Не знам какво да приготвям вече

• 21 009
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
lst, крем-супите са наистина отлична идея  Peace
Позволявам си да дам линк към моята любима, много лесна (всичко се слага в студена вода) и много вкусна: http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=4374

Понеже сте вегетарианци наистина ще е добре да разнообразите малко храната, затова давам идея да правиш зеленчуковите супички с киноа и овесени ядки, вместо фиде. Много лесно, здравословно и вкусно, овесените ядки придават съвсем друг аромат и вкус на супата.

# 76
Eлия,даваш страхотни идеи за готвещите тук!Ще се възползвам тези дни Peace
Благодаря ти  Hug После ще драсна още няколко бързи и лесни рецептички .

има и вегетарианска и веганска теми
Аз само да кажа , че в тези теми не намерих нищичко , което да ми допадне . Прекалено крайни и ограничени ми се видяха нещата там за нашия вкус ... така че , няма лошо , че пита ...
Разбирам възмущението ви , но темата не е лоша - нека си върви . Аз примерно с удоволствие ще се възползвам от някой предложения  Peace

# 77
Бобена салата - с кисели краставички, печени червени чушки, малко кромид лук и кетчуп.

Кефя се на хората, които в днешно време успяват да общуват извън масата. Кефя се на хората, които казват какво мислят или предпочитат, без да обиждат ХОРАТА срещу себе си. Защо всички се възмутиха  от думи "смърди" и т.н.? Те не бяха отправени конкретно към някой от пишещите тук като човек или готвач. Просто според мен показват крайно отношение към нещо и предполагам всеки има в някоя област такова. За разлика от многобройните постове, в които какво ли не се изсипа конкретно към авторката.  Peace

# 78
Записвам си рецептите, които ми се струват интересни и изпълними, мерси много за което Simple Smile
Особено в последните постове чета доста интересни рецепти! Непременно ще изпробвам картофената крем супа, която NBM е предложила. И благодаря за разбирането на някои, радвам се, че има и хора, които разбират темата и дават полезни съвети и препоръки, а не само да се възмущават, плюят и бълват. Както и да е, отровата си е за тяхна сметка и до нищо хубаво не води.

# 79
  • София
Цитат
Защо всички се възмутиха  от думи "смърди"

Защото не е допустимо да кажеш за храна,че смърди.Ще смърди,само ако я оставиш да се развали.

# 80
  • Sofia
Разбира се, че е допустимо. На мен например ужасно ми "смърди", когато се готви шкембе. Няма как да използвам друга дума за процеса, след като миризмата предизвиква отвращение в мен. Много хора имат подобно усещане към дадени миризми.

# 81
  • София
   Нямам представа, защото никога не съм готвила шкембе.Но тя каза за праза,че смърди, а и изобщо за готвенето.Шкембе-чорба , имитация, правя с пилешко или свински джолан и мирише прекрасно.

# 82
   Нямам представа, защото никога не съм готвила шкембе.Но тя каза за праза,че смърди, а и изобщо за готвенето.Шкембе-чорба , имитация, правя с пилешко или свински джолан и мирише прекрасно.
Ти може и много други неща да смяташ, че ти миришат прекрасно, но това е твоето обоняние и твоето възприятие на съответната миризма, вкус и т.н. Хората са различни, защо ти е толкова трудно да го схванеш и продължаваш да се пънеш?! И прочети какво точно съм написала, не ми слагай думи, които не съм написала -

Като казах, че не искам да мирише на манджа, нямах предвид въобще. Наясно съм, разбира се, че щом се готви, ще има и миризма, то няма как иначе, но въпроса е каква миризма. Аромат или смрад? Приятно мирише например пица, спагети, миш-маш... в момента не се сещам още какво. Но гнусна смрад и воня се разнася от всякаки мандженски манджи - сарми, чушки пълнени, празове, запръжки, леща по класическа рецепта и още много други, все такива по-тежки. Умирисва се всичко от такива гадни миризми, дори с приличен абсорбатор. После цялата къща мирише едно такова мизерно и миризмата се запазва във времето, особено, ако се затвърждава постоянно. Та нямам предвид, че абсолютно всичко смърди Laughing

Къде виждаш да пише, че готвенето по принцип е зловонно?

И да - праза смърди! За мен е така. Пък ти си го яж колкото си искаш и си яж каквото си искаш, но не се чуди защо на друг човек дадена миризма не му е приятна. Само това дъвчеш, а дори не си разбрала или не искаш да разбереш написаното черно на бяло, но както и да е, забавляваш ме! Grinning

# 83
  • София
  Ами спирам да те забавлявам. Аз си знам какво да готвя и не търся съвети, проблема е твой, не мой.

# 84
Хайде да помогнем на детето с идеи и да не му връзваме кусури! Не всеки може да изрази най - правилно чувствата , усещанията и желанията си !ВСИЧКИ СМЕ БИЛИ МЛАДИ ,напористи ,амбициозни и НАХЪСАНИ ,но надали всички сме имали смелостта и куража - да потърсим помощ ,когато имаме нужда от нея!Друг е въпросът ,с какви думи ,изрази и лични чувства , молим за помощ!Някои го умеят , други - не толкова !

# 85
  • Sofia
Ами помагай, за направата на сандвичи и приготвянето на яйца. Можеш да даваш идеи.

# 86
Естествено , че ще давам идеи - но само при едно условие -някой да пожелае да ги чуе ! Затова преди 2 -3 страници направих уговорката , за разговор на лични!

# 87
Много ли са тайни, че да не ги прочетем и ние?  ooooh!

# 88
Естествено , че ще давам идеи - но само при едно условие -някой да пожелае да ги чуе ! Затова преди 2 -3 страници направих уговорката , за разговор на лични!
Да, разбира се, бих приела всякакви добронамерени идеи Simple Smile Интересно ми е какво бихте ме посъветвали.

# 89
Да, разбира се, бих приела всякакви добронамерени идеи Simple Smile Интересно ми е какво бихте ме посъветвали.
я кажи какви продукти би искала да използваш (месо,зеленчуци и т.н) ?

Общи условия

Активация на акаунт