Не знам какво да приготвям вече

• 21 003
  • 166
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ами, на 25 е момичето! Разбираемо е да не разбира много от манджи и печки!
Зависи, аз на 24 имах три деца вече и готвех и перях, и чистех и работех.Всичко е въпрос на желание.

# 151
Едно време пък още от 14-15 годишни са можели къща да въртят...

# 152
  • София
Какво стана? АКВА сготви ли все пак нещо?
Иначе, ако иска, и на 38 ще е малка да счупи две яйца в тигана. Не знам защо я “защитавате“. Момичето само си каза, че не обича да готви. Не е срамно, не е осъдително. И не е свързано с крехката й възраст.
Друго й беше дразнещо в изказванията, ама свирено вече.

Карфиол ядете ли? Ряпа?

# 153
  • Пловдив
Извинявай, ама тогава ще и мирише като пръднат.

Ако имат достатъчно пари има ресторанти с доставка по домовете.

# 154
Зависи, аз на 24 имах три деца вече и готвех и перях, и чистех и работех.Всичко е въпрос на желание.
Като няма деца, нужно ли е да го прави?

бъръльо-бъръльо , не я защитавам, а казах, че я разбирам и че някои наскачаха като стари свекърви.

# 155
  • София
  Не, щом има пари за ресторанти, не е нужно нищо да прави.Просто ми стана интересно,че на 25 години я имате все още за малко дете.

# 156
  • In a surreal moment!
Ох, женички, моля ви, не вдигайте така грозно темата....
Няма да пише повече момичето, нито ще чете.
Записало си е рецептите, които са му предложени, търси си подходяща фурничка и място къде да я сложи. Имало е някаква полза от темата. Иронията ви е неуместна.

Тайне, винаги съм ти се възхищавала. Толкова смела беше във всички моменти, в които съдбата те удряше. Не всички можем да посрещаме достойно предизвикателствата, някой повечко говорят/пишат, офкат и пъшкат, зъбят се, нека бъдем снизходителни. 25г са си младост за готвене и шетня, но добри години да се научи човек. Има желание, това е важното.

# 157
  • София
 Икси, напоследък се усещам ,че се ядосвам за нищо.После сама си се чудя на акъла. Peace

# 158
  • Varna
Тайне, Hug

# 159
Ама нелепо да се възприема човек станал на 25 години, независимо мъж или жена като дете!
Заради това имам спорове със зълва ми и ще имам докато съм жива. Тя е възмутена как синът ми на 23 съм го оставила да се оправя сам и само при нужда помагам, а тя дундурка племенницата ми- детето - на 25 години. И когато мама вече няма да я има това дете  какво прави като не знае как включва котлона, перланята и пр. да не говоря за някакви по- големи трудности, които съдбата поднася.  Имало време да се научи. Кога - на 50 ли? Винаги се сещам за рекламата : "Моят Жорко на 45 само..."

# 160
Ох, това са пълни глупости! Аз живея сама от 13-годишна и съм се оправяла без нашите. Бях на пансион в средното училище и после студентка в чужбина. Докато не родих на 26г нито съм се задълбочавала чак толкова в домакинство, нито в готвене и т.н. В главата ми беше повече учене и излизане с приятели.
Не съм оставяла естествено някакъв бъркоч вкъщи, но чак пък такова втелясване, хайде стига.
 Не познавам средно-интелегентен младеж, който да не знае как се включва котлон или да не може да се научи да включва пералня след едно обяснение.Само че самостоятелност не се учи само от готвенето и чистенето.
Никой не възприема въпросното момиче като дете. Аз я възприемам по-скоро като млада дама във възрастта на купоните и работата.

# 161
  • Sofia
Язък за полезните съвети, темата се превърна в Искрено и лично  ooooh!
А някои даже се опитват да я превърнат (естествено) в Кой е по-по-най.
Хайде спрете се, моля!

# 162
Няма значение дали е на 15, на 25, на 45 или на 75.Щом готвенето за нея е омразно и досадно задължение, такова ще си остане.
Една работа , без значение готвене, гладене, чистене, фризиране, гримиране и т.н., не те ли кефи от самото начало, шанса после да се промениш на 180 градуса е почти нулев.
Ще си карат на пържени/печени/варени яйца и ресторантска кухня и това е.
Не са нито първите, нито ще са последните.
Няма да умрат от глад.    Simple Smile

# 163
Ама нали мама готви и носи, изобщо не виждам смисъл от темата.

# 164
Цитат
Ще си карат на пържени/печени/варени яйца и ресторантска кухня и това е.
Не съм съгласна. Това, че някой не обича да готви не значи, че яде пържени яйца само. В темата се дадоха доста предложения за салати, сандвичи, варени чушки, спагети .
Сега ми идва на ум и гуакамоле. Приготвя се лесно.
За протокола и аз мразя да готвя, но готвя и вкъщи пържено не се яде и на ресторант се ходи макс един път седмично.

Общи условия

Активация на акаунт