"Вкъщи смело вече крачи Декемврийското юначе"

• 29 871
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мамчета
 честит рожден ден на Криско, да расте здрав и щастлив  newsm59

Аз правя грис за Ева като го оставя малко по-гъст, сложа  в 2 бурканчета и го смесвам преди да яде с намачкани плодове с 30-60 мл АМ, плодово пюре с 30-60 мл АМ или добавям вода и козе изцедено сирене. Много й харесва. Може да се правят всякакви разновидности, както се харесва. Кус-куса не го обича толкова. Давам й по малко от нашата манджа като съм сготвила по-безсолно и за нас посолявам допълнително, а за Ева не. Давам й даже с вилица, като й казвам"лекичко"и тя знае, че трябва да внимава и съвсем леко се приближава до вилицата и лапа. Също съм й давала сама да яде, но много се цапа, за сега само хляб, бисквитки яде сама.

# 106
Теди, как са нещата при вас, надявам се че последиците от вируса отшумяват Praynig

Благодаря, че се сещате за нас! Ами... не знам как сме. В сряда към 16ч. отново имаше едно обилно повръщане, като до тогава нещата бяха добре. Повече не повърна, вчера също. Тая сутрин обаче възобнови - едно обилно и 2-3 по няколко с.л. Малко по-късно сме на ДК, ще видим педи как ще се произнесе. Иначе от сутринта и аз повръщам. Уж пих Осцилококцинум и вит.С превантивно, че ме достраша да не се раздрайфам и аз, ама явно не е помогнало. Дано поне си остана на краката, че ММ ще се види в чудо... Да видим и него как ще овардим, щото ако и той се тръшне, нямам идея какво ще правим.
Все пак да почерпя за 9-тата ни месечинка с надеждата да ни донесе бързо оздравяване! Praynig

# 107
  • София
Аз пък да ви питам с какво затваряте чекмеджетата и шкафовете. Последния хит е да допълзи до някое чекмедже, да извади всичко от него и щастливо да се пльокне отгоре. Аз търчя и събирам след нея.

От опита с батко имаме богата колекция от най-различни заключващи механизми за различните видове шкафове, "омекотяващи" ъгли за по-ръбатите мебели и много предпазители за контакти. В почти всеки детски магазин (а и в повечето добри супермаркети) можеш да откриеш всякакви обезопасители и да подбереш според вашата мебелировка. Ето примерно тук има показани как изглеждат някои модели. Предполагам, че така или иначе вече всички препарати и лекарства са преместени на най-високите и недостъпни рафтове - шарените опаковки са много привлекателни за децата, а хапчетата - толкова примамливи бобонки...
Преди време бях прочела нещо, което ми допадна като философия, и доста облекчава ежедневието. Идеята е, че е много по-лесно да нагодим дома към малкото дете (което е малко сравнително кратък период от време - няколко години), отколкото да се опитаме да нагодим детето по дома. Наистина колко по-лесно е да се приберат покривките, вазите, по-чупливите и ценни неща, може би мъничко да се размести дори, отколкото на всяка секунда да се чудим как да овардим детето да не пипа тук и там. Все пак естественото любопитство е един много добър начин за детето да се развива и да учи за света, така че един вид инвестираме в бъдещето Peace
П.С. И именно с тази цел на най-ниските рафтове в кухнята са сложени тенджери, пластмасови купи и прочие нечуплив инвентар. Една тенджера (+/- лъжица) понякога може да задържи вниманието точно колкото да се подготви вечерята Simple Smile Някои майки дори отделят достъпно шкафче, в което специално подреждат интересни неща и което е чудесно забавление за малкото човече.

# 108
Теди, честита месечинка! Скоро да сте напълно здрави и двете с Ники!  Peace
Зелено човече, много добри идеи си споделила за подредбата в дома. И аз още с нанасянето в квартирата преди 2 години и половина се съобразих с желанието на каката да опознае всичко и сега имам малко неща, които да взема предвид за Лили. Simple Smile

# 109
Как да приуча кърмено бебе да пие АМ?
Нещо ужасно е. През 1 час иска да цуца, а от едната гърда категорично отказва, а другата много ме боли.
Такова чудо не е било.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 110
Как да приуча кърмено бебе да пие АМ?
Нещо ужасно е. През 1 час иска да цуца, а от едната гърда категорично отказва, а другата много ме боли.
Такова чудо не е било.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
До колкото имам наблюдения кърмените бебета отказват АМ... братовчедка ми цедеше и даваша около 6месеца и накрая спря, даваше АМ, ама малката не го пиеше и като стана на 8м мисля и даваше кисело мляко и нямаше проблем с него.

# 111
Милинка, Лили беше само на кърма 6.5- 7 месеца и лесно свикна с АМ. Предлагам ти, когато усетиш, че е мн гладен, да предложиш АМ. Може би ще свикне по-лесно с вкуса, отколкото предполагаш  Simple Smile

# 112
Оххх, дано, че е нещо страшно. Писаци, викове, крещене, иска само да цуца и то през 30 мин. 1 час, а не иска твърда храна. Вече не се трае.  ooooh!  Crossing Arms

# 113
  • София
Милинка, на Никола му трябваше около седмица и половина за да започне да пие АМ от шише (от шишето и кърма не искаше). Аз дохранвам на последното вечерно кърмене. Отказваше и изпиваше със зор около 10-20 мл., после изведнъж започна да го пие. Така бяхме и с водата. Просто им трябва време да свикнат с вкуса май. Когато го мъчех да започне да пие АМ аз бях с мастит и почти нищо не излизаше от гърдите ми. Поне дpyга храна ядеше тогава...
А така често ли се кърмите по принцип? И винаги ли отказва друга храна или само сега? Да не би да има друг проблем - някой вирус или да го мъчат зъбки?

# 114
Единствено на обяд вече трети ден яде без проблем. Иначе и през останалото време все търси да цока. Не знам как ще ги направя 4ри твърди хранения през 10тия месец  Crazy
Нан и Нутрилон не му харесват. Второто ми се стори доста сладникаво.
Има 6 зъба. Не виждам да са подути венците за нови.
Знам какъв му е проблема - цицоман  hahaha

# 115
Хахаха.И Дани само на обяд има заместено хранене и не заспива малкия тарикат докато не пийне мляко.Ама така и да иска през 30 мин да  ме прощава аз да не съм цистерна.А ми е ясно ,че АМ няма да вкуса също като сестра си.Кърмих я 1 година после чак на  2 год пи някакво си мляко Crazy

# 116
.
Знам какъв му е проблема - цицоман  hahaha
Joy ами то мъж, какъв да е  Wink

# 117
Моят въпрос е към ЛЛЛ:
От една седмица вече не се кърмим, яде от шише, но аз все още имам кърма как да я спра?

# 118
Мимето, дано не се натрапвам, но бих ти споделила аз как процедирах и при двете спирания на кърмата. Може да си купиш добавка лецитин. Тя спомага да не се образуват бучки в гърдите. Аз започвах постепенно да се изцеждам само, когато усетя, че са ми много напрегнати гърдите. При това не се изцеждам до край, а докато почувствам облекчение. В началото го правих 3 пъти дневно и в рамките на седмица започнах през ден да го правя. При мен окончателно спря да тече кърмата за 3 седмици.  Peace

# 119
Мимето, аз бих те посъветвала да се консултираш с лекар, че аз имах голям проблем с кърмата и спирането й. За момента мога да ти кажа само да се изцеждаш, да не остава в тях кърма.

Общи условия

Активация на акаунт