!!!

# 197
Привет, момичета,
докато ви изчета ошмулих една пилешка пържола с едно яйчице и едно малко доматче Simple Smile Голямо предимство е, докато си на режима да си по майчинство, можеш да си готвиш и да не се обясняваш на колегите в работата какво си носиш в кутията за храна и защо не ходиш с тях в Макдоналсдс.
Вещи, честит ден ден! Учениците много да те слушат  Hug
Онзи плюс, за който ви споделих преди няколко дни наистина се оказа от МЦ. Дойде ми изневиделица, но сега си отиде с още половин килце  Party
Пухи, само така, момиче! Успех!

Да ви почерпя, че на 22-ри и аз и дъщеря ми бяхме рожденички Simple Smile

# 198
Да напомня, че време не остана!
РУСЕНСКА СРЕЩА - 27.09.2012, ЧЕТВЪРТЪК ОТ 18ч. ПРЕД ДОХОДНОТО (ТЕАТЪРА)!!!

maikinatati, EVIQ, nat_ly, isache и  A m b e r още има време да кажете, ако на някого нещо не му е удобно - време, място, час...

Слънчев и слабеещ ден    Nature Sunny

П.П. Вещи чести рожден ден на патерици  happy bd От всичко най-пожелателно и по много!
Флучия честит рожден ден на теб и на дъщеря ти, също на патерици  hbday Нека всички ваши мечти, желания и стремежи към нещо се сбъдват бързо и безпрепядствено!

# 199
Здравейте,нямам много време да чета темата -искам да попитам патладжана кога може да се яде?

# 200
Здравейте,нямам много време да чета темата -искам да попитам патладжана кога може да се яде?

през ПЗ дни  Peace

# 201
poohito, дерзай момиче! Ние сме с теб!
Само един съвет от мен, в който надявам се ще ме подкрепят и другите. Няма смисъл от 10 дена ударна. Достатъчни са и 5. След това вече не се сваля. А и не е необходимо. С 10 дена ударна ще си разкажеш играта и на апетита и на финансите а от там и на ентусиазма. Това не е диета за 1 месец, а цялостна промяна в хранителните ни навици и въпреки че прави чудеса не е необходимо да се напъваме. Карай си кротко и се наслаждавай на резултата. Ще видиш, че и Милото ще застане твърдо зад теб още с първите свалени кг.
Желая ти успех и постоянство!

Флучия, ЧРД на теб и на дъщеря ти!   nbirthday Благодаря за почерпката

# 202
poohito, дерзай момиче! Ние сме с теб!
Само един съвет от мен, в който надявам се ще ме подкрепят и другите. Няма смисъл от 10 дена ударна. Достатъчни са и 5. След това вече не се сваля. А и не е необходимо. С 10 дена ударна ще си разкажеш играта и на апетита и на финансите а от там и на ентусиазма. Това не е диета за 1 месец, а цялостна промяна в хранителните ни навици и въпреки че прави чудеса не е необходимо да се напъваме. Карай си кротко и се наслаждавай на резултата. Ще видиш, че и Милото ще застане твърдо зад теб още с първите свалени кг.
Желая ти успех и постоянство!

Флучия, ЧРД на теб и на дъщеря ти!   nbirthday Благодаря за почерпката

Eee, аз няма да се съглася  Peace
По мои сметки на нейния ръст и на нейните килограми, калкулатора и дава че трябва да свали около 35кг, а при добро желание (по скоро такова за перфекционизъм  към 38-40кг), така че при този случай са си нужни според Дюкан 10кг (по първа книга, не по видоизмененията на режима)  Peace И да не и пречи да направи 7-8-9-10, т.е като види че кантара не помръдва да не се мъчи, защото ще и трябва търпение и воля за после. Но ударния режим е много важен и не е за пренебрагване, също колкото и втора фаза. Колкото важна роля играе за кетозата, толкова и за психологичната нагласа към режима. Човек трябва да свикне с "трудността" на един П, но пък ще бъде задоволен от мигновенни резултати, а те са най-големия мотиватор в началото.
А ако има мегдан за сваляне, то организма ще си сваля и на 7мия, и на 8мия ден...
Знам, че всички съветваме 5 дни ударна и толкова, и че това е всеобщо мнение, но всеки почти всеки втори има за сваляне грубо 15-20-25кг, а нейните са в повече. Нека се включат други с повече кг за сваляне  исподелят опит - колко П са направили в ударния, през последния сваляли ли са и т.н.
Лично аз за 25кг направих 7 дни, признавам си че имах желание и воля за 10 Peace  Whistling

# 203
Анн, на линия съм, когато и където кажете Laughing Голямо борене с последните килограми ooooh!Никога не съм вярвала, че накрая ще е най- трудно.

# 204
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
               Аз набързо прелитам, само да поздравя една много обичана от мен девойка.
                mirka75, най-добри пожелания за рождения ти ден от мен  Hug

Обичам те  Heart Eyes
                    Лека, мека, палава, розова, режимна и спокойна нощ  Hug

# 205
Благодаря ти от сърце,Мимс-здраве и късмет и за теб,миличка!  newsm51 УбичЪм вЪ и туй то - Мастерче любимо  Hug

# 206
Както се вижда от линийката ми по-долу имам да свалям общо 49кг. И също започнах режима според калкулатора на Дюкан с нагласата за 10 дена ударна. Но след 5 ден и свалени 2,5кг нещата зациклиха до 10 ден при положение че изкарах ударна 7 дни, след което минах на 5ПЗ по препоръка на момичетата от форума. Вярно, че това са наши интерпретации на режима, но все пак те се основават на личен споделен опит. Всеки има глава на раменете и може сам да реши какво да прави, но всички сме в този форум за да споделяме личния си опит и да си помагаме. Аз лично нямаше да се справя сама и съм благодарна на всички за помощта и съветите   bouquet

mirka75,  newsm59!

# 207
  • Пловдив
Добро утро,
Решението за 10 дни ударна и после 5/5 ми дойде преди калкулатора. Така направих през 2008 г., когато свалих 37 кг. и достигнах минималното си тегло, около 58-60 кг. Целта ми сега също е към 60 кг. Въпреки, че съм ниска не си поставям цели 50 или 40 кг., защото ми се струва маалко нереалистично, а и аз си се чувствах и мисля, че изглеждах добре на 60 кг.
Ползвайки калкулатора се оказа, че там при зададено желание 60 кг. отговора ми беше дори повече. На мен това не ми харесва и смятам малко да се дистанцирам от калкулатора и да се ориентирам към "класическия" Дюкан от книгата, който спазвах преди (2008). Тогава нямах кантар в началото и не се теглех и мерех, дори в началото нямах вяра, че нещо се променя и мисля, че истинското ми отслабване със забележими резултати започна чак на ПЗ. Направих 10 дни П, защото имах над 35 кг. за сваляне, а не за да видя бързия резултат и стимул. Началото на режима е на база инат по-скоро при мен, а после свиквам. Само да стигна до свикването без да се предам  Praynig
Както казах от днес започвам.
Относно промоциите. В Кауфланд: замразена пилешка пържола от бут с 40% намаление - била е 8, хх лв. , а сега е 4,хх лв.. За жалост е замразена. За жалост на етикета ясно пише до 30% вода  и това е за 8,хх лв., айде за 4, хх ме склониха (ще я ядем ли ще я пием ли?). Към 8 часа на пакетирана витрина вече нямаше нищо охладено да не говорим за промоционално охладено.
Нямаше как да я размразя. Затова днешното меню до обяд е:
З: трици+к.мляко+степче
О: единственото размразено и готово за приготвяне към 9 часа снощи бъркани яйца с пил. шунка на сух тиган.
В: водните бутчета сготвени някак.
Само да не забравя да внимавам за водата. Когато отворих очички изгълтах 1 голяма чаша, после, когато влязох в офиса още една, сега съм си спретнала 1 чайче с подсладител и като поизтине обръщам и него.
Спорен режимен ден.

# 208
Утроо Simple Smile
Да се изкажа и аз по повод ударната. И аз в началото бях с нагласа 10 дни, но след 5тия нищо не се случваше и по препоръки на момичетата тук, след 7мия продължих с ПЗ. Също не мислех за бърз резултат, а защото имах да смъквам 50кг. Стигнах до -40 и няколко кг. след това повечето знаете, че 3та при мен не започна добре и я оплесках, няколко месеца гуляй и отново на старта с ударна 7 дни по калкулатор, пак до 5тия ден беше добре и следващите 2 дни бяха излишни. Според мен 5 дни е разумното решение и повече от това няма смисъл.
poohito един съвет, остави подсладителите и степчетата в ударната, повечето сме стигнали до извода, че се задържа от това. Ако не можеш да пиеш чая или кафето без подсладител, поне гледай да е минимално количеството. Замразени неща аз избягвам да купувам, след размразяването се чувствам излъгана и прецакана... Като си направиш една бърза сметка по-добре е да дадеш 2-3лв. повече за охладено, от колкото да ги дадеш за вода. Момичета от Пловдив, казаха ми за някакъв фирмен магазин в Ново село, където всичко е супер прясно и на много добри цени. Другия месец ще отидем да видим за какво става въпрос и ще споделя мнение. Ако ми хареса ще ходим често да пазаруваме от там.
И не на последно място ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ РОЖДЕНИЧКИ (на патерици) smile3525 БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА УПОРИТИ И УСПЕШНИ ВЪВ ВСИЧКО, С КОЕТО СЕ ЗАХВАЩАТЕ Hug

# 209
  • София
Добро утро, момичета!  Hug
Отворих си архивите - първият път - през 2008 г., съм направила 5 дни ударна фаза - тогава имах по-малко да свалям. Сега - тази година, започнах със 7 дни ударна фаза, но и килограмите, от които трябва да се избавя, са повечко (малко над 20).
Първия път за 5 дни съм свалила 4 кг. Втория път за 7 дни - 2.6 кг.
Истината е, че се иска воля в тези първи дни, а ако темпото на отслабване през тях е бавно, това може допълнително да демотивира. Но пък точно в тази първа фаза, поради преминаването към сравнително еднообразно хранене, се променят хранителните навици, намалява обемът на приеманата храна, свива се стомахът. Поне при мен и двата пъти беше така.
Добре е, разбира се, за начален момент на режима да се избере момент, в който организмът не е в МЦ - иначе всичко се случва малко по-различно, по-бавно и демотивиращо.

Общи условия

Активация на акаунт