За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 34 006
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
п.с. Ети, още помня как казваше, че не можеш да понасяш Ива и че нямаш търпение да тръгне на ясла пак. Имам и свидетели Simple Smile
Ети, Ети, няма какво друго да кажа освен да цитирам мъдростта "Направи добро, изяж л...о!" ooooh!

# 211
уауууу, къде попаднах???

Бебеш и аз съм сам, сама, няма баби, няма дядовци и ММ работи извън Сф и не се прибира през седмицата, така че не си мисли, че си единствена на тоя свят, няма такива работи! Ама пък на мен ми е кеф вече с Емито, адски ми е тъжно, че ще тръгва на ясла. А и не ми куца соц. живот- идват приятели насам да ме видят, аз вече съм с кола и обикалям, така че ако сама не си направиш нещата по-лесни и приятни, няма защо да се оплакваш само...

# 212
# 213
  • Пазарджик
Добро утро

Нели е три часа без биба и не е спряла да я търси ooooh!Постоянно мрънка,решила съм да и я давам само когато заспива.

Имаме и още един проблем,понеже преследвам всички домашни у нас,които прецапват с обувки(като забравят нещо) Нелката знае,че с обувки не се влиза в къщи ,и сега не иска да носи пантофите,събува ги и ги носи в шкафа Mr. Green ooooh!На мама чистницата

# 214
Ей, 3 дена ме няма, влизам да почета с нетърпение, а то....
Бебеш, знам,че ти е трудно.Аз също често се оплаквам и срещам съчувствие и подкрепа тук.Но някак ...как да ти кажа....Зависи как се оплакваш, по какъв начин пишеш.Твоите постове са много провокативни и затова, често след тях става горещо.
Прост пример ти давам като страничен наблюдател:
Аз се оплаквам от същото което и ти- "Мрън, мрън, няма кой да ми помогне, сама съм, тежко ми е......И казвам нещо от сорта:  "Мамите, на които им помагат -завиждам ви благородно, трябва да благодарите на бабите, защото тази помощ е безценна!"
А ти: "Мрън, мрън ...бас държа, че няма никой като мен......На теб ти помагат, на мен -не......ти нямаш породени, лесно ти е да говориш и т.н. ..."
(това разбира се не са точни цитатити, а го карам по памет) Simple Smile Мисълта ми е, че за да получиш подкрепа, има значение по какъв начин ще я поискаш. И въпреки , че често си прекалено директна, дори груба, подкрепа и помощ досега не са ти отказани.
Един човек  само, ако не е на твоето мнение- го осъждаш по много грозен начин(с изкараване на кирливи ризи) Това за мен е много неприятно.
И аз досега не съм оставала насаме с ММ, караме се много покрай грижите за децата,отношенията са ни охладнели, иска ми се да отидем някъде за малко ...та дори и за уикенда само,но не мога да съдя никой,че съм в тази ситуация.Вярвам, че ще дойде време когато ще можем да си го позволим- да сме свободни  и финансово стаболни за да отидем някъде.
И понеже вярвам в това и не съдя майка ми за това ,че не успява да ми помогне: (скрито,че викам много Mr. Green)
Скрит текст:
ПРЕДИ 2 ДНИ МАЯ МАМА МИ ПРЕДЛОЖИ ДА ГЛЕДА ДЕЦАТА А НИЕ С ММ ДА ОТИДЕМ НЯКЪДЕ ЗА УИКЕНДАААААА!!!!
Party Party Party Party
Та в никакъв случай не искам да порицавам с поста си, просто апел към вглеждане в себе си, но отстрани. Peace[/color]

# 215
Добро утро!

Надявам се днес настроенията да са по-ведри и да има повече усмихнати хора...

Пооправих си къщата, преди завръщането на зверовете (дете и куче) и сега с ММ ще излизаме да се обзаведа с някоя по-широчка есенна дрешка, че няма в какво да се натъпча, като захладня...

Еления, чудесна новина в скрития текст, възползвайте се - сега е моментът да си отделите малко време за двамата с ТМ!  Hug

Бебо, браво на синеочка Вики! Прекрасна е! И си представям как ти се е разтопило майчиното сърце, като си чула малкото човече да го казва. И аз нямам търпение, никога не съм предполагала какво е сърцето ти да живее извън тялото ти сякаш - все поглед вперен в това малко човече!  Heart Eyes

Тути, Нелката се очертава супер чистница от мънинка, почвай да я включваш в домакинстването, срамота е да се пропилява такъв талант!  Laughing

Ние снощи си изкарахме супер - брат ми ни бяха на гости, беше много весело, посмяхме се и определено се разтуших след изпълненията миналата седмица.
Хайде, приятна семейна неделя на всички!

# 216
Буби, страхотно е ,че сте разпуснали малко.
А мамите с първокласници,няма ли да се отчетат днес?! Whistling Whistling WhistlingДа споделите ...емоции и страсти. Grinning
Мен също ме тресе някаква  еуфория, утре ще имам 24 първолака Whistling Crazy Crazy Crazy..и няма справдливост ей1 имаме 2 паралелки с по 17-18 ученици в 1кл., а моята група е -24 парчета! Laughing.....те и 30 да ми дадът,няма да си много Heart Eyes,ама пусто му тясна стая имам и това ме притеснява много в случая...Че и последните 3 дни я шетам, украсявам,лъсната и "озблизана"е до всеки детайл и сега си чака обитателите. Grinning
Та както казах, вълнувам се. Embarassed
Детската пък вкъщи, докато я довършвам, я правя още по-шарена от както беше. Mr. GreenКупихме и 2 шалтета за леглата, които пак разместихме Laughing...Побързах да ги изпера и простра, че го дават дъждовно. Отивам да ги събирам от простора и какво да видя. Кучката скочила, дръпнала за единия край шалтето, и дърпа ли дърпа..... ooooh!Резултата е разшит оверлог от едната дължина....Та сега се мъча да правя някаква имитация на машинния оверлог...не ми се получава, но по-добре да се занимавам тука бучкайки с иглата, че иначе бих утрепала кучето. Twisted Evil
....
Ноеми,ББ вижда всичко,четеш, а не се отчиташ! Naughty

# 217
Ехо добър ден мамита в тоз дъждовен вече есенен ден Simple Smile

Мен започна да ме тресе вълнението и притеснението за утрешния ни първи ден в ясла Simple Smile Ходихме на детски куб днес при децата, малко да се подготвим, то едва ли ще е същото, но малко така да поиграе без мама, издържахме 1ч 30мин, след което като почна да ме търси, заплака, дойде гушна ме, успокои се, че съм там и се върна да играе още....знам, че ще е напълно различно в яслата, но ще споделя утре  Peace

в този ред...някой беше споменал за някакви витамини или имуностимуланти за ясленчетата...аз не желая да звъня на мойта педка, че тя таз седмица беше супер недостъпна и неоткриваема, че и ясленчета и градинчета, и ученици през нея минаха...дайте някаква идея за витамини...чудя се дали да почна един курс от 10 дни с витамин Ц и Санистол или Апетон....че ние пак спряхме да се храним, а в яслата са на кухня... newsm78

Бубенце раче мое, сподели за апетона пак....дават ли го без рецепта и действа ли още при Влади?

Еления представям си как се вълнуваш за утрешния ден  Heart Eyes всъщност не точно, защото никога не съм се грижила за деца преди, разбирам че е различно, но сигурно чувството е неописуемо и страхотно Hug Успешна учебна година ти пожелавам  Hug Heart Eyes

Пожелавам успех на всички първолачета в темата smile3529 (няма да изброявам по именно, за да не пропусна някое), но от сърце им желая късмет, кураж и "Напред науката е слънце" ! smile3529  Nature Sun With Face

Успех на всички ясленчета и кураж за мамите, по-бърза адаптация и по-малко стес и за двете страни  Hug

Хубав ден от мен  Heart Eyes

# 218
ох, и аз се вълнувам, защото и аз утре започвам. свърши ваканцията. откриваме учебната година. ама ако трябва да съм честна повече се вълнвам от това какво ще облека, защото равносметката от лятото е +5 кила Sad 2,5 от тях само последната седмица. как стана този номер не знам. не съм си променила грам хранителните навици, голяма мистерия! та, в резултат на това нищичко не ми става и сега броя полите Laughing Laughing Laughing

# 219
Еления Ох ох и аз как се вълнувам!!! Майка тази година е първи клас, като бяхме в Смолян боядисвахме класната стая и слагахме китки насам натам... Heart Eyes Много е яко...

по горещата тема помощ имам ако искам Mr. Green много мразя роднини около мен, колкото и гадно да звучи...

# 220
по горещата тема помощ имам ако искам Mr. Green много мразя роднини около мен, колкото и гадно да звучи...

Joy Заек, опасна работа си ти! Не заек, а машина!  Hug

И мен ме развълнувахте за утрешния първи учебен ден, макар че нямам първолаче наблизо. Одеве ги гледах как купуват букети за учителките миличките и си давам сметка, че това е много важен момент в живота на един човек. В този ред на мисли успех на всички наши първолачета тази година, стискаме палци да е успешна и щастлива!  Peace

Еления, успех и на теб утре! Да пишеш как е минало и как са дечицата!  Hug

Елч, и на теб успех с твойте "дечица"! Да са по-възпитани и старателни ти пожелавам!  Mr. Green  bouquet

Купих няколко парцалки - по-широчки, за да навирам шкембето вътре.  Wink

# 221
  • София
Еления, като чета искрено се надявам и нашата госпожа така да се вълнува и подготвя. Simple Smile

Аз се притеснявам, защото Яна е ужасена дали ще се справи и колко ще е трудно. Иначе подскача и се вълнува какво ще облече, каква прическа ще й направя и т.н. Нарисувала е картинка, която да подари на госпожата и я надписа за спомен Simple Smile Вложи много старание и чакам с нетърпение да видя госпожата как ще реагира. Остана само да купим цветя и сме готови.

Вчера ходихме до МОЛ-а защото ни хрумна, че май ще трябва чорапогащник (навън е зима) и се видяхме в приключение. Имах чувството, че цяла София е там и пазарува. Измъчихме се, но се добрахме до един читав чорапогащник.

Кате, горе главата. Всичко ще е наред с Ади.  Hug

# 222
  • В две тъмни очички
Добър ден,

макар,че днес хич не ми е ден  Confused През нощта дребната се събуди мокра, беше се напишкала, защото майка й е достатъчно ненормална, че да я остави да спи все още по чаршаф! Преоблякох я , гушнах я и заспахме. Тогава усетих, че ме дразни някаква пъпчица под носа. И познайте....сутринта се събудих с огромен херпес #Cussing out  Намазах се с кремове, пасти и прочее и докато направя на дребната закуската ми излезе 2-ри на горната устна, 2 часа по-късно 3-ти отново на горната устна , само че от другата страна! Чувствам се като Квазимодо! Това винаги ме е карало да се депресирам ужасно много! Не е истина как винаги уцелват най-неподходящия момент. Утре смятах да отидем с малката на откриването на яслата (само на празника, без да я оставям), но определено ще пропуснем събитието!

Катенце, Апетона при нас подейства първия път. Скоро не съм давала, но смятам пак да започна, че и Влади не иска да яде, а така й пада имунитета и точно сега с тия ясленски вълнения не е подходящо.
Относно витамини - доки ни изписа Марсианци имуноактив сироп и каза да го давам като имуностимулант, но аз още не съм сигурна дали ще го давам. Скептична съм към това да се дават такива стимулатори на децата, защото организмът им според мен трябва сам да си изгради защита. Но както и по-рано казах, сега мисля така, след месец на ясла може и да променя мнението си  Embarassed

Елч, от нерви ще да е това напълняване!

Аз днес купих на ситната пантофки за яслата. И си говорехме с една майка какви НЕ трябва да бъдат детските пантофки. Послушах я, че все пак жената има опит. Според нея пантофките трябва да бъдат възможно най-тънки, без никакви пухени изпълнения от вътрешната страна и възможно най-плитки под глезена. Като се замислих, ако не ми беше казала тя, по пътя на логиката щях да избера най-плътните, пухени и високи пантофи с идеята да му е топло на детето, без грам да се замисля, че в яслите е много топло! Според приятелката ми втория (непрепоръчителния) вид, много изпотяват детските крачета.

# 223
Бубе,една мама от другата отчетна започна да прави много хубави обувки.Мисля,че са прекрасни за прохождане и за ясла,но понеже са от естествени материали и ръчна изработка са сравнително по-скъпи.
ЦЪК
И аз много се нервя като ми излезе херпес,пък камо ли 3! Hug

# 224
Еления, успех утре на първия учебен ден. Да ви върви по вода цялата учебна година на теб и на целия клас. Не е ставало въпрос, но и аз съм начална учителка, та вълненията са ми много близки. Племенникът  ми и той е утре първокласник, както и децата на две мои близки приятелки. Чудя се дали да не отида на откриването в тяхното училище като оставя Петър на ясла, че ми е на една крачка, ама ще видя как ще се чувствам утре.

Бубе, ужасно неприятно, че и цели три. Да не се притесни нещо?

Нашата детска се сдоби днес с килим с героите на Мечо Пух. Не че държах килима да е точно с детски картинки, ама така се получи. Остана ми само перде, но няма да е скоро, че трябва да се шие, а сега съвсем не ми е до това. Все не мога да намеря време да кача някоя снимка Embarassed

Утре съм на преглед и се надявам да изберем точна дата за секциото.

Общи условия

Активация на акаунт