Гледам сте писали, че васермана се плаща, аз таман смятах да ходя да си взема направление от джипито, ама май направо към лабораторията трябва да тичам. Смятам да ходя и до педи да взема направления за Влади - за нейните изследвания и да започвам да й оправям нещата за яслата, че останаха 20-тина дни.
Аз не съм се включвала тези дни, че имам да уча ужасяващо много. На 2-ри октомври ми е държавния изпит и направо се побърквам. Толкова материал ми мина през ръцете (та чак запълни празните пространства в кратуната, а те хич не бяха малко

За говоренето - ще дам пример. Вчера на площадката се изумих от едно хлапе, което е около 2-3 месеца по-голямо от нашите. Толкова добре се разбираше с майка му без нито една думичка. Понеже ухапа Влади и майка му веднага скочи и го попита "Ухапа ли я?" и той показва (послъга малко де) , че не я е ухапал , а я е облизал. Жестът беше - вдигна неговата ръка и я облиза. И всякакви такива жестове правеше. Майката каза, че й дъщеря й е била така. И е проговорила на около 2,5 години, когато я е пуснала на ясла. Явно защото там не са я разбирали или са се правели , че не я разбират. Нейната гледна точка беше, че детето не намира смисъл да започва да говори щом си се разбират и така. Което на мен ми звучи доста правдоподобно.
Колкото до Владимира....какво да ви кажа. Имаме един паяк-домашен любимец от външната страна на прозореца, който аз не махам, защото Влади е крайно впечатлена от него. Днес не го виждаме обаче и Боби пита дребната "тате, къде е паяка, бе?", при което получи отговор "Паяка, няма го, абота" (Паяка го няма, на работа е). Боби я пита "И какво прави там", а ситната "Абота, спи" (на работа е и спи). Та баща й се бъзика, че нашият паяк е построил комунизма

Сутринта пък като влязох в нейната стая като се събуди, тя ме сочи и вика "тати'С тениска" (тениската на тати). Ама много ме кефи като каже "тати'С, мама'С" - направо на английски тръгва