За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 33 472
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
джанче, много са ви готини снимките от пътешествието! мислех да ги лайквам въс фейсбук, ама то трябва всичките да ги нацъкам Simple Smile

бубе, ахаха, много се смях с влади! значи на работа се сли, а? аз да взема другата седмица да вляза пред студентите да си дремна Laughing Laughing Laughing

буби, много се радвам, че зоринка е добре! явно си е вярно, че дребните свикват по-лесно с такива неудобста, травмата май-май ще си остане за теб.

бире, впечатли ме. дара е чопвала от почти всичко, което изреди. слава богу, засега сладкото хич не й харесва и аз съм улеснена, но виж сладолед като види и се разтреперва. затова в нас има вето Simple Smile прясно мляко въведох с кексове и мляко с ориз преди месеци. все още само меда не съм въвела и то от мързел. не че не е яла неща с мед, ама не съм го въвела системно. разчитам, че щом не е имало проблем, значи е въведен...

# 76
Пепита, Кали е печена!  Simple Smile При нея ще е лесна адаптацията, защото е свикнала с много хора, а не само с мама.

Буби, още съм в очакване на цикъл, но съм се замислила какво да пия за болките. Ти, довечера да докладваш как е било при доктора.

# 77
Добър ден!
започвам с мрън,щото  #2gunfire Калина от снощи пак е с Т.Водих я на  педи-нищо! Върна ни и каза да я следя и утре пак на преглед,тъй като дотогава щяло да проличи какво е.в момента имало 2 вируса и не се знаело нищо.
Храни-ядки и мед не съм давала също.Сладко по принцип не харесва,с изключение на Холидей,бони-бон/от скоро/ и сладолед.Е,всичко е давано няколко пъти де.
Да ви я похваля-преди 3 вечери седнахме на едно капанче на брега на Дунава и успяхме да стоим цял час.То сигурно е ,щото бяхме поръчали цаца и картофи,на госпожицата сок със сламка.Не бяхме сядали на заведение с ММ нзм откога  Embarassed
имаше и още,но...

# 78
  • София
Ехо, и аз се включвам с малко мрън, после ще чета останалото. Вчера ми откриха раничка на шийката на матката Sad Можело да е от раждането, ама досега 2 пъти съм ходила след като родих на гинеколог и нямах такова нещо. Някой да сподели опит? Нещо се шашнах, пращат ме на колпоскопия и ми взеха цитонамазка.

# 79
  • София
Мелона, много е рано за шашкане, ако колпоскопията покаже нещо притеснително, ще му мислиш. Около мен има много примери на сериозни резултати, като на повечето препоръчваха конизация, но при правилния лекар (ако искаш ще питам за име - те са баща и син в Токуда) всичко се оправи само с горене. Споко и стискам палци!

# 80
Мелона, обади се на Какче, тя беше споделяла тук за такъв проблем. И не се шашкай предварително!

# 81
  • бургас
Мартин не яде много,но вече му давам всичко,и също е опитвал кафе,бира и сладолед

# 82
Мая, спокойно, не се шашкай, аз също имам и ходя през 6м. за да ме следят, тъй като при мен е все още зачервяване. Имах го и преди раждането и след това,  а така като ме гледаш нищо ми няма.

# 83
Ехоооууу приветос мамитос  Hug

Ние се завърнахме в София, след една кратка почивчица в Гръцко, изкарахме си доста ергенско с мм, а сега вече си взехме и детенцеееее....Колко многое пораснал само...бяхме го оставили за 3 седмици при баб си и дядо си, като 2 път бяхме ходили да го видим....голяма промяна...толкова ми е сладичък, не мога да му се нарадвам....с адаптацията в София се справяме чудесно...аз си мислех, че ще му се стори тясно и скучно след цяло лято по морета и балкани, но Ади си му е екстра с нас и  както първия ден не ми обръщаше внимание, а само ми се подсмихваше под мустак, вече пак си ме гушка и си тръси мами...а интересното беше, че като видя тати си и мед му капеше от устата и очите....малко завидях да си призная, но...децаа... бързо свикват и отвикват Simple Smile

говорим постоянно...повтаряме нон стоп...правим изречения от 2 думи...абе в крак сме общо взето... минал е на вълна леко сърдене като му се скарам...като се удари идва да го целувам, а преди нито ревеше,  нито усещаше...пораства момчето Simple Smile

и ние сме на вълна ясла...подготвяме изследванията и в понеделни живот и здраве потегляме  Peace
успех на всички дечица и мами по-бързо да се преодолее стреса и от двете страни  Hug браво на Кали на Пепитка, успех и на Стаско

в този ред благодаря на всички мами, че се отзовахте на запитването за изследванията...знам, че лл знае всичко, но аз защото карах майка ми да му ги пусне миналата седмица в Бл-д...

храни - ами докато е бил в планината се е скъсвал да яде какво ли не, сега хапва избирателно, но горе долу съм доволна, не сме само на мляко и таратор Peace

Бубиии сега разбирам, че нещо е станало със Зорито  Hug да я нацелувкаш тази красавица и бързо да минава, а ти смело към фризъора и баста на родата  Peace Hug

Бубенцее значи Владито си има домашен любимец комунистче Joy скица голяма и цунки, а на теб стинати палци по всички щипки Heart Eyes

Мелона стискам палчета да не е нищо стряскащо Praynig  Hug

исках да пиша и друго newsm78 ...довечерааа  Laughing

# 84
Мелонче,задължително колпоскоп,той е най-миродавен.Добрите лекари в София са:Д-р Ганчева,д-р Карагьозов/син/ид-р Славчев.Дянкова също е добра.Не се шашкай предварително,моля те HugИмам много опит с гинеколози,ако има нещо-насреща съм!Важното е да си спокойна и да попаднеш на точния специалист!
Мацки,дайте идея за подарък за кръщене на девойка на 1год./ 100-150лв/!Семейството е с възможности и детенце си има почти всичко.....
Нещо не сколасах да ви изчета като хората.....Прегръдки за всички малчовци и мамита!

# 85
Я да взема да се запиша и аз в новата темичка,че вече сте изписали  6 стр. Wink

Пепита
Много се радвам,че Кали няма проблем с адаптацията в яслата - все така да продължава и за напред Hug Peace

Вал - дано Стаско бързо да свиква с новата ситуация и да не плачка много Praynig

Мелона
- те момичетата вече са ти писали ама и аз да си кажа - не е лошо един колпоскопски преглед. И задължително през 6 месеца - преглед + цитонамазка Peace Не се шашкай,споко Hug

За храната - май всичко е опитвала,не се сещам нещо което не е яла newsm78 А,да - мед не съм давала все още Peace

Буби Чакаме отчет след прегледа Flutter Радвам се,че Зори си вилнее дори и с гипса и не му обръща внимание Hug

bonbolina Дано да не е нещо сериозно и бързо да минава Praynig Между другото и аз карам някакъв гаден вирус в момента,да му се невиди  #Cussing out

Още щях да пиша,ама ставам защото двечките ще се изпотрепят в другата стая - не са писъци,крясъци... ooooh!
 Hug

# 86
Ааа, Бирка, за мен неговорещо е да не казва изречение от 2 думи (подлог и скказуемо). Макар че според книгите се дава начало на изречения между 1,8 - 1,10 г.
Ха-ха...значи моето е от говорещите, защото казва "Мими спи.. (за куклата)" и "What's that", а тo си е цяло изречение така погледнато.
Бире- и Рая яде всичко, без фъстъци и бира  Mr. Green, но за тях ще почака.

Вчера всички деца бяха на гости у нас - т.е. 5 момчета (от 5г. и надолу) и Рая - ами какво да ви кажа - имах чувството, че цялата къща ще се стовари отгоре ни. Добре, че все още ни остана здраво легло, маса и диван. Как се оправят учителите в ясли и детски градини вече е необяснима загадка за мен. Simple Smile

# 87
Влизам да се отчета следпрегледно. Момъкът е добре, всичко си върви наред засега, док каза, че няма да е от най-едрите и по-скоро върви в категорията на сестра си, но и то било разбираемо като се имало предвид аз каква съм. Аз не се натискам за едро бебе, де. Само да е здравичък.  Peace Засега продължавам да си пия хаповете, а скъсената шийка ще я следим и така. След месец пак на преглед, това е.  Wink

Бонболина, много боледуване й се събра на Кали горката. Дано бързо й мине!  Praynig А за заведението на брега на Дунава, чак си го представих мислено...  Flutter

Мелона, и аз след раждането на Зори имах раничка, която уж щяхме да горим, обаче след време мина сама. При какче май също беше станало така. Но ако настояват за колпоскопия, най-добре да си минеш по реда и да си спокойна, че си предприела необходимото. Не се притеснявай предварително!  Hug

Катенце, как е гласчето? Можеш ли да говориш вече или още се стискаш?  Grinning Успех и на малчо с яслата в понеделник!
А между другото и аз съм забелязала, че след като Зори иде да спи при бабите, на следващия ден не ми се хвърля от радост, а изчаква малко и после настъпва една любоффф... чудо!  Mr. Green

Гипсчето от днес мина на еднодневно спане...

# 88
  • София
Буби, радвам се, че бебчо е добре. Ти си почивай,похапвай, а той ще порасне точно толкова колкото трябва! Гипсчето като е намалило броя на спанетата дано да увеличи продължителността на съня. При нас така се получи и сега ми е супер Simple Smile

Пепинка, вкъщи имам само 2 броя дечурлига, уж кротки, а къщата ми прогресивно се руши. Опитвам се да гледам философски на нещата, гледам да е чисто и обезопасено и това е. След няколко години се надявам пак да има ред вкъщи.

Кате, успех с яслата!

Пепита, радвам се, че кали се адаптира бързо!

Бонболина, бързо оздравяване на малката! За заведението и аз завиждам, че при нас сядане в заведение с Ади си е страшна мъка.

За храните, на Ади всичко от изброеното съм й давала.

Аз продължавам с покупките за училище и ясла, вече почти всичко съм взела, останаха само обувки и съм готова.

# 89
Добър вечер!

Да се запиша и аз, че последните дни много работа отхвърлих. newsm79 washБорис днес след вечеря взе една кърпа и обърса и той шкафовете  и пода.За последно със същата кърпа хубавичко си избърса и лицето! Rolling Eyes

Седмица преди на тръгне на ясла пък от три дни си върна спането преди и след обяд!
Говори няколко думи и ги повтаря по 4-5 пъти,като всеки път е по-високо от предния- да не би да не си чул!Думите са от 2 срички и нищо по-сложно.Ама има време - не се притеснявам!
Сетих се че на 10 -11 мес. си говореше по-сложни думички от 3 срички- тапити, датите, онони -без превод.

От храните Борис цяло лято си хапваше почти всеки ден по няколко хапки сладолед, а от месец и мед в чая.
От май месец през ден давам по 1 капсула Бифидус на малкия и не ни хвана нищо през лятото, а сега давам и хомеопатия преди старта на яслата.
Успех на всички дечица с адаптацията и споко на майчетата! Hug

Бонболина - браво на детето, че ви е позволило да се насладите на момента.Аз в неделя изядох два шамара от Борис в еди н магазин, защото се опитах да го озаптя да не се крие м/у манекените с дрехи и да не влиза под бюрото на продавачките !Абе с една дума ужас!!

Днес си вдигнах нервите с родителската среща на големия.С една дума- почва се!
Лека и спокойна вечер !

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 00:39 от Ivimu

Общи условия

Активация на акаунт