Есенни листенца падат, до Октомври време не остана.

• 31 840
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Оле, кошмар, горкото дете, пожелавам да е било за последно.
Много е неприятно това с поддържането на висока температура,
аз също аналгини не давам и аз не пия. Редувам нурофен с парасетамол.

Флъфи, сигурно има социализация, поне някаква, но на тази възраст тя може да бъде
и в семейството и само по няколко часа на ден навън с деца, това беше идеята, че на едно 2 год. не му е толкова важно да е по цял ден с група деца. Когато се налага - няма как. Peace
А и тук включвам индивидуалните различия, някои деца не изпитват такава нужда и опредлено не се кефят и никога не завързват истинска игра. Моя Нико засега поне е такъв пример. Играе само с кака си и неините приятели, които са 6-7 годишни.  Tired

Честито на рождениците днес!  Heart Eyes Hug

# 676
Честит рожден на днешните рожденици! Да са живи и здрави, много щастие и късмет!

Мише, аз сигурно ти звъннах в най-неподходящото време, ама само тогава намерих време. Hug

ОлеHug Hug

# 677
Момичета, благодаря за пожеланията! Рожденият ден на Евка мина чудесно! Тя през цялото време повтаряше, че "и Мони има рожден ден".  Grinning
При нас нищо ново, яслата върви повече от прекрасно. Вече говори много добре, казва дори "р" и "л", постоянно пее. В същото време е много дребничка, едно запартъче такова, ама отворено.  Laughing
Честит рожден ден на всички празнуващи днес, както и на патерици на вече 2-годишните мъници!!!
Кога мина времето?!  Confused
Аз съм на работа, нямам много време да пиша, тъй, че поздрави и целувки на всички!

# 678
Честити на вече две-годишните Нестор, Марая и Никола newsm59!
Честито и на днешните празнуващи- юнак Гого на Иринополис, Цвети, Симона и Ема!!! Пожелавам им здраве, здраве и пак здраве!

Имахме още една нощ с 40 Т. Дано е последна, че сме се хванали за главата.  Confused
БебОле, дано наистина нямате повече такива нощи! Как е днес Радо? А обрив появи ли се, знам, че при скарлатината има специфичен обрив, но от друга страна има и случаи, когато протича и без обрив и тогава наистина е по-трудно да се диагностицира.

flufffy, ти пък сега още повече ме заинтригува с тортата Mr. Green, снимай непременно.

БуболечеHug

На възглавница и Йоана спи от няколко месеца вече, купих направо голяма възглавница, но тъй като беше много висока извадих пълнежа от нея и го разделих на две. Върнах само половината вътре, а от другата половина стана още една възглавница Peace.

# 679
Привет! Честито на всички рожденници, които съм изпуснала!
Колко било хубаво по това време детето да спи, напоследък режима ни беше ужасен меко казано.
На възглавница спи, от хиполенд му я взех, първо я буташе, сега си спи на нея, но ако е на спалнята при нас си ляга без - прави си място между нашите възглавници и там ляга.

# 680
Това пък въобще него знаех за хексалгина,нашата педиатърка все това ми изписва за Т. ooooh!
Аз съм давала 1-2 пъти и наистина бързо я свали.
Момичета,с памперса нищо не става,вече започвам тотално да се отчайвам Tired,дайте някакви идеи какво да правим?

# 681
Честит рожден ден на всички празнуващи Simple Smile

Оле, дано нямате такива нощи повече  Praynig аз давам аналгин при Т над 39,5, и нищо и никой не може да ме разубеди... Като малка съм правила температурен гърч и после бая време са ме друсали с фенобарбитал, не пожелавам на никой  Peace

Възглавници не ползваме, и май няма и да ползваме скоро, и двамата са като перпетуум мобиле, цяла нощ се хвърлят насам-натам и възглавницата ще е безползена на тоя етап. Добре че спят с чували, та поне не ги мисля дали са отвити.

То е малко рано, ама да попитам - тая година ще си пращаме ли коледни картички  Flutter

# 682
Bobinka, всеки ме успокояваше, че когато е готов сам ще си покаже. Това лято много исках да го махнем, така се тормозех, но не стана, даже нищо не искаше да прави на гърне. После заминахме при нашите, там започна да проявява малък интерес към гърнето, а сестра ми много му говореше за това, не че аз не му, но нея я слушаше повече. От скоро започнах пак да му предлагам гърнето и го накарах даже да гледа баща си и той започна да пика прав в него и за най-голяма моя радост да ака. Още сме си с памперс, но вътре започнах да му слагам гащи. Прави всичко в гърне, но ако го подканвам, не се сеща сам да си каже и има аварии и в гащите.
На една приятелка момчето не е искало на гърне до 2 и половина г. Един ден сам си взел гърнето и така приключили с памперса.
Аз исках да питам махналите памперса - през колко време пишкат? Аз май много често му предлагам гърнето и по малко пишка, просто незнам на какъв интервал.

# 683

То е малко рано, ама да попитам - тая година ще си пращаме ли коледни картички  Flutter

PeaceАз съм "ЗА", миналата година беше невероятна тръпка и емоция при всяко отваряне на пощенската кутия, а също така и самата направа на картичките.
Като стана въпрос- Не съм, ти тогава успя ли да получиш всичките си картички, помня, че имаше някакъв проблем с пощата/пощаджийката newsm78

Бобинка, освен търпение и много търпение друго не се сещам какво да те посъветвам-казвам ти го от позицията на човек, който е абсолютно в твоето положение Hug. Йоана на сила не мога( а и не искам) да я накарам да седне на гърнето, колкото и често да я подканям и да питам дали и се пишка отговорът е винаги "не, няма пиш" и след няколко минути - локвичка на земята(това е когато е без памперс). Може сама да си сваля памперса, да събуе панталонки и гащи, сяда на гърнето, казва "пиииш", след 2 секунди вече е станала и нищо не иска да прави там. За сега вкъщи нямаме успех, надявам се в яслата като гледа другите деца как сядат на гърне да свикне и тя. Явно още не е готова ли, не знам.

# 684
  • София
Честит рожден ден на Цвети, Ема и Симона! ДА растат здрави, весели и безгрижни!

Благодаря за пожеланията и за моят рожденик!

Възглавница - не ползва все още. Тя и РАя за сега спи на една бебешка /дали има и 2 пръста дебелина/, но и да я няма - не й е проблем.

За картичките - аз съм ЗА. Въпреки, че миналата година получих едва половината картички, емоцията беше много приятна.

# 685
За  сега не е дигал Т от сутринта.  Praynig

Дидан, никого не убеждавам какво да дава. Всеки си преценява сам. Ако моите деца правеха гърчове, сигурно и аз щях да дам. Казвам защо аз не давам. Досега редуване на ибопруфен с парацетамол е било ОК.  Peace  Hug

Бобинка, а защо бързаш да го махнеш този памперс? Ако нямаш някаква конкретна причина, остави нещата да се развият от само себе си. Аз не насилвам моите деца за каквото и да било. Предлагам, ако искат, ако не - оставям ги на мира. С този метод много голям успех постигам напоследък с голямата ми дъщеря, която беше започнала да отказва да яде. Трудно е да го оставиш да "гладува" според твоите разбирания, но само така успях да и обясня, че не и предлагам на всяка цена и не се налагам и сега вече иска да яде доста повече, само дето има уговорки, това ДА, това НЕ, ама и така е добре.

Възглавница му купих една много ниска за 3 лв от търговския център в Люлин и с нея си кара, когато не е на високата и огромна моя възглавница, където също му харесва.  Crazy

# 686
Martakeli, по същия начин бяхме с гърнето и ние. Просто сам реши кога да го ползва по предназначение. Дори сега като го питам има ли пиш, казва не, но ако му предложа гърнето - пишка. Абе ще се случат нещата, но здрави нерви да има човек )))

# 687
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Честито на всички рожденици, които съм пропуснала тия дни! Да са много здрави и щастливи!   bouquet

Честито и на днешните рожденици Симона , Цвети,  Ема и Гого! Много здраве и весели игри и на тях!   bouquet

Ние вече всички сме добре, само Стоян още кашля, но от откашляне.  Peace

Оле, дано нямате такива нощи повече, знам колко е гадно.  Praynig

За хексалгина - давам когато се налага, т.е. при температура над 40гр,когато Панадол и Нурофен не помагат, при нас това се е случвало често, а Георги ми е вдигал 41,5 градуса, та тогава давах и хексалгин и компреси слагамхе и за линейка даже се бяхме приготвили. Чела съм за аналгина, знам колко опасен може да бъде и го избягвам, но понякога няма как.

Марта, не не получихме всички картички, изчезнали са някъде, но няма значение, аз съм навита и тази година! И 5 да получа ще ки е голям кеф! А и аз се радвам още повече да ги изпращам.  Grinning

За памперса - Стоян вече е без, само нощем слагам защото е сме обезопасили дюшека, но иначе е готов изцяло да го махне. Слагам на гърне сравнително често (понякога и през 10мин), аз нося сгъваемо гърне навън, като се наложи да ака да не е в храстите.
 По този повод, Смехи ще е хубаво да се разхождаме с мъжа ти да видят другите, че не съм единствената откачена.  hahaha

# 688
  • Русе
ПРИВЕТ МОМИЧЕТА
Първо да честитя на рождениците тези дни да са живи и здравички
При температура аз давам Панадол и мажа с белтък ходилата много деиства това при нас
За възглавницата ползваме наи обикновена въпреки че не се спира по цяла нощ

# 689
Значи и аз ще въведа възглавница вече.  Peace явно съм закъсняла даже..

Честито на днешните рожденичета!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт