"Вкъщи смело вече крачи Декемврийското юначе"

• 30 125
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Малкия е с хрема, чак гласчето му е изменено.  Sad Бихте ли споделили при хрема какво давате, правите? Аз впръсквам физиологичен разтвор и капнах 2 капки Тобрекс. Има ли хомеопатично за бебета? И необходима ли ми е помпа за носа, с която да издърпам секрета? За сега такъв няма, не се стича навън, но докато спи се чува нослето му да свири.  Sad Sad

# 571
Милинка, някои майки дават ехинацея на капки- 3 пъти дневно по 10 капки. Аз също давах от нея и като укрепващо средства също- много витамин Ц има много в нея. Ринитал и цинабсин също могат да се редуват- хомеопатични са. Дозата мисля, че е половин таблетка през 2 часа. Иначе дърпам с помпата сополите и после капя в нослето от капките. Правя и инхалации, ако започне да кашля, но не всеки има инхалатор. Откакто Ния тръгна на градина, вкъщи сополите са ежедневие. Ако се появят зелени сополи или се запуши носа, тогава капя от антибиотичните капки. При кашлица освен инхалации, давам и сироп за кашлица. 

# 572
Много ми е мъчно като го гледам така. Ще отида при ЛЛ да видя какво ще ми каже и изпише, но предполагам ще взема някоя от посочените от теб хомеопатия.
От два дни сме на масаж и гимнастика, днес също трябва да го заведа, но стаята където правят масажа е студено /намира се в мазите на болницата/. Никнат му 2 долни зъба и предполагам от тях имунитета се понижил и е лепнал тая хрема  ooooh! Рехабилитаторката каза, че е много жизнен и нищо му няма, всички движения ги прави, само горе в рамената и подмишницата каза, че усеща да е по- отпуснат. Не позволява никакви упражнения да му правят.  Tired

# 573
Ще се тонизира, щом и рехабилитаторката казва, че няма проблем. Много е неприятно, че в студено помощение са масажите. Иначе е нормално да не се поддава на упражненията, вече са големи Wink И ще оздравее, не се притеснявай, повечко търпение трябва Simple Smile

# 574
MuJIuHka  ринитала е вълшебен,ако е с кихавица или с бистър секрет.Цинабсина за гъст и зелен такъв.Само с 2 хапчета се оправи Дани.Люби на мен ми казаха по половин ,но 3 пъти на ден.Като когато видя ,че се сгъстява почвам и цинабсина.Общо с 3 таблетки цели се оправи.

Както нееднократно съм казвала тези две лекарства са ми спасението

За масажа доколкото помня е шило Йоан така,че как да стои като му е ужасно интересно непознатото място

# 575
  • София
За хрема давам Коризалия,не че помага много.Аз се опитвам да се разболея,дано не ми се получи Simple Smile.
Споделете,моля,как е режима ви на спане през деня.Просто да си "сверя часовника",както се казва.Вили става към 7:30ч и после към 9,9:30 отново спи.На обед пак към час и малко.После и се получава нужда от едно дремване към 16:30 или 17ч.,но на това спане не може да заспи вкъщи.Винаги досега е заспивала в количката ,докато взимаме баткото от градина.На другите спанета няма проблем със заспиването в кревата,но на това  Sad.Все ми се струва,че вече трябва да мине на две спанета-предиобед и следобед.Очаквам да споделите Simple Smile.

# 576
MuJIuHka, ние една седмица се борихме със сополи, като личната изписа Виброцил и Коларгол. Понамаляха от тях, но през цялото време дърпах с помпичка (от най-обикновените). После каза да смеся адреналин и физиологичен р-р и да капя, ама ме досташа с този адреналин. В неделя изби 4-я зъб и хремата спря  Peace Дано бързо минат  Praynig

# 577
  • София
Тоя Коларгол как не го обичам.Като го изспишат и изобщо не го взимам.Така цапат тези капки,а и не помагат много.

# 578
Леана, адреналинови капки са ми изписвали на Лили още на 3 седмици, няма страшно Wink
Marsa,  Лили става 7-7.15 сутринта. Между 9.30 и 10заспива за около час. Следобедният сън е към 2 часа и обикновено за час и половина максимум се е наспала. Вечерта заспива между 8.30 и 9 в повечето случаи. До скоро и на нея и трябваше 3-ти сън, но откакто отивам само да приберем кака и набързо от градина, го пропуска. Иначе за нощния сън не ми се коментира. Ако стана само 4 пъти за една нощ, се чувствам наспала.  ooooh!
Ватци е права за дозировката, едва за двегодишно дете се позволява по една таблетка на 2 часа при остри оплаквания.

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 10:41 от Lyubi

# 579
Водих го на лекар и не откри нищо притеснително- дробовете чисти, гърлото не е зачервено. Каза, че нищо му няма. Ако започне да кашля ни даде рецепта за Проспан. За носа каза да впръсквам физиологичен разтвор и толкова.  newsm78 '
Не му текат сополки, но като спи носът му свири и като го почиствам изкарвам едни сухи, тъмни сополки  newsm78 И днес ще впръскам само физиологичен разтвор и ако все така свири ще купя рунитал.
За съня- Йоан се събужда между 6.30 и 7.30 ч. Преди да започнем с масажите си заспиваше към 10.30-11 ч. за около час. Сега този сън или го пропуска или дремва за 30-40 мин. Следобед спи по час, час и половина. Понякога го усещам, че има нужда от още сън, но той е много труден със заспиването/приспиването  ooooh! Вечер заспива между 20.30-21.30 ч. Понякога се събужда в 1 ч., понякога не, в 4 ч. се събужда. Много е крив с това заспиване. Хем му се спи, хем се чуди какво да прави  Whistling

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 12:25 от MuJIuHka

# 580
Милинка-и аз да се включа-давам капки иханацея и капки за нос при такива случаи- Peace

Марса-за спането през деня Ради спи само веднъж-2ч,2ч,30-сутрин се буди около 6,30-7ч-за първото хапване АМ и после позаспива докъм 9ч,вчера обаче като стана в 7,30 никакво спане до 13,30 ,когато се нахрани и вече наистина беше много,много уморен-заспиваше,докото го хронех Whistlingза нощният сън-още е твърде неспокоен и накъсан Tired

Аз ък да повдигна един също така"горещ "въпрос-просто за сверяване на моя часовник-вие,мами,ще пускате ли бебковците на ясла,или направо на ДГ-че едни "размисли и страсти"ми се въртят и на мен Rolling Eyes

# 581
Мечкони, на есен, ако я приемат малката, ще я пускам. Налага се вече да работя и нямам алтернатива.

# 582
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите Hug

pipi2, мен кръста не ме боли, но аз и не го водя дълго, както и не го държа дълго. Иначе съм сигурна, че щеше, въпреки че още няма 9 кг. Обаче такива болежки не са за подценяване според мен и ако те боли много е добре да отидеш на лекар. Аз бих пробвала и някои йога асани - има някои, които са много лесни и помагат. Такава е например да легнеш по корем на пода и да си подпреш главата с длани, а лактите да са на пода. 10-15 минути ще са достатъчни, може примерно да гледаш телевизия така. А ако потърсиш в нета, със сигурност ще излязат още много.
brumbazuk, не ме боли много, просто изпитвам някакъв дискомфорт и напрежение в гърба, но непременно ще пробвам тази йога асана, която си описала Peace

Марса, при нас положението със съня всеки ден е различно Simple Smile Сутрин Преси спи до към 9 ч., после към обяд, когато излизаме за храната, поспива още м/у 40 мин. и час, даже днес откара близ час и половина на слънчице Wink Следобед изчаквам да минат около два часа, два часа и половина от предния сън и го слагам да спи към 14.30 ч. Напоследък /да не му е уроки Mr. Green/ си спи по два часа, че и отгоре до към 17 ч., а вечер го слагам да спи към 21.30 ч.

# 583
Откакто смениха времето е ужас. Малкия заспива по-рано, аз си лягам по-късно и се буди да суче в 4!!! Преди се будеше към 5,30-6, което не беше проблем, ама това в 4 си е нощно кърмене и незнам как да го изместя. То ако беше да суче и да спи после добре, ама ако случайно заспи е до 6ч. После към 9 заспива за 30мин и на обяд има един сън, който е от 30мин до час и нещо. Гледам да е по-късно, че да не спи после, защото ако към 4-5 спи, после е много трудно заспиването. Незнам как да го оправя това сучене и това спане!

# 584
  • София
Мечкони, на есен, ако я приемат малката, ще я пускам. Налага се вече да работя и нямам алтернатива.
Люби,сигурно говориш за другата есен,нали?
И аз така се надявам,към другата година( есен-зима )да ходи на ясла.

Ясно,за съня,при всички е различно.Сега заспа към 17:30ч.Заспа на връщане от детската на баткото.Сега е в количката,в коридора.съвсем скоро ще се събуди.

Общи условия

Активация на акаунт