Не знам какво да приготвям вече

• 21 015
  • 166
  •   1
Отговори
# 135
Не обърнат към теб. Изказвам мнението си и понеже на годините на авторката не съм знаела много неща (както и сега) я разбирам - може би не знае от къде да захване.
Следя темата от началото и не знам какво модератор е изтрил от постовете на авторката, но останаха доста постове, в които и се предлагаха дори фекалии, което не знам (или знам) за какво е признак.

# 136
Мир,Роделинке! Мир! ....

Малко хора са били отворени за готвене на тия години,съгласна съм.Но като решиш да се научиш не подхождаш към дейноста с лиготии и капризи или с лоши думи към тия дето те учат(или поне се опитват)......Все пак доста от пишещите са с огромен опит .....

Ако познаваш лично потребителката ще те извиня,че така влизаш в ролята на защитник.....Ако не я познаваш не си обяснявам толерантноста с която подхождаш......В повече е за мен.

Така! ...Хайде да не спамим повече и ако имаме предложения да ги даваме,че иначе ще мине наистина на фотосинтеза.....

Хайде още едно предложение.....Няма лук. Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg15341514#msg15341514

# 137
Не воювам, нито познавам потребителката. Но по някакъв начин ми стана много обидни и грозно от това, което се изсипа към нея. А относно "лиготиите" - в детската градина като бях ми се повдигаше от супи, прясно мляко и всякакъв вид макарони и юфка. Държаха ме последна на масата да си изям, докато не се разрева и не излъжа, че нещо ме боли, за да ме освободят. Повдигаше ми се и буквално преживях. Много години минаха, преди да започна да ям супи, прясно мляко и всичко останало - сега нямам проблем. Но само някой да ми беше казал тогава, че се лигавя, сигурно щях нагледно да покажа бунта на стомаха си.

# 138
TheNMaster - аз влизам най-вече в готварския подфорум, а точно в тази тема, пусната от аква, влизам, за да видя докъде стигат абсурдите на потребител, който иначе се интересува само от мазила, балсами за коса и не знам си още какви продукти за поддържане ( не че има лошо в това, напротив даже - от любопитство си направих труда да надникна в профила и, за да разбера поведението и...), но благодаря за споделената рецепта за панираните палачинки, която до този момент ми е убягнала.
А на авторката на темата ще пропусна да предложа каквото и да било, макар че тя пише, че няма възможност да се храни навън - не ми е известна причината, но със сигурност не е финансова - като прочетох какви неща се поръчват и препоръчват от нея на другите и съфорумци там, където основно пише.
И за пореден път се убедих, че всеки си тежи на мястото, пък било то и във форум - за всеки си има тема, отговаряща на интересите му - аз например не бих тръгнала да търся съвет за мазила и да се отнасям профански с тези, които ми дават съвети, пък макар и с лек упрек, че не съм наясно с познатите на тях продукти.
Аква - нищо лично... просто реакция, породена от темата ти. Иначе те разбирам за това, че не искаш да миришеш на манджи - всеки от нас, които готвим, имаме моменти, в които не ни се иска да се омирисваме -  когато излизаме навън на разходка например... Иначе няма начин да се запазиш от това.

# 139
  • In a surreal moment!
Мастерче - прочетох внимателно цялата тема. Може да има изтрито, но от това, което е оставено човек си прави не много ласкав извод за доста от "старите" в Готварския. Младите са така устроени, все да се възмущават, все да мрънкат, че това или онова е "гадно", аз съм свикнала,за теб не знам. Според мен не беше нужно да се отваря лайняна линия на разговора и да се афектира момичето.

Видях баницата ти хармоника. Мога ли да я изпека вечерта и сутринта да я залея или дори да я прибера във фризера за спешен случай - вадя, на слаба фурна размразявам и заливам? Пробвала ли си нещо такова?

Тиквените кюфтенца ги префасонирах в мъфини с овесени трици, по здравословни причини. Пека ги в тефлонова тавичка с 12 гнезда. Доволна доза за изяждане в рамките на 1 ден. Стават чудесни спаначени, лопушени и копривени варианти.
AQUА - съветвам те, когато се сдобиеш с фурничка, да си купиш и една такава тавичка. Тестото за мъфини се бъркат с лъжица/вилица за секунди, пекът се също много бързо, а естетически и вкусово са отлични. Ако, като мен, търсиш диетично хранене просто подменяш в рецептите бялото брашно с пълнозърнесто или трици.

Роделинка -   bouquet

mapua - детектив ли си ?!? Wink  Не виждам нищо странно младо момиче да мисли с удоволствие за мазила и с отвращение да говори за домакински задължения и готвене. Смея да си фантазирам, че ако беше пуснала темата си във форум за козметика по всяка вероятност щяха да я откажат въобще от готвенето. Опитай се да видиш зад "гадните" думички в постовете и. Тя наистина търси помощ и наистина иска да готви. Пуснала е тема в Готварския все пак,.

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 15:11 от ИКСИ

# 140
да се отнася с любов към всяко ястие - там е разковничеството.
приготвя ли се нещо с любов няма начин да не се получи. следващата стъпка е да му се придаде външен вид - възбуждащ апетита. гарантирам ,че така приготвен и печен въздух на скара ще ми се услади  Joy

# 141
  • In a surreal moment!
да се отнася с любов към всяко ястие - там е разковничеството.
приготвя ли се нещо с любов няма начин да не се получи. следващата стъпка е да му се придаде външен вид - възбуждащ апетита. гарантирам ,че така приготвен и печен въздух на скара ще ми се услади  Joy

Ако искаш ми вярвай, но имам приятелки, които готвят без грам любов към процеса и храната. Получава им се. Имам и такива, които никога не проготвиха, но си отчуваха децата и мъжете. Всичко може, разковничета не са нужни, а разбиране.

пп. Теб съм те забелязала ,че обичаш да стъпваш като слон в стъкларница, стил ти е. Не си обяснявам това желание за провокация. Чудя ти се от много време.

# 142
Ако искаш ми вярвай, но имам приятелки, които готвят без грам любов към процеса и храната. Получава им се. Имам и такива, които никога не проготвиха, но си отчуваха децата и мъжете. Всичко може, разковничета не са нужни, а разбиране.

пп. Теб съм те забелязала ,че обичаш да стъпваш като слон в стъкларница, стил ти е. Не си обяснявам това желание за провокация. Чудя ти се от много време.
душко, не напразно е казано ,че имаш ли вода и сол може да приготвиш ястие (ядене).
въпросът е какво ще добавиш ?  newsm78  едни добавят едно , други - друго. всичко е въпрос на вкус.
пп. отгеждането на дете и превръщането му в човек  все пак е въпрос на лично виждане.
ако ти не обичаш месо и сладко (примерно) много трудно е детето ти да се превърне в месоядно същество и  гурман на сладкото. логикага е ,че щом ти си преживяла години без месо, значи че и то може така да израстне. така че има семейства израстнали и съществуващи без употреба на месо . има и такива - без месо на масата не сядат.
но  почти съм сигурен , че  и най-доброто ястие не е ли пригответо с  любов няма как да се хареса.   а ако съм решил да съществувам на този свят ще ям всичко , дори и миризливи храни.
въпрос на самосъхранение   bouquet

# 143
ИКСИ Баницата-хармоника съм нареждала от вечертя,а съм пекла на сутринта,за да е топличка за закуска......Ако искаш да замразяваш пробвай в суров вид,макар,че не съм сигурна дали няма да се овлажни прекалено после(няма да е пухкава)....Но в никакъв случай не изпичай и тогава да замразяваш.

За тиквените мъфини - много оригинален подход! Ще пробвам!  Hug

mapua Hug

Бонгич, Hug

# 144
  • In a surreal moment!
Хъм? Представих си, че се препича като баклавата и после заливката, та за това ми хрумна замразяването след запичането и преди заливката  
Подхода за мъфините не е моя измишльотина, заимствано е от дюканките.

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 21:48 от ИКСИ

# 145
Сетих се за тенджера под налягане - в нея се готви много бързо и почти няма миризма. Можеш да готвиш най-различни неща.

# 146
Ех, авторке, ако бях видяла темата ти по-рано щях да ти напиша някои такива рецепти, дето стават бързо и не миришат, без лук са, че и аз не ям и така нататък, но пък ще видя другите рецепти, може нещо да си харесам...

# 147
Не обърнат към теб. Изказвам мнението си и понеже на годините на авторката не съм знаела много неща (както и сега) я разбирам - може би не знае от къде да захване.
Следя темата от началото и не знам какво модератор е изтрил от постовете на авторката, но останаха доста постове, в които и се предлагаха дори фекалии, което не знам (или знам) за какво е признак.
Напълно подкрепям. Заядливите постове към авторката бяха първи.
А за годините на авторката го намирам даже за похвално, че все пак проявява някакъв интерес към готвенето.

За готвенето с любов, хммм. Аз готвя от задължение. Дали е с любов не съм се замисляла. Ако имаше кой да готви здравословно вкъщи, въобще нямаше да се замислям да му прехвърля тази задача.

# 148
  • София
 Какво и е на годините на авторката?

# 149
Ами, на 25 е момичето! Разбираемо е да не разбира много от манджи и печки!

Общи условия

Активация на акаунт