Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 422
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Да,пределно ясно ми е това,но аз не питам за конкретен аромат,а като марка кой е най-траен и хубав. Simple Smile

# 256
  • Варна
Каква материя е ризата? Не ми се вярва да избелеят цветните части, дори да е 100% памук, ако спазваш етикета на дрехата. Вероятно е указано да се пере на 40°. Имай предвид, че избелителят на кислородна основа не е като белината сериозно да уврежда цвета. За много багрила е безопасен и при множество изпирания.
А сега де! Изчервих се, защото наистина не съм погледнала етикета. Мисля, че е по-голям процент памук с малко изкуствено да не се свива. Оранжевото е същото, малко на якичката и коланчета за закопчаване на ръкавите, като се навият. Преди 5 мин пуснах и двете ризи с Ариел капсула за бяло все пак Simple Smile на 40 градуса. Ще докладвам.

# 257
Да,пределно ясно ми е това,но аз не питам за конкретен аромат,а като марка кой е най-траен и хубав. Simple Smile
Всички, които ти казаха, са трайни и хубави. Много труден избор стои пред теб. Laughing

А сега де! Изчервих се, защото наистина не съм погледнала етикета. Мисля, че е по-голям процент памук с малко изкуствено да не се свива. Оранжевото е същото, малко на якичката и коланчета за закопчаване на ръкавите, като се навият. Преди 5 мин пуснах и двете ризи с Ариел капсула за бяло все пак Simple Smile на 40 градуса. Ще докладвам.
А, идеален вариант. Хем течният препарат не съдържа избелващи съставки и няма да съсипе цвета, хем ще поддържа бялото.

# 258
Да се оплача - преди няколко дни ми дадоха мострена опаковка от 300гр на прах Тео Бебе. Снощи пуснах на бебето си дрехите. Имаше едно изцапано боди с ако. Както го сложих, така го извадих. Confused
В рекламата даже дрехите на цялото семейство перат с този боклук. newsm78
Добре, че съм си взела моето любимо Бинго. Mr. Green

# 259
за мен най-трайния омекотител е Софтлан. Коколиното мирише силно, но никак не е трайно. От Сано получих дерматитна алергия. Поради което вече почти избягвам всякакви омекотители. Ленорите ги харесвам, но само немските са дълготрайни.

# 260
За ленорите не си съвсем права. Писах как се представи супермеркетски син Ленор.

# 261
  • Варна
За ленорите не си съвсем права. Писах как се представи супермеркетски син Ленор.
Подкрепям  Peace  Извадих халат за баня, пран през зимата. Още се усеща. Само където на мен не ми допада много аромата. Но може и да е от това, че по времето когато го ползвах и си напълних гардероба с ухаещи на него дрехи, преживявах "драма" че си мразя новия гардероб и оттам лоши асоциации.

# 262
не допускате ли, че може и до партида да е? Аз харесвах син Ленор супермаркетски, класическия, но понякога оставаше аромат, понякога не. Може да има значение и вида на текстила- памук, синтетика. Откакто излезоха магазините с паралелен внос супермаркетски избягвам.

# 263
Гес,четейки състава на Савекс-гел видях цитирано "оптичен избелител".
Няколко пъти ти споменаваш,че течните препарати не съдържат избелващи съставки.
Заблуда ли е това,което пише на етикета /което не ми се вярва/ или ти имаш друго предвид?

# 264
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Записвам се да следя

# 265
# 266
Гес,четейки състава на Савекс-гел видях цитирано "оптичен избелител".
Няколко пъти ти споменаваш,че течните препарати не съдържат избелващи съставки.
Заблуда ли е това,което пише на етикета /което не ми се вярва/ или ти имаш друго предвид?
Също така много пъти съм споменавала, че оптичен избелител е багрило, което остава в тъканта. То поглъща светлина с една дължина на вълната и излъчва светлина с друга дължина на вълната и така прави дрехите да изглеждат бели, като премахва оптично жълтия оттенък. Тоест, това не е избелваща съставка, например оптичните избелители не могат да премахват петна. Българският термин е леко неправилен.
Течните перилни препарати не могат да съдържат избелители на основата на кислород (които са си истинска избелваща съставка: премахват петна и т.н.), защото стават нестабилни.

# 267
...
Течните перилни препарати не могат да съдържат избелители на основата на кислород (които са си истинска избелваща съставка: премахват петна и т.н.), защото стават нестабилни.
.
Т.е. поради определени съставки на течните ПЕРИЛНИ препарати в тях не може да има кислороден избелител, но това не важи за течните препарати за петна - на Sano, Ariel, Vanish..., които избелват/отстраняват петната точно с кислородния избелител. Така ли? Сигурно е въпрос на химия. Стана ми интересно, за това питам. Благодаря.

# 268
Течният перилен препарат е с много по-сложна рецептура от един гел против петна, а и начинът на употреба е различен.
Гелът против петна съдържа водороден пероксид, ПАВ и консерванти, стабилизатори и парфюми.
Течните перилни препарати, за да перат добре, съдържат десетки съставки. Проблемът е, че не може да се вложи като избелваща съставка водороден пероксид, защото е с много слабо действие, а и унищожава ензимите в перилния препарат. Като се вложи перкарбонат, той се активира още в бутилката и при прането няма ефект.
Има проучвания, които целят да създадат течни перилни препарати без съдържание на вода, но е проблем, защото пък най-разпространените и ефикасни ПАВ най-добре се държат във формулата, разтворени във вода.
Абе, не знам какво ти стана ясно от това обяснение, но засега няма начин да се създаде течен препарат с избелващи съставки.

# 269
 Peace
Явно терминът "оптичен избелител" е неправилен,по-скоро неточен.

Общи условия

Активация на акаунт