За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 33 453
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Пазарджик
Привет и от мене

Елч дано не е нищо притеснително Praynig Hug
Бубе и аз не съм запозната с вариантите за по ранно или по късно тръгване на ясла или градина,но на моя приятелка детенце кара два пъти предучилищна(в училище,не в градина)и сега е първолаче.А за разликата от няколко месеца е съществена когато децата са си с наборите.Ако детенце е родено декември,ще е най малкото ,а ако е януари ще е най голямо .Разликата е видна даже и на 10г.
Димара не остана мила,стискам палци утре всичко да мина бързо и безболезнено Hug

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 11:15 от tuty1

# 526
Да се включа и аз по темата, защото при нас се получи точно така, както бубето е писала. марти тръгна първа група с предния набор, той е февруари и съответно сега тръгна на у-ще на 6,6г. мога да кажа, че разликата за която мрм, говори наистина при някои деца е видна и няма как да не е така, просто защото с някои от децата разликата си е цяла година, което си е огроомна разлика в тази възраст. но пък по-малките определено дърпат покрай по-големите и вече в 4-та група тези различия се стопяват. Бях доста стресирана сега преди да започне уч. година, но като видях повечето дечица от групата му и като си поговорих с родителите им, установих, че проблемите са еднотипни, вярно е и, че има и по-разумни и отговорни деца. /като се замисля, може би това са децата които са в началото на год. и тръгват с набора си, т.е. това за което калифорния е писала...мисля, че и пола има до някъде значение, момиченцата като цяло като че ли по-бързо се развиват/. А, относно повтарянето на предучилищната група, две, три дечица от групата на Марти, които са февруари и март, отидоха в предуч. група в у-ще, нищо, че са я карали в дг, но така решиха родителите, просто въпрос на виждане явно. Аз лично към този момент, не съжалявам за решението си, да го пусна на у-ще.  Peace

Елч, няколко пъти се плаша и аз като теб и запазвам памперса за да го види и мм, като се прибере. той ме е убеждавал, че е от храната, домат или парче чушка, но не е кръв. наистина са единични случаи т.е. на следващи изхождания не съм виждала проблем и не сме търсели консултация. но пък, ако си сигурна, че е кръв, по-добре е да я заведеш, дано не е нещо сериозно  Hug

# 527
Тути, много се радвам, за тортичката! Вашата се е получила страхотна! Специално издирвах подходящата за Танчето  Heart Eyes, щастлива съм, че се е зарадвала! При това - на истинска!  Hug
Браво на теб, страхотно мамичка си! ( Ще използвам момента да благодаря на Заенка  bouquet, че всеки път оценява ласкаво моето старание, а то се дължи само на това, че имам око, ама като ми липсва ръка ooooh! - не мога ни да рисувам, ни да шия, ни да плета..., даже да снимам прилично така и не се научих...  Embarassed Та, предвид неуменията ми, плагиатствам оттук-оттам, с много ровене компенсирам...)

Нощни, и аз с такова впечатление останах от "слинг"-а.

Елч, разбирам притеснението ти, само не се панирай! По възможност запази памперса, за да можеш да покажеш ситуацията, много по-добре е от обяснения.

И... не мога да не се намеся в актуалната тема: Аз категорично заставам на мнението на Кал, Зайка и mrm!
Момичета, ще ви припомня колко се надявах Снежи да прескочи Нова година и да се роди в 2011!  Дори се записах във вашата тема, а не в тази на декемврийките.
Смятам, че Съдбата е дала на децата ви шанса да са най-големи (а вероятно и най-развити, най-умели) от набора си, а вие искате да им го отнемете! Защо?
Познавам точно ЕДНА майка, която пусна И второто си дете по-рано на училище, но тя си има друго оправдание - баща им е вече на 48. Иначе, всички, за които знам, като майката на Зайка са поправили това при второто си дете - става въпрос за поне десетина - дванайсет случая.
Бубе, специално за теб, ако можеше, бих разменила датите на раждане на Снежи и Влади - с удоволствие бих пуснала дъщеря си на училище на 7г, 8 мес и 3 дни, вместо на 6г.8мес.и 25 дни. Просто нямам друг избор! (Не наричам избор това, да я пратя със следващия набор, винаги ще се чувства по-възрастна, не на мястото си)

# 528
Момичета, следобед заминавам за болницата. Утре сутрин се надявам по-навреме да бъде моят ред за секциото. Ще си взема лаптопа и при първа възможност ще пусна новини. Стискайте ми палци утре сутрин.

# 529
Момичета, следобед заминавам за болницата. Утре сутрин се надявам по-навреме да бъде моят ред за секциото. Ще си взема лаптопа и при първа възможност ще пусна новини. Стискайте ми палци утре сутрин.
Димара, от сега  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
И целувки на малката бебка, утре, като я гушнеш! (поискай си я, може да не ти предложат)
Късмет и сили, мила!  Hug Hug Hug

# 530
Ехо,

повоайорствах последните седмици, но като стигнах до последния пост и реших, че няма как да не се разпиша.

стиснати палчета и от мен димара, и скоро да се похвалиш с най-новото попълнение в групата  Hug Hug Hug

# 531
Оооох, свършва ми отпуската и от утре съм пак на работа. Но пък си починах един месец, а след два месеца и половина пак ще си почина.
Димара, не остана, утре цялата ни положителна енергия ще е с теб  Hug

За яслата, Кали ще е две години в яслата, и чак 09.2014  ще се мести в 1-ва група на градината. Просто системата за кандидатстване е такава, напр. тази година в първа градинска група приемаше само набор 2009г.

Тути, да ти е жива и здрава порасналата Таня! А тортата е наистина прекрасна.
Аз и ти, и аз винаги съм се възхищавала на картинките които постваш тук.

# 532
Димара, стиснати палци и от мен!

# 533
Димара, леко да мине всичко  Hug  Hug  Hug

# 534
димара, успех и от мен! стискам палци и с раждането, и с адаптацията в къщи всичко да бъде наред, бързо и безболезнено Simple Smile

аз се свързах с нашия педиатър. каза да й давам линекс и утре да занеса проба от аки.
явно и той като мен предположи, че е от запека (особено след като му разказах как е дрънчало акито в гърнето Simple Smile), но все пак ще я следим де. сложи я и на лека диета.

много ми е интересна дискусията, която водите. и аз скоро мислих на д този казус, но така и не можах да взема "информирано решение" Simple Smile

# 535

Не съм от ревливите и впечатляващите се, но тази песен ме разчувства до дъно!  Heart Eyes Искам един ден и моето дете да ми я изпее! А и да изпълни пеещето се в песента! Пожелавам от сърце същото и на вас!

# 536
Здравейте. Аз още не съм решила кога ще тръгне на градина Вики. Смятам да подам документи тази година, казаха ми февруари ако я приемат ще му мислим. Всичките и приятелчета са 2010 с по-вечето са и в една група в яслата сега.
Димара стиснати палци за утре
Елч- и според мен е от запека.
Тути-страхотна тортичка. Предполагам , че Таня е била много доволна.
Буби успех и на вас с Влади утре в яслата.

# 537
Димара, стискам палци за утре! Всичко да мине по вода и да гушнеш бебка, и да си я цункаш за първи път!  Heart Eyes Ще чакам с нетърпение новини!

Калифорния, ти може и да не си от ревливите, ама аз съм! Много хубава песничка, много са сладки малките мъже как пеят за мама. Няма по-хубаво чувство на света от това да обичаш детенце, да те гушне с ръчички и да ти каже "мамо"! Кали, видя ли в какви романтики ме вкара, нямаш срама значи!  Hug

Чета с интерес всички впечатления на мамите, които са минали по пътя на яслата и градината.  Peace

# 538
Къде без мерудията  Mr. Green и аз да се обадя по темите...

За пускането по-рано или по-късно мисля, че е до дете, ако е оправно и сръчно, защо да не тръгне на 6г. Братовчедка ми е родена м. май 94г. но завърши с набор 93г. с отличие на випуска, сега е приета студентка със стипендия, защото е с най-висок резултат при класиранията, а като се сетя че леля ми не искаше да я пуска по-рано  ooooh! брат ми пък, точно защото беше роден януари, майка ми го е пуснал на 6г., еми не му вървеше училището и повтаря 8клас, и така или иначе си влезна в набора, така че аз ще действам наблюдателно, ако на Ел й се отдава ще я шмулна с набор 2010 ако е по-смотана с 2011.

Слинг много ползвах, от тези с халките и според мен е много удобен, стига да ти обяснят как точно се използва  Peace

Елисавета беше цяла седмица на ясла и вече е с хрема и кашлица, тъпча я с витамин Ц и физ. разтвор и се надявам да мине, иначе пак ще се гледа с баба си. А яслата толкова й хареса, сутрин като стане и търчи към вратата да ходи при децата, щом от 1-вия ден е яла... 

# 539
  • ул. "Мечтание"
Нощни какво стана с работата, която очакваше?

Чакам си все така да се обадят. На 10ти октомври трябва да ходя да се подписвам в бюрот опо труда, та се надявам повече да ми кажат тогава (от там ми я предложиха/намериха, но така и нищо определено неказаха).

Пепинка, Димара, ще ви пиша по-късно, сега не мога да си събера много мислите за такива неща.  Rolling Eyes

Димара, утре да мине леко!  Peace  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

За училището, предпочитам Божидар да си навърши 7 и да го пусна след това септември месец, когато ще е на 7 години и 3-4 месеца. За Искрен не знам, не съм го мислила. Много зависи и от двамата де как се развиват. Когато настъпи момента може и да си променя решението, зависи от конкретната ситуация. Принципно съм за да тръгват на 7 навършени или малко преди това, но не по-рано от 6,6 г. Но много си зависи и от детенцето.

За Искрен обмислям евентуално като стане на две (тоест след януари месец) да го пусна в детската тук, има съвсем реален шанс да го вземат, тъй като няма ясленска група. Казаха ми, че е честа практика. Но ще видим, има си време до тогава.

Изчезвам....

Общи условия

Активация на акаунт